foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vesilike toitmine maismaal
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 17, 2007 10:31 
Akvarist

Kui vesilikud on umbes 6...9 kuud vanad, ronivad nad mõneks ajaks maismaale elama. Vett paistavad nad lausa vältivat. Mul on tekkinud probleem nende toitmisega - vees sõid arteemiat ja pisikesi külmutatud sääsevastseid, maismaal nad seda ei puutu. Suuri elusaid sääsevastseid kah nagu pelgaks. Mõnda aega, tundub, on nad ennast kannibalismist elatanud. Mis teie olete sellisele andnud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 27, 2007 12:20 
Akvarist

Ise küsin, ise vastan. Hästi lähevad peale äädikakärbsed. Neid õnneks lihtne kasvatada kah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 27, 2007 08:43 
Akvarist

kuidas sul õnnestus vesilikud nii vanaks kasvatada? kui tihti vett vahetasid ja kas kasutasid mingit erilist vett või piisas lihtsalt vihmaveest? minu pisikesed surid kõik pikkamööda ära ilma et erilist kasvamist märgata oleks olnud. kahtlustan kehva vee kvaliteeti :(
Söögiks pakuksin ka maismaal ikkagi sääsevastseid. äädikakärbsed kipuvad ju ära lendama. olen kuulnud et ka hakitud sääsevastsed peaksid sobima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 28, 2007 07:51 
Akvarist

Seni kuni nad vees elasid, polnud eriti probleemi, kõik sõid ilusti ja kasvasid. Vesi oli täiesti tavaline, pigem olid nad pikalt hooletuses, sest mul endal kiired ajad. Mingil hetkel tabas neid aga rännukihk ja kõige väiksemastki praost õnnestus minema ronida - nii jäin paljudest ilma. Osad surid lõpuks nälga ilmselt (aga seda alles siis kui nad maismaaliseks muutusid ja arteemiat enam ei söönud).
Äädikakärbsed kastan ma enne serveerimist vees märjaks, siis nad asuvad tegelema oma tiibade kuivatamisega ja vesilikel on hea lihtne neid üllatada. Ma muidugi ei tea veel, kas need kärbsed piisavalt rasvased on ja asjast asja saab. Liikumatut toitu minu loomad ei söö, seega igasugune hakitud kraam jääb ära.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver