foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: mure punakõrva kilbiga!
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 12, 2007 11:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mure siis järgmine - kilbuk nii umbes 2 aastat vana ja juba üsna algusest peale oleme võidelnud ta akvas rohevetikaga. Nii et 2 aasta jooksul on ta pidevalt suuremal või vähemalt määral rohekas vees istunud.
Platvorm on olemas, seal käib ka ilusti tihedalt. Vett vahetan umbes korra-kaks nädalas 40 liitri kaupa (lasen enne tema "algusaja" 40-liitrises akvas veel seista, praegune akva miski 200 l kanti).

No vesi veeks, aga nüüd on konna kilbile tekkinud tumerohelised libedad laigud. Alguses oli neid vähe, pesin sooja kraanivee all teda pehme merekäsnaga ja tulid nagu vähemaks. Nüüd on aga neid juba oäris palju sinna tulnud, polegi enam nagu laigud, vaid peaaegu üleni tumeroheline kilp :( Pestes tunnen, et need on sellised libedad, aga vähemaks nagu ka enam ei lähe pesemisega...
Kas kellelgi on sellise asjaga kokkupuudet olnud ja oskab öelda, millega võib tegu olla? Keegi arvas, et äkki konn saab vanemaks ja muutubki tumedamaks, aga no ma ei tea, tundub et see ikka midagi muud.

Teiseks - kahe-aastasele võiks nagu juba vähem sööki anda (hetkel toidan 2x päevas nagu beebikonna :) sest ta lihtsalt lammutab oma akva laiali kui ma söögikorra vahele jätan). Kuidas siis seda üleminekut teha? Praegu olen lihtsalt vähendanud koguseid nii, et õhtuti annan tõesti mininäputäie kuivatatud sääsevastseid ja kogu lugu, aga kuidas teie olete teinu? Lihtsalt lambist mingid toidukorrad ära jätnud? Kas teie konnad selle peale ei hullunud suurest vihast? :twisted:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 13, 2007 01:37 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kas akvaarium ei ole 2kki otsese p2ikesevalguse k2es, nt. akna all? milline valgustus sellel peal on ja mitu tundi 88p2evas see p6leb?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 17, 2007 03:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei ole akna all, päike sisse ei paista, pärastlõunal tunniks keerab akna peale, aga ma jätan alati kardinad ette, et akvasse ei kumaks.
Valgustus on kah tavaline - spetslamp põleb u 8-9 tundi päevas.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver