Mure siis järgmine - kilbuk nii umbes 2 aastat vana ja juba üsna algusest peale oleme võidelnud ta akvas rohevetikaga. Nii et 2 aasta jooksul on ta pidevalt suuremal või vähemalt määral rohekas vees istunud.
Platvorm on olemas, seal käib ka ilusti tihedalt. Vett vahetan umbes korra-kaks nädalas 40 liitri kaupa (lasen enne tema "algusaja" 40-liitrises akvas veel seista, praegune akva miski 200 l kanti).
No vesi veeks, aga nüüd on konna kilbile tekkinud tumerohelised libedad laigud. Alguses oli neid vähe, pesin sooja kraanivee all teda pehme merekäsnaga ja tulid nagu vähemaks. Nüüd on aga neid juba oäris palju sinna tulnud, polegi enam nagu laigud, vaid peaaegu üleni tumeroheline kilp
Pestes tunnen, et need on sellised libedad, aga vähemaks nagu ka enam ei lähe pesemisega...
Kas kellelgi on sellise asjaga kokkupuudet olnud ja oskab öelda, millega võib tegu olla? Keegi arvas, et äkki konn saab vanemaks ja muutubki tumedamaks, aga no ma ei tea, tundub et see ikka midagi muud.
Teiseks - kahe-aastasele võiks nagu juba vähem sööki anda (hetkel toidan 2x päevas nagu beebikonna
sest ta lihtsalt lammutab oma akva laiali kui ma söögikorra vahele jätan). Kuidas siis seda üleminekut teha? Praegu olen lihtsalt vähendanud koguseid nii, et õhtuti annan tõesti mininäputäie kuivatatud sääsevastseid ja kogu lugu, aga kuidas teie olete teinu? Lihtsalt lambist mingid toidukorrad ära jätnud? Kas teie konnad selle peale ei hullunud suurest vihast?