Niisiis on mul üks veekilbu, kes no umbes kehapikkuselt 7,5 cm pikk. Sain ta paar päeva tagasi sõbralt sest tema teised kilpkonnad hakkasid teda kiusama (närisid tagajalga), arvatavasti oli asi ruumipuuduses. Nüüd ta siiis minu juures, kuid mure selles, et ta pole juba mitu päeva veest väljas käinud korralikult ennast lambivalgel soendamas ega kuivatamas. Kivi, kuhu ronida on tal olemas ja sinna otsa peaks ta saama ikka küll. Nüüd ta siis õhtuti keerab ennast vee all oleva väiksema kivi peale kerra ja ilmselt magab vee all. Kas nii ongi ok? Igatahes olen tema pärast natukene mures. Kas peaksin proovima talle teistsugust kivi? Äkki ta pole veel oma uue koduga piisavalt kohanenud et ennast turvaliselt tunda ja kivi otsas peesitada? Kas mul on üldse muretsemiseks põhjust? Sööb ta korralikult ja sebib ringi ka. Vett on mul akvaariumis praegu nii 10 cm ja seal ta saab ilusti vabalt ujuda praegu. Äkki peaksin veetaset alandama? Mul pole kunagi sellist looma olnud ja noh nats nõutu olen. Sattus ta ju juhuse läbi minu juurde, kuid täishoolitsust tahaks talle ikka pakkuda, sest tegu igati vahva loomakesega. Ja veel üks küsimus: Milline võiks olla veekilpkonnale sobiv vee temperatuur?(tegu on ounakõrva lähisugulasega).
Tänan juba vastuste eest ette!