foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 16, 2007 11:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Niisiis on mul üks veekilbu, kes no umbes kehapikkuselt 7,5 cm pikk. Sain ta paar päeva tagasi sõbralt sest tema teised kilpkonnad hakkasid teda kiusama (närisid tagajalga), arvatavasti oli asi ruumipuuduses. Nüüd ta siiis minu juures, kuid mure selles, et ta pole juba mitu päeva veest väljas käinud korralikult ennast lambivalgel soendamas ega kuivatamas. Kivi, kuhu ronida on tal olemas ja sinna otsa peaks ta saama ikka küll. Nüüd ta siis õhtuti keerab ennast vee all oleva väiksema kivi peale kerra ja ilmselt magab vee all. Kas nii ongi ok? Igatahes olen tema pärast natukene mures. Kas peaksin proovima talle teistsugust kivi? Äkki ta pole veel oma uue koduga piisavalt kohanenud et ennast turvaliselt tunda ja kivi otsas peesitada? Kas mul on üldse muretsemiseks põhjust? Sööb ta korralikult ja sebib ringi ka. Vett on mul akvaariumis praegu nii 10 cm ja seal ta saab ilusti vabalt ujuda praegu. Äkki peaksin veetaset alandama? Mul pole kunagi sellist looma olnud ja noh nats nõutu olen. Sattus ta ju juhuse läbi minu juurde, kuid täishoolitsust tahaks talle ikka pakkuda, sest tegu igati vahva loomakesega. Ja veel üks küsimus: Milline võiks olla veekilpkonnale sobiv vee temperatuur?(tegu on ounakõrva lähisugulasega).

Tänan juba vastuste eest ette! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 17, 2007 01:48 
Akvarist

sul ta täpselt samasugune nagu mul:) ta ilmselt tahab kohanemisaega...vee temperatuuri võiks ka proovida tõsta kui ta väljas ei käi...mul vesi umbes 25 kraadi. ja ma loodan, et see kivi, millel ta peesitama peaks, ei ole seesama, mis sealt pildilt näha on..(väiksem kui kilpkonn ise)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 17, 2007 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei, see pole see kivi. Teine kivi on ikka otsapidi veest väljas ja mõnusalt suurem. Ves on mul ka nii 24-25 kraadi ringis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 21, 2007 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu konna vesi on umbes 27 kraadi ja ta muutub loiuks ja ka e itaha veest välja tulla, kui jahedamaks lasen. Äkki proovid temperatuuri veits tõsta (kasvõi ajutiselt)? Vaata, kas "puhkekivi" on ilusti soojas kohas , st kas lamp paistab sinna ikka ilusti peale.
Meil ka alguses ei tlnud välja, aga lõpuks, kui jub soojem hakkas ja ära harjus, siis hakkas käima ja nüüd enamus ajast ongi platvormil. See võttis aega u. 3-4 päeva meil.
Ma kasutasin veel seda nippi, et tegin nö toiduraja platvormi äärde ja siis panin toitu sinna peale. Natukese aja pärast hakkas seal toidu järel käima ja siis ka niisama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 21, 2007 01:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh :) Igatahes on lugu nii, et tõstsin natuke vee temperatuuri (nüüd on see nii 26-27 vahel) ning muutsin ka natuke valgustuse asukohta ning kilps käib ilusasti veest väljas :) Niiet sellega on nüüd kõik korras :D

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver