foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 23 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: vesilikud said järglasi
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 23, 2006 12:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

et siis kastis nii munad, kui kohe "koorujad" kui ka mõni ringi ujuja. sigitajad kolisin ära teise kasti, et nad ära ei sööks oma meistriteoseid. küsimus aga selles, mida neile tillukestele elustoidu sööjatele süüa anda? vees leidub pisilasi, keda kindlasti söövad, kas ehk banaanikoorega kasvatada toidule lisa, või .... mida neile anda, et kasvaksid suured ja tugevad ja tublid loomad.

uustulnukate üle rõõmustav pipi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 23, 2006 07:00 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

/veeloomad/5472/2.html vaata siit

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 23, 2006 01:46 
Akvarist

minu pisike kasvas arteemia peal ilusti kuni ilmselt õnnestus ta mul sisse soolata :( kuna ma kolisin väiksekese eraldi suht pisikesse karpi ja ei viitsinud piisavalt tihti vett vahetada ja panin sinna iga päev lusikatäie vähikesi koos soolase veega siis ühel päeval oli ta mul surnud :( teine kord ilmselt olen targem . loodetavasti õpetab see ka teisi kes sama rumalad kui mina

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 23, 2006 01:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

josefiina kirjutas:
minu pisike kasvas arteemia peal ilusti kuni ilmselt õnnestus ta mul sisse soolata :( kuna ma kolisin väiksekese eraldi suht pisikesse karpi ja ei viitsinud piisavalt tihti vett vahetada ja panin sinna iga päev lusikatäie vähikesi koos soolase veega siis ühel päeval oli ta mul surnud :( teine kord ilmselt olen targem . loodetavasti õpetab see ka teisi kes sama rumalad kui mina

kust sa seda artemiat said, kasvatasid või müüdi kohe elusat, külmutatud. samas nad nii tillukesed, et kuda ta seda arteemiat sööb. ma hetkel pole neile midagi süüa veel andnud, sest akvaarium ju pisilasi täis, aga pean tugevasti juba mõtlema nende toitmise peale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 23, 2006 04:07 
Akvarist

kasvatasin ise. müügil on munad koos täpse kasvatamise õptusega. paned aga munad soolaga purki ja mullitaja kah sisse. paari päevaga on näha et keegi nagu liiguks seal sees ja siis seda annadki. ma alguses kah vaatasin et ega ta midagi ei söögi aga nende imepisikeste vähikeste peae hakaks küll ennast vähe kiiremalt liigutama. aga nagu enne mainisin siis ainus oht see et sa seda soolas vett liiga palju oma akvasse ei paneks muidu juhtub samamoodi kui mul.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 29, 2006 04:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

nii minul siis 6 täies elujõus loomakest juba kasvamas silmnähtava kiirusega :lol: , munadest koorub vahelduva eduga juurde, äsja koorunuid ei suuda kahjuks akvast leida seega ei tea palju neid on :roll: . toiduks siis vesikirbud. huvitav kui suureks pojad peaksid saama, et suurte loomadega kokku lubada?

tänan

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 30, 2006 03:57 
Akvarist

sul veel väga vara unistada suurte loomadega kokku panemisest. kõigepealt pead ootaa ära metamorfoosi mis toimub kuskil 3-6kuu pärast. pärast seda on nad juba nagu päris vesilikud ainult pisikesed. kui aeg sinnamaale jõuab et sul tekib tunne et varsti peaks see toimuma siis tuleb neile luua eriti lihtne võimalus maale tulemiseks sest vastasel juhul nad võivad ära uppuda. pärast metamorfoosi on nad päris pikka aega üsnagi kuivamaa loomad. ja kui nad siis ükskord on oma mõõtmetelt peaaegu vanadega ühesuurused siis võid nad kokku panna aga see kõik ei juhtu kindlasti enne aasta möödumist.
kui tahad mu jutule kinnitust siis minu info allikaks on see artikkel http://www.caudata.org/cc/articles/raising.shtml

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 30, 2006 05:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

josefiina kirjutas:
sul veel väga vara unistada suurte loomadega kokku panemisest. kõigepealt pead ootaa ära metamorfoosi mis toimub kuskil 3-6kuu pärast. pärast seda on nad juba nagu päris vesilikud ainult pisikesed. kui aeg sinnamaale jõuab et sul tekib tunne et varsti peaks see toimuma siis tuleb neile luua eriti lihtne võimalus maale tulemiseks sest vastasel juhul nad võivad ära uppuda. pärast metamorfoosi on nad päris pikka aega üsnagi kuivamaa loomad. ja kui nad siis ükskord on oma mõõtmetelt peaaegu vanadega ühesuurused siis võid nad kokku panna aga see kõik ei juhtu kindlasti enne aasta möödumist.
kui tahad mu jutule kinnitust siis minu info allikaks on see artikkel http://www.caudata.org/cc/articles/raising.shtml

suur tänu "kohutava" uudise eest :lol: eks ma varun siis kannatust ja kannatlikust ootamaks loomade kasvu ja üritan luua tingimusi. tänan ka lingi eest, kuid kahjuks ei mõista ma keelt :roll: seega ei saa miskit aru :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 30, 2006 11:22 
Akvarist

nu esilagu ehk piisab sulle teadnisest et mõned kuud saad rahus edasist arengut oodata. lisaks peaksin ehk veel ka selle ära mainima et soovitatud on ka eri vanuses kullesed eraldi hoida sest vastasel korrral saavad ühed teiste toiduks.
kui mingeid konkreetseid küsimusi veel peaks tekkima siis olen alati nõus abistama tõlkimisel. oleksin ise kah väga huvitatud sellest kuidas sul nendega läheb sest loodan et omal järgmine kord õnnestub kah see poegade kasvatamine paremini ja sisi oleks juba hea kogemusi kuulata :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 05, 2006 12:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

josefiina kirjutas:
nu esilagu ehk piisab sulle teadnisest et mõned kuud saad rahus edasist arengut oodata. lisaks peaksin ehk veel ka selle ära mainima et soovitatud on ka eri vanuses kullesed eraldi hoida sest vastasel korrral saavad ühed teiste toiduks.
kui mingeid konkreetseid küsimusi veel peaks tekkima siis olen alati nõus abistama tõlkimisel. oleksin ise kah väga huvitatud sellest kuidas sul nendega läheb sest loodan et omal järgmine kord õnnestub kah see poegade kasvatamine paremini ja sisi oleks juba hea kogemusi kuulata :)

ma tänan. praegu on mu kogu see kasvatamione nii sätitud, et... esimesel võimalusel hangin maimulõksu ja kolin suured loomad tagasi. seejärel kasutades silikonni ja näiteks klaasi ehitan veest ja maast koosneva kasti... ja koliks oma loomad siis ümber ja siin saabki mu teadmistemaa otsa ja algab puhtalt katsetamine ja leiutamine :roll:

Üles
 Teema pealkiri: vesilike paljunemine
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 28, 2007 06:04 
Akvarist

Kuidas teie vesilike järglased kasvanud on? Kas on mõni ka metamorfoosi läbinud?
Avastasin oma akvast väikese vesiliku (C. pyrrhogaster), (esi)jalad olemas, umbes 0,5 cm pikk, oskate arvata kui vana ta olla võiks? Ja millal peaks hakkama talle maismaa tingimusi võimaldama? Kas teist keegi on ka munakollasega proovinud toita või ainult arteemiaga? Kuna ma seni ta olemasolust teadlik polnud, ei ole ta seni ka miskit spetsiaalset süüa saanud.

Üles
 Teema pealkiri: Re: vesilike paljunemine
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 30, 2007 11:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rudolf kirjutas:
Kuidas teie vesilike järglased kasvanud on? Kas on mõni ka metamorfoosi läbinud?
Avastasin oma akvast väikese vesiliku (C. pyrrhogaster), (esi)jalad olemas, umbes 0,5 cm pikk, oskate arvata kui vana ta olla võiks? Ja millal peaks hakkama talle maismaa tingimusi võimaldama? Kas teist keegi on ka munakollasega proovinud toita või ainult arteemiaga? Kuna ma seni ta olemasolust teadlik polnud, ei ole ta seni ka miskit spetsiaalset süüa saanud.

õnne leiupuhul. mu loomad hakkavad kõhualt kergelt värvi muutma ja olemas on kõik varbad ja jäsemed, saba on veel "lehvik" ja hari peapeal, kuid loomad ikka päris looma nägu. sinu loom võib üks kuuaega vana olla siis on käpaalged olemas. ma nüüd jagasin viimased munad kah mõne nädala eest laiali ja saan tagasi signaale, et loomad kooruvad ja eile siis sain teada, et käpa algeid näha... aga see väga umbes määratletud aeg. söök... söövad nad vees olevaid pisilasi, külmutatud ja purustatud vesikirpu, suuremad loomad mul sõid nüüd koorunud ära ja söövad ka sääsevastseid, väiksemaid usse. maale ronimist nagu pole veel täheldanud oma loomadel, küll aga elavad nad ricca sees (kui sul pole võin seda taime anda)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 30, 2007 03:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
niisiis minu loomakesed ka kõik koorunud...(saadud pipiplika kääst :D ) kokku on neid seitse ja tundub et neil lääb ästi...esikäpaalgeid on juba kõigil näha aga mõnel on nad nats pikemad kui teistel..aga noh kõik on ju eri suurused ka....riccia sees meeldib neil jh peesitada....
kõige vanem ehk siis kahekuune loomake natuke ülbitseb noortematega aga siiani ple veel päris üxteit ää söönud :wink:

Üles
 Teema pealkiri: vesilike paljunemine
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 30, 2007 04:54 
Akvarist

Tundub, et neil vesilikel on mingi sisemine kell, mis nad niiviisi ühel (aasta)ajal paljunema paneb ka mittelooduslikes tingimustes. Või tundub mulle ainult, et selle foorumi vesilikud on üsna üheaegselt sigima hakanud? See, et nad hilissügisel kudema hakkasid on ses osas üllatav, et kirjanduse andmetel on soodus aeg hoopiski peale suuremat külma, ehk siis võiks arvata et millalgi märtsis.
Kas teie vesilikud nn. pulmavärvi ka läksid? C.pyrrhogaster peaks olema küljelt sinise laiguline, aga minu isend on hea vaatamise korral max sinisetäpiline. V olla on see pulmarüü nüüdseks kadunud kah, õigel ajal kahjuks ei vaadanud nii hoolega.

Üles
 Teema pealkiri: Re: vesilike paljunemine
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 30, 2007 10:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rudolf kirjutas:
Tundub, et neil vesilikel on mingi sisemine kell, mis nad niiviisi ühel (aasta)ajal paljunema paneb ka mittelooduslikes tingimustes. Või tundub mulle ainult, et selle foorumi vesilikud on üsna üheaegselt sigima hakanud? See, et nad hilissügisel kudema hakkasid on ses osas üllatav, et kirjanduse andmetel on soodus aeg hoopiski peale suuremat külma, ehk siis võiks arvata et millalgi märtsis.
Kas teie vesilikud nn. pulmavärvi ka läksid? C.pyrrhogaster peaks olema küljelt sinise laiguline, aga minu isend on hea vaatamise korral max sinisetäpiline. V olla on see pulmarüü nüüdseks kadunud kah, õigel ajal kahjuks ei vaadanud nii hoolega.

minu loomad ei muutunud kuskilepoole ka käitumises ei täheldanud muutusi.

Üles
 [ 23 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver