foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kilpkonn munes muna
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 05, 2006 11:38 
Akvarist

avastasime akvaariumis muna, ei tea kaua muna olnud on aga kuidas peaks edasi toimima. targemad inimesed andke nõu. KIIRE

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 06, 2006 11:03 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Esiteks loodan, et võtsid muna veest välja ja hoidsid teda soojas. Järgmisena tuleb sul inkubaatorit ehitama hakata - eeldusel muidugi, et tahad proovida kilbipoega välja "haududa". Rohkemat ma ei mäleta aga sellest kõigest lugesin kord Lontu.ee foorumist - otsing abiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 06, 2006 01:03 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui vivaariumis on ainult 1 kilpkonn, siis sellest munast ei tule niikuinii midagi välja, sest see on viljastamata. kui on ka kaks konna, siis praeguseks on juba hilja midagi ette võtta, sest muna ei tohi maha jahtuda, vaid tuleb max. tunni jooksul inkubaatorisse panna

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 04, 2007 10:07 
Akvarist

Mul on konn 6-7 aastane. Elas eelmise omaniku juures ja esialgu ka minu juures üsna väikeses akvaariumis. Muretsesin paar kuud tagasi suurema akvaariumi ja mingi paar nädalat tagasi avastasin akvaariumist muna. Nädal tagasi aga juba neli muna.

Kas see on vihje, et ta tahab isast saada?!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 10, 2007 12:00 
Akvarist

aga olen kuulnud et kui ta on varem nt aasta tagasi isasega koos olnud, siis võivad need munad viljakad olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 10, 2007 05:59 
Akvarist

Mu kilpkonn ei ole kunagi paarilisega koos olnud. :oops: Vähemalt Minuteada mitte :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 10, 2007 08:57 
kuidas ta siis muneda sai?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 10, 2007 08:59 
Akvarist

Munemiseks ei ole isast vaja, ainult et siis on muna viljastamata. Kanadega on sama asi- ega kõik kanad,kelle munad poes müügil on, ole kukega koos ja nende munetud munadest ei tule tibu.

700 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 11, 2007 02:29 
Akvarist

Seda ma tean, et ta on mul seni viljastamata mune munenud. Küsimus on nüüd selline, et kui ma tooks talle isase, kes on temast üsnagi palju väiksemat kasvu, et kas ta võib äkki sellele isasele liiga teha. Tegemist on siiski kiskjatega. Enda kilbikas on mul 15-20 cm suur ja isane on selline 12-13 cm pikk. Teab keegi midagi selle kohta rääkida?!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 11, 2007 04:58 
Mul elavad koos emane kilpkonn (~17cm) ja isane (~13cm) ja saavad väga hästi läbi. Aga samas ma võtsin nad mõlemad koos kui nad veel väiksed olid. Kui tuua vanemale kilpkonnale juurde uus noor siis ta ei pruugi teda omaks võtta. Aga palju oleneb ka ruumist. Kui suur su akva on?
Ma tean yhte kes tõi oma 20 cm emasele juurde väikese isase ja oli sunnitud ta poodi tagasi viima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 12, 2007 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Minul oli ka ühes akvariumis nii suur emane (~20 cm) kui palju palju väiksemat kasvu isane (~8 cm). Vanuse vahe oli ka umbes 6-7 aastat.
Kui isane vist suguküpseks sai siis, hakkas emane munema ja seda tegi ta pidevalt. Ennem munemist oli rahutu ning toas ostsis kohta kuhu tagajalgadega auk kaevata. Ennem isast kilpkonna ta ei muneneud üldse. Kuna see munemise värk tüütas ära, siis sai isane ära antud, eeldusel et emane siis rahulikumaks jääb ja vett pidevalt munadega ära ei risusta. Peale isase äraandmist munes emane edasi aeg ajalt. Praegu tuli nüüd jahedam periood peale ja praegu enam ei mune. Eks näha ole kas tal see munemine järgmine aasta edasi kestab või ei.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 12, 2007 05:45 
Akvarist

Minu akvaarium on 250 liitrit. Reaalselt on seal umbes 130-140 liitrit vett ja põhi on umbes 30 kg peenkruusast. Kilbikas ei ole kunagi ühegi teise konnaga koos akvaariumis olnud. :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 14, 2007 07:47 
Aga kust sa selle teise konna saad? Poest ilmselt, aga poes on ainult väga väikesed kilpkonnad ja ma nii väikest kyll ei soovita suure emase juurde viia.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 17, 2007 02:53 
Akvarist

võimalik et isasega ei teki mingit probleemi, kuid pidev munemine tekitab kurnatuse. kindlasti oleks vajalik sellisele loomale anda pidevalt juurde kaltsiumi.
isase juurde võtmise puhul tuleb arvestada ka sellega et kaks looma vajavad ka suuremat eluruumi.
kui soovid ka järglasi saada pead aga looma võimaluse ka sooja liiva sisse munemas käimiseks (seda muidugi sisi kui on juba viljastatud munad). munasid tuleb edasi ka kindlal temperatuuril inkubeerida ja see kõik on võrdlamisi suurt täpsust ja hoolt nõudev töö.
soovitaks järgi mõelda kas on neid viljastatuid mune nii väga vaja ja kas jätkub ruumi ka kahele konnale

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver