foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Õunateod ronivad selga
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 03, 2006 05:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nu minul on kaks õunatigu(ei tea, mis soost). ja siis tihti üks triibuli ronib kollasele selgaa(mõlemad on õunateod) ...lihtsaalt selle kollase koja peale ja on seal natuke aega........tahan teada et kas nad nagu niimodi paarituvadki ve?...et kookoni kyll veel kuskil pole..aga tihti käivad kyll seal kaane lähedal

http://www.pica.ee/album/9109

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 06, 2006 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegelt ka...palun vastake..ma ei oska muidu midagi arvata :shock:

http://www.pica.ee/album/9109

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 06, 2006 12:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kui Sind õunatigude suguelu niivõrd huvitab siis täpsemat infot koos piltidega leiad siit: http://www.applesnail.net/content/anato ... uction.php
Ehk siis selgaronimisest üksi ei piisa, vaja on "tonksu" kah teha. Teineteise seljas võivad ronida ka samast soost õunateod, paraku järelkasvu ei tule siis mingi nipiga.

Viimati muutis Rein, Teisipäev Juun 06, 2006 06:47, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 06, 2006 09:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Meile just bioloogias sellel aastal räägiti et tigudel ei ole sugu. Saa siis nüüd aru kellel õigus on või on mõlemal :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 06, 2006 09:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
lotukene kirjutas:
Meile just bioloogias sellel aastal räägiti et tigudel ei ole sugu. Saa siis nüüd aru kellel õigus on või on mõlemal :?

Tigude hulgas on tõesti mõlemad variandid esindatud: nii lahksoolised - emased isased eraldi kui hermafrodiidid ehk mõlemasoolised (need viimased eelistavad ka, kui võimalik paljunemiseks ikkagi teise teoga paarituda, loodus nõuab :D). Õunateod on lahksoolised.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 06, 2006 11:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Okei... Seda ma tean isegi et kahte tigu on alati vaja, aga seda ma küll ei arvanud, et õunakad on lahksugulised..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 23, 2006 04:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Mull oli akvaariumis üksik õuntigu ja kaks korda soetas klaasile kookoni ja väikeseid tigusi oli akvaarium täis. Tigu nimelt heidab vette seemneid ja ise viljastub püüdes kinni vees hõljuva seemne. Looduses on isepaljunemine võimalik 1/10000000 kuna veekogud on suurema mastaabiga kui tilluke akvaarium.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 25, 2006 05:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahtlen eeltoodud jutus, kuna see eeldaks teo hermaphrodiitsust. Kahjuks või õnneks on õunateod lahksugulised elukad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 05, 2006 07:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
...sedant, et tigu oli akvaariumis üksiküritaja polnud tal kellekagi paarituda?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 05, 2006 08:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Kas ta oli kaua enne nende kookonite munemist sinu akvaariumis üksi elanud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 16, 2006 11:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

ka minul paljunes tigu. Alguses oli neid 3, aga siis ei koorunud kookonist ka pisikesi tigusi(ilmselt lasid ise sellel ära kuivada) hiljem aga surid teised teod ära ja tibu paljunes ikka veel kaks korda. Ükskord lasin poegadel vette kukkuda ja nad ei jäänud ellu aga teisel korral õnnestus mul nad karpi püüda ja suureks kasvatada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 19, 2006 01:32 
Akvarist

Mina sain ühe hea inimese käest kunagi mingi purgitäie õunakaid... ilusad kollased sellised... kasvasid maru kiiresti ja siis hakkasid nad surema ükshaaval.... siis märkasin samamoodi üksteise seljas sõelumist... ottasin ja lootsin kookonit aga ei kusagilt... üks hetk aga avastasin kol väikest tigu akvas... kuid oskab ka keegi öelda miks nad pruunid on, mitte kollased... nad pole enam sii väiksed midagi koda on umbes 10sendise suurune neil.....

Ja teine asi veel et need kolm vana tigu mis mul elavad... need on iseenesest lahedad elukad... Liikuvad vetikad... :D Selline tore roheline sammal peale kasvand neile :D

Samas ka üks küsimus... Mis teha surnud tigude kodadega, mis seest tühjad... kas õunakate pojad viskavad millalgi koja maha ja kolivad esivanemate omasse ümber????

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 19, 2006 11:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

ragnar kirjutas:
Mina sain ühe hea inimese käest kunagi mingi purgitäie õunakaid... ilusad kollased sellised... kasvasid maru kiiresti ja siis hakkasid nad surema ükshaaval.... siis märkasin samamoodi üksteise seljas sõelumist... ottasin ja lootsin kookonit aga ei kusagilt... üks hetk aga avastasin kol väikest tigu akvas... kuid oskab ka keegi öelda miks nad pruunid on, mitte kollased... nad pole enam sii väiksed midagi koda on umbes 10sendise suurune neil.....

Ja teine asi veel et need kolm vana tigu mis mul elavad... need on iseenesest lahedad elukad... Liikuvad vetikad... :D Selline tore roheline sammal peale kasvand neile :D

Samas ka üks küsimus... Mis teha surnud tigude kodadega, mis seest tühjad... kas õunakate pojad viskavad millalgi koja maha ja kolivad esivanemate omasse ümber????

kui teod kiiresti kasvavad siis midagi valesti...kiiresti kasvavad teod eriti kaua ei ela ka

minul pole olnud kunagi juhust õunatigusi paljundada..see eest on paljunenud prügiteod ja kruviteod :)

ükski tigu ei viska koda maha :? ja kui jätad surnud teod akvaariumi vedelema lähvad nad seal hapuks ja reostavad vett :idea:

soojendus Tetratec HT300 W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 19, 2006 11:51 
Moderator
Kasutaja avatar

See, et su teod pealt rohelised on, ongi ilmselt kõige olulisem põhjus, miks nad üksteise selga ronivad. Hea mahlane suutäis :)
Kas need uued pruunid on ikka kindlasti sama kujuga?
Vanadest teokarpidega pole noortel küll midagi peale hakata. Iga tigu kasvatab ikka ise oma karpi kogu aeg suuremaks ja suuremaks. Vanad soovitaks välja korjata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 19, 2006 11:20 
Akvarist

okei vanad maha välja visatud....

Need pruunid on ikka õuna kujuga ja puha... muud teod ei saa nad olla kaa, sest muid tigusid mul ei ole lihtsalt ja pole taimi juurde toonud et nende vahel oleks neid olnud.....
aga kookon... kus see siis oli?????

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver