foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: tigu jäi üksi
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 06, 2004 04:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul kodus selline "mini"akvaarium,üks kuldkalake elas kah seal,aga üks hommik oli tal vaesekesel kõht taeva poole ja toss väljas.Kalaga koos elas(b) tigu,vist on see apple tigu(ei ole nii kodus nende nimedega)Nüüd mul mure-mis ma teoga peale hakkan,plaanis on kuskil 2-e kuu pärast uus akvaarium muretseda,suurem ja kalu kah rohkem.Kas see teokene saab mul selles akvas seni hakkama,kuni uue muretsen ja mis ta sööb?Siiani ta sõi minuarvates kala ülejääke :? vist.Olen üsna tumba sel alal,äkki keegi oskab aidata :) Ja selle "mini"akvaariumi ostsin eelmisel aastal lapsele sünnipäevax koos kalaga,tigu tuli kuu hiljem.Olen nüüd lugend seda foorumit siin algusest lõpuni ja vastupidi ja arvan,et mu kalake ruumipuudusse suri :( Kuigi loomapoes ütles müüja,et kuldkalal pole ruumi rohkem vaja,muidu kasvab liiga suureks :shock: Aga tigu on üsna suur ja kopsakas ja ilus.Ja kaua teod üldse elavad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 06, 2004 04:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

anna teole põhjakaladele mõeldud sööki (põhjatabletid), see sobib küll. Pane mõni elustaim ka akvaariumisse ja tee aegajalt väikest veevahetust. Pole sellele teol häda siis midagi, elab üle.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 06, 2004 11:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kui vanaks tigu elada võib?Ta mul umbes aasta tagasi ostetud,siis oli selline sõrmeotsa suurune,praegu aga juba meenutab suuruselt ilusat kopsakat viinamäetigu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 06, 2004 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

nende tigude eluiga sõltub suuresti vee temperatuurist, kus nad elavad. Jahedamas vees võivad nad elada üle 3 aasta, rekordina on mainitud 10 aastat. 25C temperatuuri juures on nende eluiga kõigest 12-16 kuud. Kõrgematel temperatuuridel on teod aktiivsemad (kõigusoojastena on nende ainevahetus siis kiirem), kui see kiirendab ka nende elutsüklit (ja sellega lühendab eluiga).

Üldiselt võib nende elukate kohta lugeda täpsemalt siit: http://www.applesnail.net/

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver