foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Soov osta kilpkonn
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 09, 2008 02:43 
Akvarist

Tere,
olen juba üsna pikalt ette planeerinud kilpkonna soetamist. Kuid tahaksin ka teadjamatelt nõu küsida.
Eelnev kogemus puudub täiesti. Olen vaid lugenud ja teistelt omanikelt lugusid kuulnud. Ise pean kodus 5'ndat aastat akvaariumi gupidega.
Niisiis.
Soov oleks arvatavasti maismaakilpkonna järele. Kas on võimalik teda pidada üldse korteris? Selline neljapere maja, olemas ka suur maa-ala + privaatne aed. Millist liiki kilpkonna üldse soovitate algajale?
Kõik muu on teretulnud.
Ette tänades,
Kristhel

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 09, 2008 03:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Tänapäeval on kindlasti palju huvitavamaid kilpkonni. Mul lapsepõlves pärandas vend mulle stepikilpkonna.
Minul oli sellest loomast kahju, ei osanud mina temale midagi huvitavat väljamõelda: toas olles elas suures puust kastis heinas või paberihunnikus (vastavalt sellele mida just olemas oli). Katsetas pidevalt kastist väljaronimist. Meil oli oma aed, sinna lasksime suvel aedikusse jalutama. Kippus ka sealt põgenema, kaevas aediku alt läbi. Oli meil tihti kadnud.
Sõi kõike, mis oli roheline. Sovjeti ajal oli temaga suur mure kui kevadel liiga vara ärkas (talvel magas, kas paberihunniku või kaltsuhunniku all), sest siis ei olnud ju midagi saada. Siis mõtlesime igasuguseid nippe, et varakevadel tal midagigi süüa oleks.
Minu juures elas ta üle 10 aasta, siis kinkisin ta sõbrannale, kes tast kohutavalt vaimustuses oli, aga tema juures pidas vaid 3 aastat vastu.
Aga mingit vaeva temaga nüüd küll ei olnud. Kui ta õues murul jalutada ei saa, siis vist on ta steppi targem tagasi viia.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 09, 2008 05:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
kui maismaa kilpkonna soovid siis oled natuke eksinud foorumiga kuid reptile.ee on suureks abiks sulle! :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 10, 2008 05:19 
Akvarist

Pildid: 0
Näiteks minul on maismaa kilpkonn. Stepi kilpkonn. Ja ta on mul olnud juba oma 12 aastat. (vanust peaks tal olema 19praegu)
Minu konn on koguaeg elanud põhimõtteliselt vabalt. Ma lihtsalt ei saa teda karbis või kuskil kinni hoida. Ta lihtsalt ei salli seda..ja ma ei suuda vaadata kuidas ta terve päeva ennast karbist välja üritab kaevata.
Ja igalpool kirjutatakse küll, et n.ö vaba pidamine ehk korteris, majas teda lahtiselt pidada pole õige. Aga siiamaani pole mu konnaga midagi juhtunud ja ilmselt ei juhtu ka! (olen käinud loomaarsti juures teda kontrollimas!)
Ja suvel on ta hoovis lahtiselt mul. Näiteks kui võtan päikest või teen aias tööd. Ainult üks aga on sellega, et kui ta natuke päikese käes soojendab ennast siis on kilps nii kiire tüdruk...et lausa jookseb ringi...Siis tuleb koguaeg silma tal peal hoida. Ja kui kilpsu hoovis vabalt jalutab, siis saab ta omale meelepärast sööki otsida.
Ja tema toitmine pole ka keeruline, kilbud söövad kapsast, porgandit, salatit, võilille õisi ja lehti jne.
Minuarust on kilbu lihtsalt nii armas ja tore loomake!

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver