foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: teod surevad
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 14, 2007 02:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
mis võib olla paigast ära, et teod akvas ei ela? Teadaolevalt on Saaremaa vesi kare, aga millega täpselt võiks asja parandada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 14, 2007 02:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Vaevalt liiga kare vesi probleemiks on, pigem on tigudel probleemid liiga vähese vee kareduse korral. Kahtlustaks hoopis seda seltskonda kes Sul akvas elutseb, võimalik et nad ahistavad tigusid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 14, 2007 04:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

teod surid isegi siis kui akvas olid mõõksabad, mollid, gouramid ja taolised tegelased...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2007 12:56 
Akvarist

Minul on tigudega halvasti läinud kui miskist taimedelt vetika eemaldamiseks ainet v ravimit kasutasin.
Samuti ahistavad väiksed discused tigusid(nende sarvi naksavad).
Pole sinu kaladedega väga tuttav :oops: , aga äkki tõesti kellelegi pakub lõbu tigusid silmast järada...?

1 albiino ants
4 õunatigu
1 konnalonni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2007 01:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

kuna ma enamuse oma ajast akvaariumi ees istun :) siis võin öelda et ei ole veel kordagi näinud et keegi neid müksaks.. ainult siis korra, kui teod akvasse sisse lasen(ja siis ka mitte sarvekesi vaid koda).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2007 01:58 
Akvarist

minul ka guppyd ja platyd käivad tigusid nokkimas, eriti nooremad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 15, 2007 02:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Mulgi sarnane probleem: õunakad surevad ruttu. Isegi Tipi akvas, kus vaid hulka krevette ja paar pisemat kala. Vesi oleks nagu normis, vähemasti taimed ja krevetid kasvavad kenasti. Kalad ka ei kurda.... Milles asi, ei saa pihta.

Üles
 Teema pealkiri: Teod akvas
PostitusPostitatud: Reede Dets 07, 2007 09:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oma kogemustest tean, et tigudega akvas ei tohi kasutada praktiliselt mitte mingeid kemikaale, sh. vedel väetis taimedele, kloori eemaldajad jms. Eriti ei meeldi neile Algizit, see mürgitab nende toidu. Algizit on üldse nii mürgine, et kunagi mürgitas mul ka Plecod :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 07, 2007 10:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina olen algaja lollusest katsetanud palju keemiat,praegugi pikatoimega vetikavastased tablakad akvas aga õunakad sigivad ja kasvavad.nuhtlus kohe :roll:

Üles
 Teema pealkiri: Vetikad, teod, ...
PostitusPostitatud: Reede Dets 07, 2007 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

... ja teokarbid ning muud kemikaalid.
Nagu näha mu avatarist, olen tegelikult täitsa blond ikka veel täna akva pidamisel :oops:
Mõningad asjad, mis on mulle selgeks tehtud ja kinnitunud läbi kogemuste:
1. Mida vähem kemikaale, seda parem! Üks kemikaal teeb ühele asjale head, võib ja tõenäoliselt teeb ta teisele halba. Algizit hävitab vetikaid, kuid ka mõnede kalade toitu, sitemal juhul ka neid endeid. Vedel taimeväetis stimuleerib vetikate ja tigude kasvu, vedel kalade toidule lisatav vitamiinisegu samuti jne, jne.
2. Suured tühjad (surnud) teokarbid akvas on ilusad vaadata nagu ka kivid ja kännud... Mõned aastad tagasi sain Kreekas koralli ostes korraliku sõimu osaliseks... Suveniiripoe omanikul oli poes ca. 300l akvaarium ja kodus pidavat olema veel suurem. Kui ütlesin, et tahan selle ilusa koralli panna oma akvasse, hakkas ehtkreeklaslikult tulema: Akvaariumisse ei tohi mitte mingil juhul panna liivakive, koralle, surnud teokarpe! Selle müüja inlise keel oli küll nõrk 3 aga nii palju sain ma aru, et kõigis neis on mingeid lagunevaid mineraale, mis teevad kalade luud ja tigude kojad liiga ruttu kõvaks ja ühtlasi ka kiiresti vanaks selle looma :cry: . Kändudega on jällegi puhtisiklik kogemus. Kuigi ostsin kännu zookauplusest ja keetsin selle ka veel igaks juhuks läbi, hakkas sinna mõne kuu möödudes ikkagi kasvama mingit pisikest valget teralist putru... Olevat mingi seeneline olnud.
Täna piirdun raudselt ainult maakividega ja taimedega. Ka värvilist killustikku ei pane mitte mingil juhul, ma ei tea, millega see värvitud on ja mis see värv teha võib... :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 08, 2007 01:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

värviline akva kruus saatis mul ligi 10 kalakest kalataevasse ja värvis siniseks kõik silikoonosad, ja kõik heledad filtri jupid... tõsine murdja!

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver