... ja teokarbid ning muud kemikaalid.
Nagu näha mu avatarist, olen tegelikult täitsa blond ikka veel täna akva pidamisel
Mõningad asjad, mis on mulle selgeks tehtud ja kinnitunud läbi kogemuste:
1. Mida vähem kemikaale, seda parem! Üks kemikaal teeb ühele asjale head, võib ja tõenäoliselt teeb ta teisele halba. Algizit hävitab vetikaid, kuid ka mõnede kalade toitu, sitemal juhul ka neid endeid. Vedel taimeväetis stimuleerib vetikate ja tigude kasvu, vedel kalade toidule lisatav vitamiinisegu samuti jne, jne.
2. Suured tühjad (surnud) teokarbid akvas on ilusad vaadata nagu ka kivid ja kännud... Mõned aastad tagasi sain Kreekas koralli ostes korraliku sõimu osaliseks... Suveniiripoe omanikul oli poes ca. 300l akvaarium ja kodus pidavat olema veel suurem. Kui ütlesin, et tahan selle ilusa koralli panna oma akvasse, hakkas ehtkreeklaslikult tulema: Akvaariumisse ei tohi mitte mingil juhul panna liivakive, koralle, surnud teokarpe! Selle müüja inlise keel oli küll nõrk 3 aga nii palju sain ma aru, et kõigis neis on mingeid lagunevaid mineraale, mis teevad kalade luud ja tigude kojad liiga ruttu kõvaks ja ühtlasi ka kiiresti vanaks selle looma
. Kändudega on jällegi puhtisiklik kogemus. Kuigi ostsin kännu zookauplusest ja keetsin selle ka veel igaks juhuks läbi, hakkas sinna mõne kuu möödudes ikkagi kasvama mingit pisikest valget teralist putru... Olevat mingi seeneline olnud.
Täna piirdun raudselt ainult maakividega ja taimedega. Ka värvilist killustikku ei pane mitte mingil juhul, ma ei tea, millega see värvitud on ja mis see värv teha võib...