Minu kogemused mõningate poodidega kust olen kalu ostnud:
Haapsalust zoopoest ostsin mõningased daaniod ning sain seenhaiguse kaasa, kui küsisin hiljem müüjalt, et kas neil on kalad haiged olnud, siis sain vastuseks, et transpordi vea ja minu hooletu käitumise tõttu on mul nüüd seenhaigus akvaariumis.
Tallinnas lauteri tn. RET'ist ostetud kalade kohta ei ole mul midagi halba öelda. Ilusad, terved jne.
Roca'l Mare'st ostsin kord skalaari, kes elab siiani kuid üldine vaatepilt oli muserdav.
Tartu tn. pood 5+ Tugevad ja terved kalad seal poes.
Tartus Betta poodide kohta oleks kül natuke nuriseda tahtnud. Kalade elukvaliteet pole neis poodide just kõigeparem, aga mis seal ikka. (Tugevamad jäävad ellu)
Zoomania pood jällegi 5+ Kalad on terved ja tugevad, kuid see-eest kallimad, kui näiteks Betta poodides.
Minu arvamus, et tuleb ise ka tähelepanelikum olla, kui hakkad kala ostma. Lased ikka ise välja valida, et millist kala tahad ja ei luba müüjal enda poolt püütud kala kohe kotti panna. Tuleb veenduda, kas kalal uimed on korras jne. Kui ise oskad veenduda, et kala on terve ja elujõuline, siis ei tohiks hiljem ka probleeme tekkida.