foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 22, 2007 03:00 
Akvarist

Jonny kirjutas:
Pets kirjutas:
Märkus on tegelikult pisut vale sõna, peaks olema tähelepanujuhtimine.

:D jah ja viisakusest võiks seda teha ümber nurga. ntx seista ilusti tükk aega järjekorras ja siis: "Kas te võiksite mulle selle surnud barbuse sealt akvaariumist müüa :cry: ?"

Kui ei ole tõsist soovi seda kala osta, siis ei ole viisakas müüjalt seda küsida.
Ostjal võibki olla tõsine huvi seda kala osta, et seda hiljem lahata ja uurida.

Ei ole vist tõesti vaja arutada, et kas midagi teha viisakalt või mitte? Iseasi on arusaamine viisakast käitumisest. Tere ja sellele järgnev pikk sõim või viisakas, kuid röökides esitatud tekst ei ole kumbki kokkuvõttes viisakad :)

- Tere! Kas olete märganud, et tolles akvaariumis on surnud kala?
- Tere! Tänan, et sellest teatasite. Kohe kontrollin.
- Nägemiseni!
- Head aega!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 22, 2007 05:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

:shock: suur aitäh et ütlesid..ma ostan seal koguaeg endale akvasse igast asju..ükskord isegi kalad..aga kui seal kalad haiged on siis :shock: rohkem ma igatahes ei osta [-( mai saa aru, kas myyjad siis üldse ei saa olla kohusetundlikud ja hoolitseda nende eest..sest kui ma vaatasin kuidas nad kalu sealt akvast välja võtavad.. :cry: tuli peale..nii kahju hakkas..nagu nii vägivaldselt ja vahepeal võttis kala lausa suht kätte või nii..hea et mu coridorased veel elus on..aga jhm..mina nägin ka seal haiget kalu...tõsiselt enam ma sealt ei osta, kui seal haigeid myyakse :x
aitäh muidu sulle

http://www.pica.ee/album/9109

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 22, 2007 05:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Vat muu kohta ei oska öelda kuid ise püüan kalu akvast samuti käega. Saab kiiremini liikuda ja taimed ei jää kahva kinni. Samuti kalade ogad (nt. ancistrusel, scalarel).
Olen arvanud, et ka kaladel on nii...eee....pehmem kuid mine tea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 22, 2007 05:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega igalpool võetakse kalu nii välja , muidu oleneb kalast nt: corydoraseid ajas müüja ükskord tükk aega taga higimull otsaees.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 22, 2007 06:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

-_-kiisuke-_- kirjutas:
:...aitäh muidu sulle

Tore kui aidata sain :wink:
Tartus olevatest zoopoodidest soovitaksin mina Turu tänava oma, sest seal on nad suure osa liike ise kohapeal kasvatanud mitte kusagilt aafrikast sisse toodud, kalad on terved, värvikirevad ja rõõmsameelsed :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 22, 2007 07:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Eeskujulik on selles suhtes Tallinna Lauteri tn pood. Vastavatel akvadel on sildid "karantiin" või "ravi" ja isegi ravimi nimi ja kestus.
Poe akvarist küll kurtis, kuidas ta kord ühele ostjale järele andis ja alles karantiinis kala müüs. Ostja oli väga kaugelt tulnud just selle kala pärast ja lubas ise kogu vastutuse enda kanda võtta.
... Jonny killud :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 22, 2007 07:41 
Akvarist

Kokresid (loe kuldkalu) ei tohi kätega võtta (kala nahk ja uimed saavad kannatada). Platydorast või ancistrust käega võttes tuleb aga hoopis enda pärast karta (võib veriselt lõppeda).

Kätega püüdes ei tohi kala krabada ja sikutada, vaid võib pihku püüda ja koos veega tõsta või haarata mõnest ohutust kohast. Üldiselt soovitatakse ikkagi kahva või topsiga majandada. Eluspoegijaid saab vahel tõesti lihtsalt kassimoodi püüda.

Kui täpselt ei tea, siis ei maksa käega püüda -- võib kalale liiga teha või ehmatada.

Kui kala on kuivale kukkunud, siis tuleb kiiruga tegutseda ja kätega võtmine võib olla kõige säästlikum variant.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 23, 2007 02:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Seal kiidetud Turu tn. poes nägin eri karmi pilti, nii 40 liitrises akvaariumis koos umbes sadakond kukekest, juures veel kiri, et hirmsad taplejad ja tuleb eraldi hoida või midagi sellist. Vähemalt pooled neist paistsid küll üsna räsitud. Normaalne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 23, 2007 03:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Urmaz kirjutas:
Seal kiidetud Turu tn. poes nägin eri karmi pilti, nii 40 liitrises akvaariumis koos umbes sadakond kukekest, juures veel kiri, et hirmsad taplejad ja tuleb eraldi hoida või midagi sellist. Vähemalt pooled neist paistsid küll üsna räsitud. Normaalne.

samas vaata kui hea- kui sealt kukekese ostad, siis tead vähemalt, et said kogenud kala endale. muidu mis tapluskala see ikka selline on kes pole elusees kellelegi kolakat andnud ja ei tea ise mis tunne peksa on saada? :? vaevalt et koduakvades keegi neil kakelda laseb... 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 23, 2007 07:16 
Akvarist

Urmaz kirjutas:

Ma soovisin kunagi kukekest osta ja käisin kõik mulle teadaolevad Tallinna poed läbi ning päeva lõpuks kurtsin ühes poes müüjale, et ei ole õnnestunud siiami tapluskala osta, et ega pole loota, et lähiajal tuleb. Müüja ütles seepeale, et tal omal on, aga müügiks ei ole. Kahju, et ma varem ei tulnud, sest mõni aeg tagasi olevat tal neid palju olnud. See tegi muidugi meele kurvaks, aga lugege edasi. Kuna neid ei ostetud, siis olevat kalad tualetist alla läinud. Selle poe akvaariumid on tavaliselt ilusad ja surnud kaladeta ning müüja suhtleb klientidega vabalt.

Jonny kirjutas:
samas vaata kui hea- kui sealt kukekese ostad, siis tead vähemalt, et said kogenud kala endale. muidu mis tapluskala see ikka selline on kes pole elusees kellelegi kolakat andnud ja ei tea ise mis tunne peksa on saada? :? vaevalt et koduakvades keegi neil kakelda laseb... 8)

Humoorikas point :) Kes tapluskala ilu pärast kasvatavad/aretavad, neile kõlbab ainult isend, kelle uimedega pole kunagi probleeme olnud. Seega tuleb see isend marjast ise kasvatada -- poest sellist kvaliteeti vist ei leia. Uimed küll paranevad ja taastuvad, aga kalad sel eesmärgil enam ei kõlba.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 25, 2007 10:20 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu kogemused mõningate poodidega kust olen kalu ostnud:
Haapsalust zoopoest ostsin mõningased daaniod ning sain seenhaiguse kaasa, kui küsisin hiljem müüjalt, et kas neil on kalad haiged olnud, siis sain vastuseks, et transpordi vea ja minu hooletu käitumise tõttu on mul nüüd seenhaigus akvaariumis.
Tallinnas lauteri tn. RET'ist ostetud kalade kohta ei ole mul midagi halba öelda. Ilusad, terved jne.
Roca'l Mare'st ostsin kord skalaari, kes elab siiani kuid üldine vaatepilt oli muserdav.
Tartu tn. pood 5+ Tugevad ja terved kalad seal poes.
Tartus Betta poodide kohta oleks kül natuke nuriseda tahtnud. Kalade elukvaliteet pole neis poodide just kõigeparem, aga mis seal ikka. (Tugevamad jäävad ellu)
Zoomania pood jällegi 5+ Kalad on terved ja tugevad, kuid see-eest kallimad, kui näiteks Betta poodides.

Minu arvamus, et tuleb ise ka tähelepanelikum olla, kui hakkad kala ostma. Lased ikka ise välja valida, et millist kala tahad ja ei luba müüjal enda poolt püütud kala kohe kotti panna. Tuleb veenduda, kas kalal uimed on korras jne. Kui ise oskad veenduda, et kala on terve ja elujõuline, siis ei tohiks hiljem ka probleeme tekkida. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 28, 2007 07:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Urmaz kirjutas:

Ise nägin sama vaatepilti kusagil talvel endateada, ja ise mõtlesin täpselt sama asja, et miks siis nii kohe pandud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2008 05:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pärnus Lepa Kaubanduskeskuses on väga hirmuäratav zoopood. Esiteks on kala 20-30L kastides, vesi roheline-hall ja sogane, jube s**t on põhjas. Ühe kasti ette oli teibiga pandud paber, kui sealt vaberi vahel sisse piilusin siis oli seal umbes 20 väga halvas olukorras kalakest (enamus olid mõõksabad minu arust), st et nad olid haiged.
Ära minnes küsisin veel müüjalt veeteste (huvi pärast) ja viskas mulle mingi taimeväetise karbikese ette. Ühesõnaga akvaariumi poole pealt väga kole pood.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 17, 2008 12:41 
Ülemiste Keskuse zookaupluses avanes õõvastav vaatepilt kui olin just tegemas suurreidi Tallinna zookaupluste seas leidmaks enda 150 liitrisesse akvasse sisustust ja vaadates ka tulevikuks sinna elanikke. Nimelt oli ühes akvaariumis 2 Blood Parrotit kusjuures üks oli kohati valge ketendusega ja ilmselgelt haige kala. Seda poemüüjale ütlema minnes vaatas ta seda ja ütles et midagi vist on jah, kuid midagi enamat sellele ei järgnenud. Ka oli esimene negatiivne kogemus Tartu tänava akvaariumipoega, kust sai ostetud üks taim, kuid kodus lähemal vaatlusel avastasin sellelt karvvetika. Otse loomulikult läks see taim tükeldamisele ning alles jätsin vaid karva poolt puutumatud tipud ning panin need karantiiniakvasse aknalauale. Siinkohal tahaks siiski kiita väga nii Mulla 4 asuv "Akvaarium" ning Endla 66 asuv "Laguun" zookauplusi meeldiva teeninduse ning hea kaubavaliku eest.

Parimat,

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 17, 2008 04:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõni sõna ka öelda , ülemiste keskuse kohta .
Kalade nimed on tihtipeale segamini ,
poemüüad , ei tea, mida nad täpselt müüvad ,
tähtsamad ravimid on puudu ,
hinnad on vapsjee laes ,
Neooni eest 35.- , kui ma tean , et ma saan idakeskusejuurest 21.- .
Nad saavad päris kõva kasumi sellest .
Igastahes, ülemistesse loomapoodi tasub ainult siis minna , kui häda on käes.

Guraamidele ,
Mõõksabadele,
Tigudele ,
Taimedele ka :)

Üles
 [ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid