foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 34 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2009 10:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Huvitav,palju on selliseid"asjalikke"seadusi veel ??? :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2009 10:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Maria kirjutas:
Suisa absurdselt mõistetav on paragrahv 23.-s toodu:
(1) Ujuva ja vees elava roomaja ja kahepaikse pidamise terraariumis peab olema sobiva suurusega veenõu. Veenõu suurus ja vee kogus peavad olema vastavuses looma suuruse ja vajadustega. Kuivalt pinnalt vette peab loomal olema võimalik pääseda võimalikult lihtsalt ja ohutult.
selle kohaselt peaks nt. õunatigu pidama eraldi terraariumis asuvas veenõus (terraarium ise peab olema lukustatud ja õunateol peab olema võimalus peituda) 8)

sobiva sõnastuse leidmiseks on mul hetkel pea juba liiga paks.

jätkub hiljem...

Kuna jutt käib ikkagi roomajatest ja kahepaiksetest, mille all tõenäoliselt peetakse silmas ikkagi selgroogsete klasse, mitte kõiki loomi kelle liikumisviisiks roomamine või elupaigaks nii vesi kui kuiv maa, siis antud juhul ma eriti probleemi sõnastuses ei näe :)

Teiseks siin mõnedes varasemates postitustes tehti ettepanek küsida ka määruse koostajate kompetentsuse kohta. Ma isiklikult arvan, et sellele vastuse saamine ei anna meile tegelikult midagi ja on pigem takistuseks. Ministeeriumi asjapulgad võtaks seda pigem kui ebasõbralikku avaldust ja nende (kelle iganes) kompetentsuse kahtluse alla seadmist. See tekitaks neil seal pigem kaitserefleksi ja vaidlushimu ja ei aita eriti kaasa määruse muutmisele...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2009 11:04 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
p6lts kirjutas:
Kuna jutt käib ikkagi roomajatest ja kahepaiksetest, mille all tõenäoliselt peetakse silmas ikkagi selgroogsete klasse, mitte kõiki loomi kelle liikumisviisiks roomamine või elupaigaks nii vesi kui kuiv maa, siis antud juhul ma eriti probleemi sõnastuses ei näe :)

Teiseks siin mõnedes varasemates postitustes tehti ettepanek küsida ka määruse koostajate kompetentsuse kohta. Ma isiklikult arvan, et sellele vastuse saamine ei anna meile tegelikult midagi ja on pigem takistuseks. Ministeeriumi asjapulgad võtaks seda pigem kui ebasõbralikku avaldust ja nende (kelle iganes) kompetentsuse kahtluse alla seadmist. See tekitaks neil seal pigem kaitserefleksi ja vaidlushimu ja ei aita eriti kaasa määruse muutmisele...

sul on õigus, mul oli viimase punkti lugemise hetkeks juba juhe koos. seadused on sellised asjad, mille puhul sõnastusest oleneb see, kuidas neid tõlgendada võib. minumeelest peaks ka tegelikult määruses lahti kirjutama selle, mida konkreetselt silmas peetakse.

üks segane koht on sõnaga "terraarium", mille eestikeelne definitsioon on "anum või maa-ala, milles peetakse roomajat või kahepaikset". igal pool mujal maailmas defineeritakse seda kui anumat (või maa-ala), kus peetakse või vaadeldakse taimi ja kuival maal elavaid loomi. mul pole küll praegu võõrsõnade leksikoni käepärast aga kui keegi viitsib vaadata, siis oleks hea teada, mida seal selle sõna kohta kirjutatakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2009 12:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Terraarium (ld. terra maa), klaaskast v. ruum roomajate-v. kahepaiksete vaatlus- ja katseloomade pidamiseks

Üles
 [ 34 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver