foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 28 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 06, 2009 11:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kokkutuleku järelkaja teemast ajendatuna. Teeks uue nimekirja. Mina saan aidata Mini DV lt mahavõtmisega ja BETACAMilt mahavõtmisega plaadile. Kui kellelgi veel on võimalus abi pakkuda, on abi VÄGA teretulnud :)
Palun pange ennast 1 veebruariks kirja, kes soovivad DVD plaate kokkutulekust.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 06, 2009 11:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Kokkutuleku ajal alles mõtlesin akvaariumist.... :idea:
Plaate tahaks kindlasti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 06, 2009 11:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sooviks ka plaate

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 06, 2009 12:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
ka nimi kirja

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 06, 2009 02:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Täpsustaks ehk hakatuseks mismoodi on kogu see üritus plaanitud. Kas neid plaate hakatakse jagama ilma rahata, tooriku hinnaga või mingi muu hinnaga? Teisisõnu, kas tegemist on kasumit taotleva üritusega või mitte.
Kui pole kasumlik üritus siis oleks lihtsaim moodus jagada need failid välja kas siis torrentina või mingi tasuta suurte failide jagamise teenuse kaudu ( http://www.filesavr.com/ , http://host01.pipebytes.com/ , http://www3.bigupload.com jne.) - kui tundub raske siis võin võrgus jagamise ise ära korraldada eeldusel et see toimub enne 20. jaanuari (mu uues kodus pole veel kiiret võrguühendust nii et peale kolimist ma lihtsalt ei saa aidata). Poleks mingit plaatide seitsme maa ja mere taha saatmisega jahmerdamist ega muud materiaalsete asjade liigutamisega seonduvat. Saaks teha ka mitu varianti, hea kvaliteediga DVD baasil ja madalama kvaliteediga CD baasil (neile kel võrguühendus kehvem).
Tegelikult ürituse planeerimisel sai tehtud üks viga - me ei mõelnud filmitavate-pildistatavate materjalide autoriõiguste peale, sellest ka siin foorumis korra läbi käinud väikesed arusaamatused. Kui see oleks minu otsustada siis oleks kogu materjal pidanud minema Creative Commons Attribution või Creative Commons Attribution-Share Alike litsentsi alla - ehk siis kõigile vabalt kasutamiseks (ilma mingi loa küsimiseta) kuid autorile viitamine oleks vajalik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 07, 2009 10:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere Rein,

ei, kasumit küll keegi kusagil taga ei aja. Kuna ma ise jäin nii mõnestki endale olulisest loengust ilma, siis tahtsin Allarri käest saada videot aga Allarril puudub võimalus võtta DV minicamilt maha ja see arvutisse panna - mina saaksin lasta seda Nukufilmis teha (seal kogu aparatuur olemas. Ka BETA CAMilt saaks seal maha võtta) - plaate ostaks ainult nii palju kui soovijaid on ja keskmine DVD plaadi hind jääb kusagile ca 20.- kanti (kalleim) Netiga mina ka asjandada ei oska - aga kui Sina seda teeks, siis oleks muidugi kõigile sedavõrra lihtsam, et kes soovib, võib selle endale masinasse tõmmata ja siis ise plaadile küpsetada. Mulle sobivad mõlemad variandid.
Autoriõigustest- kas sa siin pead silmas esineja õigusi või video teinud inimese õigusi? Video on salvestatud avalikul üritusel, nii et sellele autorikaitseseadus ei laiene küll laieneb autorikaitseseadus esinejale. (vaata EAAL autorikaitseseadust) sellisel juhul peaks kõigilt videos nähtavatelt inimestelt küsima luba, kas nende näo ja häälega videosalvestist võib enda tarbeks salvestada ja levitada ilma selle eest kasu saamata. Selle jaoks on olemas EAALil vastav blankett. Blanketi võin organiseerida ka siia üles ja hr.Turovski ja hr. Päkaga võin ka selle paberi täita (kui nad muidugi nõus on, et nende loengut me omakeskis jagame) Maria ja teised foorumlased saaksid selle blanketi siis siin täita (aga Sina, Rein, pead selle siis üles panema, sest mina seda ei oska :oops: ) Iseenesest on nii igati viisakas ja legaalne asju ajada küll, see on õigus.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 07, 2009 11:09 
Moderator
Kasutaja avatar

ümeramees kirjutas:
Autoriõigustest- kas sa siin pead silmas esineja õigusi või video teinud inimese õigusi? Video on salvestatud avalikul üritusel, nii et sellele autorikaitseseadus ei laiene küll laieneb autorikaitseseadus esinejale. (vaata EAAL autorikaitseseadust) sellisel juhul peaks kõigilt videos nähtavatelt inimestelt küsima luba, kas nende näo ja häälega videosalvestist võib enda tarbeks salvestada ja levitada ilma selle eest kasu saamata. Selle jaoks on olemas EAALil vastav blankett. Blanketi võin organiseerida ka siia üles ja hr.Turovski ja hr. Päkaga võin ka selle paberi täita (kui nad muidugi nõus on, et nende loengut me omakeskis jagame) Maria ja teised foorumlased saaksid selle blanketi siis siin täita (aga Sina, Rein, pead selle siis üles panema, sest mina seda ei oska :oops: ) Iseenesest on nii igati viisakas ja legaalne asju ajada küll, see on õigus.

Uff, nii keeruline värk. Ma pidasin rohkem silmas seda materjalide levitamise poolt (ehk video/pildi tegija õigusi) et selles osas ei tekiks arusaamatusi. Oli ju siin väike nagin teemal et grupipilti kasutati ilma tegija nõusolekuta - minu meelest võiks selliste ürituste materjal olla kõigile vabalt kasutamiseks sõltumata sellest kui nimekas või nimetu pildi/video/jutu/misiganes tegija on ilma mingi täiendava kooskõlastuseta, kuid materjali kasutamisel autorile viitamine on elementaarne viisakus. Pole ilus kirjutada jutt ja esitada kellegi teise pilte enda tehtud piltidena, vat seda oleks tahtnud vältida. Aga kui juba teema sai üles võetud siis äkki viiks tõesti korrektse lõpuni ja küsiks esinejatelt vähemalt tagantjärgi nõusoleku?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 07, 2009 11:18 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
ümeramees kirjutas:
võtta DV minicamilt maha ja see arvutisse panna - mina saaksin lasta seda Nukufilmis teha

kas siis nukufilm teeb lindilt võetud asjast dvd materjali ka valmis?
see tavaliselt vist tasuta ei juhtu.

kui vaja siis ise saaksin aidata ka enamvähem kõigega, va lindilt arvutisse ja massilise dvd'de kirjutamisega.

filmimaterjali loomulikult sooviksin ka, ükskõik siis kas dvd või divx kujul.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 07, 2009 11:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

indrek kirjutas:
ümeramees kirjutas:
võtta DV minicamilt maha ja see arvutisse panna - mina saaksin lasta seda Nukufilmis teha

kas siis nukufilm teeb lindilt võetud asjast dvd materjali ka valmis?
see tavaliselt vist tasuta ei juhtu.

kui vaja siis ise saaksin aidata ka enamvähem kõigega, va lindilt arvutisse ja massilise dvd'de kirjutamisega.

filmimaterjali loomulikult sooviksin ka, ükskõik siis kas dvd või divx kujul.

Tere Indrek

maha võetaks tasuta ja formaati pandaks tasuta aga plaate kindlasti tasuta ei tehtaks. Seepärast oligi kirjas, et kes saab abi pakkuda :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 07, 2009 11:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
ümeramees kirjutas:

Uff, nii keeruline värk. Ma pidasin rohkem silmas seda materjalide levitamise poolt (ehk video/pildi tegija õigusi) et selles osas ei tekiks arusaamatusi. Oli ju siin väike nagin teemal et grupipilti kasutati ilma tegija nõusolekuta - minu meelest võiks selliste ürituste materjal olla kõigile vabalt kasutamiseks sõltumata sellest kui nimekas või nimetu pildi/video/jutu/misiganes tegija on ilma mingi täiendava kooskõlastuseta, kuid materjali kasutamisel autorile viitamine on elementaarne viisakus. Pole ilus kirjutada jutt ja esitada kellegi teise pilte enda tehtud piltidena, vat seda oleks tahtnud vältida. Aga kui juba teema sai üles võetud siis äkki viiks tõesti korrektse lõpuni ja küsiks esinejatelt vähemalt tagantjärgi nõusoleku?

Sellega on üldse vahva värk - kui mina, kes ma videot teen olen EAAL liige, siis mulle laienevad need õigused - kui ei ole, siis ei laiene :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 07, 2009 12:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Soovin saada kokkutuleku materjale. Plaadi kirjutamisega saan ise hakkama, downloadi variant sobib kenasti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 07, 2009 12:40 
Moderator
Kasutaja avatar

ümeramees kirjutas:
Sellega on üldse vahva värk - kui mina, kes ma videot teen olen EAAL liige, siis mulle laienevad need õigused - kui ei ole, siis ei laiene :)

No see autorikaitse asi on üldse enamasti üsna nikastanud värk, paistab et EAAL on siis samasugune mõttetu asutus ning see paberimajandus on mõttetu. Õigused peaks olema kõigil autoritel ühesugused sõltumata sellest kas nad kuuluvad mingisse organisatsiooni või mitte.
Ehk siis ettepanek oleks et kuna see formaalne külg paistab nii jabur siis küsiks siis kasvõi suulise nõusoleku esinejatelt, ehk on viisakas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 07, 2009 01:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Video on salvestatud avalikul üritusel, nii et sellele autorikaitseseadus ei laiene küll laieneb autorikaitseseadus esinejale.

Neilt oleks viisakas luba küsida.

Tsiteeri:
... videosalvestist võib enda tarbeks salvestada ja levitada ilma selle eest kasu saamata.

Autorikaitse ei tohiks keelata enda tarbeks koopia tegemist ja ka seda et sa selle koopia sõbrale annad. Sa ei tohi materjali avalikult esitada ega levitada, sellest kasu saamise eesmärgil.

Samas mälu järgi oli ka siin ka mingi konks materjali avalikus levitamises või piiratud levitamises.
Torrent jms on sama mis avalik levitamine = avalik esitamine, kuna selle downloadimine ei ole piiratud ega kontrollitav, ning see võib kahjustada esinejate või siis autorikaitse subjektide huve.

Kui see on aga piiratud leivitamine (DVD foorumlastele, või suletud webikeskond kuhu saavad piiratud ja kontrollitud kasutajad ligi, siis ei tohiks olla autorikaitsel sellega pistmist. see on sama mis teed endale või sõbrale koopia. ehk inglise keeles oli selle kohta ütlus "Fair use"

Kuidas näiteks selles sinases serveris (akvarist.ee) saaks faili lisada nii, et see on kättesaadav registreeritud foorumi kasutajatele... siis ei tohiks olla probleemi ka selle faili levitamise poolelt, ning kaitseks ehk ka "huve" paremini ... (kui siin ruumi ja andmemahtu piisab ?)

Selle jutuga võin ka praegu "avalikult" puusse panna :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 07, 2009 05:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teate, ma teeks ettepaneku, et kui on inimesi, kelle on selle vastu midagi, et me videot omavahel ja ainult oma tarbeks jagame/alla laeme siis olge kenad, andke siia teada.

Hr. Turovski ja hr. Päkkiga võtan ise ühendust ja nende vastustest annan teada.

Mulle endale meeldiks, kui oleks võimalik videot alla laadida. Jääks ära igasugune sahmimine plaatidega :)
Et mis arvate?

chris - jutt Sul täitsa õige! :)

REIN:
Tsiteeri:
Ehk siis ettepanek oleks et kuna see formaalne külg paistab nii jabur siis küsiks siis kasvõi suulise nõusoleku esinejatelt, ehk on viisakas.

Nõus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 07, 2009 06:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
kelle filmitud materjale /filme nägema hakkame ?

Üles
 [ 28 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver