foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Bettad 0,5l õlleklaasis?
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2008 12:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei tea, kas tuli nüüd õige arutelu alla aga igatahes, lugu siis selline.
Täna oli küll päris kiire meil sõbrannaga bussi peale jõuda, aga ütlesin ikka et käime sõbraka loomapoest ka läbi. Mina läksin siis kohe kalu vaatama. Vaatasin tükk aega, ja siis panin tähele kuut 0,5l õlleklaasi riiuli peal, igaühes ilus sinine betta. Varem olid küll neil bettad ilusti suuremates akvaariumites, vähemalt vahepeal. Aga nüüd, vaesekestel polnud ei filtrit ega soojendit, põhi oli väljaheiteid täis, ja kaladel ei olnud liikumisruumigi. Mina hakkasin siis müüjat otsima, aga sõbranna vaatas kella ja ehmus ära, et buss kohe-kohe tuleb ja tiris mind poest välja. Ma ei saa aru, kas ei saaks natukenegi suuremat liikumisala neile võimaldada seal poodides, saan aru küll et tapluskalad ja nii, aga 0,5l on ikka häbematult väike liikumisruum. Kahju et seekord ei saanud neile märkust teha.. Aga tõesti, ma hakkan mõtlema juba, et kui ma suurema akvaariumi saan, siis kas võtta ikka gupyd, sest neil on 10x paremad tingimused seal loomapoes, kuuekesi ühes suures akvaariumis.. Ma loodan et need vaesekesed ostetakse ruttu suuremasse akvaariumisse, kuna kahjuks ise ei saa võtta, 10l tigudelegi kitsuke...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2008 01:26 
Akvarist

nu mis teha jah , tapluskala teeb teistele liiga ui ta teistega koos on võb teha) aga õllepurk on LIIGA väike ikka ... eks nad ikka ära ostetakse :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2008 01:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

jah ,eks ta ole nii.kui sattusin lõunaka bettasse siis nägin seal ka bettasid.vaesekesed olid täiesti räädakate uimedega ja üks betta oli juba kõht ülespidi :( ja neid peeti imeväikestes vaasides. miks nad oma nimekaimude eest nii halvasti hoolitsevad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2008 03:32 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
bettad ongi tihti selliste "rääbakate" uimedega, eriti need isased, kes juhtuvad olema väga pikkade uimedega. vaata näiteks siia:
http://www.e-aquarium.com.au/images/cro ... endens.jpg
http://www.bettafishforum.com/images/st ... s_pale.jpg
http://badmanstropicalfish.com/profiles ... ima008.jpg
http://www.bramsbettas.com/Ares-med.jpg

neil kaladel siin piltidel ei ole midagi viga, nad lihtsalt ongi sellised.
ruumi ujumiseks on neil tõesti vähe, kuid siin tasub meeles pidada, et need kalad ei ela poes. nad on seal ajutiselt, maksimaalselt paar nädalat. see, et neid poes hoitakse pooleliitrises anumas ei tähenda muidugi seda, et sama võiks teha kodus, kus kala peab veetma kogu oma ülejäänud elu. väikeste anumate põhjuseks on ruumipuudus. ei ole võimalik raisata ühe kala peale ruumi, kuhu saab paigutada 10 samas väärtuses teist kala. kui seda teha, siis bettad ei maksaks mitte 40-75 krooni tükk, vaid nendele numbritele tuleks 1 null otsa kirjutada. kokku neid omavahel panna ei saa. teiste kaladega tihtipeale samuti mitte, kuna nad on üsna agresiivsed peaaegu kõikide suureuimeliste ja värvliste isendite vastu. eriti armastavad nad nt. guppide sabasid. ja kui nemad liiga ei tee, siis võib keegi neile liiga teha (nt. skalaarid, barbused).

mis puutub filtrisse, siis bettad teatavasti on labürintkalad ehk neil on olemas organ, mille abil on nad võimelised hapnikku hingama veepinnalt ja ei pea seda filtreerima lõpuste abil vette lahustunud kujul. seega pole filter neile tegelikult oluline. teiste poodide kohta ma ei tea, kuid bettas on Bettad paigutatud taimeakvaariumi kaane peale, kus ballastist tulev soojus hoiab temperatuuri nende jaoks piisavalt kõrgel (ca. 24 kraadi).

väljaheited põhjas on üsna loomulik ju. poeakvaariumites kruusa ei kasutata, mis junne varjaks. kalad saavad aga süüa iga päev ja peavad kuhugi oma jäägid ka väljutama. paraku ei tee nad seda kella pealt ja poe personal ei saa ka arusaadavatel põhjustel neil sifooniga kõrval seista.

last but not least - ma olen alati öelnud, et kui midagi ei meeldi, siis tehke ise aga tehke paremini ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2008 10:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Küllap olete proovinud juba - kui jagada müügiakvaarium aukudega plastlehtedega osadeks`? Kaladel on parem olla ja neid on parem vaadata. Ehk ostetakse ka seetõttu paremini.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2008 04:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

to maria:sellised nende uimed küll välja ei näinud. kohe näha et ikka uimed täitsa ribadeks.ja nendel linkidel uimed täitsa ilusad ju.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2008 07:33 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
khm. ma ka vaatasin neid viimaseid bettasid, ei olnud uimed ribadeks, kohe kindlasti mitte.

felchile - meil ongi bettad eraldi akvaariumis, mitte õlletopsides.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 26, 2008 01:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ise ostsin endale just uue isase see ka oli õlletopsis nagu eelmine kuid õlletopsis on tal ka mõnes mõttes rahulikum muidugi kurdan ise ka et liiga vähe ruumi kuid nad on seal ju ajutiselt.Ning ise kui valisin just nüüd esmaspäeval uut kala siis suuremates nendes poeakvades olid teistel bettadel kõvasti katkisemad sabad kui neil kes seal õlletopsides.Nägin ise ka kuidas teised kalad kes bettaga kokkupandud seal poeakvas näksisid betta saba nii et vaesekesel polnudki peaaegu enam saba.
kuid vähemalt ise päästsin ühe betta sealt õlletopsist.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver