Minu 2 kodust akvaariumit ( 180 l kuldkalad ja 100 l barbused) elasid 36 h tunnise voolukatsestuse üle ilma igasuguste kaotusteta.
Kuidas ma toimisin:
Vool läks ära pühapäeva õhtul ca 6 ajal. Kui see paari tunni pärast tagasi ei tulnud, siis võtsin filtri vooluvõrgust välja ja tegin akvaariumikaaned pealt lahti.
Järgmisel päeva hilisõhtul peale tööd sain alles sisse visata hapnikutabletid, kalad pidasid vapralt vastu, vaatamata sellele on mul on akvaariumites väga palju taimi, kes nagu teada samuti pimedas hapnikut hingavad.
Elekter tuli tagasi alles teisipäeva varahommikul, õhukompressoreid mul akvaariumites kahjuks pole, öösel ei viitsinud filtreid ka läbi pesema hakata, seega pidid kalad ikkagi teisipäeva hommikuni ilma filtrita istuma.
Hommikul pesin filtrid läbi, vahetasin 50% veest ja doseerisin baktereid meeletus koguses.
Kõik kalad, ka põhjakad ja teod jäid ilusti ellu.
Täna päevaks on siis vesi alles selgeks läinud ja pole enam valget hägu
Loo mõte selles, et peske alati filter läbi kui vool on pikemalt ära kui paar tundi. Filtris elavad aeroobsed bakterid, kes vajavad elutegevuseks hapnikut. Kui vesi sealt läbi ei käi siis nad surevad ning voolu tagasi tulles paisatakse kõik see surnud orgaanika akvaariumisse. Akvaariumis tuleks ka koheselt teha veevahetus kuna seisev vesi hakkab kiiresti roiskuma.
Ning igaks juhuks varuge koju küünlaid ja kaladele hapnikutablette
Katrin
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel
irma@kalake.ee