foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure Echinodorus 'Rosé'ga
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 07:58 
Akvarist

Praegu käsil akva sissetöötamine, 5es päev. Taim akvas olnud 4 päeva ning lehed on kuidagi ebaterved. Tean et praegu pole talle toitained jne, kuid hirm et äkki ta sureb üldse ära mul kui midagi pole. Peab ta vastu seni kuni vajalikud toitained tekivad? Peaks lisama äkki midagi? Valgus on 2x18w juweliga kaasas olev.

Pilte ka http://www.zone.ee/screenshot/akv/echinodorus/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 08:25 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
enne istutamist oleks olnud mõistlik lisada istutamissüvendisse juuretablett, mis varustab esialgu taime vajalike toitainetega.muidugi keegi ei keela seda ka peale istutamist teha ;) CO2 siin üksinda vaevalt,et midagi päästab aga abiks on ka selle lisamine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 08:49 
Akvarist

Vetikad ei lähe hoogu kui co2 sisse panna? Muidu vajalik kraam olemas kõik, ainult et mõtlesin hiljem panna natuke.
Praegu olemas JBL Ferrotabs väetise tablette, lükkan selle vist juure alla siis. Siiski hirm et äkki tulevad vetikad möllama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 09:05 
Guru
Kasutaja avatar

CO2 mõistlik panna siis,kui akva taimedega enam-vähem ära sisustatud. ferrotabs on hea mõte

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 09:34 
Akvarist

no ta mul ongi praegu suht, plaanis veel paar taime juurde võtta aga need paari nädala pärast vast, ei taha et nad ka kärbuma hakkaks nagu echinodorus.
Eks ma homme panen co2 käima ja ferrotabsi sisse siis. Loodan et vetikad käest ära ei lähe.

Tänan nõuande eest :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 10:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Sissetöötavasse akvasse IMHO (minu arvates) pole mõtet soetada mingeid kalleid või nõudlikke taimi - küll neid tulevikus jõuab tuua. Ceratophyllum demersum, Pistia stratiotes ja Lemna minor on Su sõbrad kui tahad vetikatest hoiduda. Veel mõned alguseks sobivad: Ceratopteris cornuta, Ceratopteris thalictroides, Hygrophila difformis, Hygrophila polysperma, Gymnocoronis spilanthoides, Egeria densa - neist enamus on nobeda kasvuga ning aitavad vetikate nina alt toitained ära koristada.
Enamus punakaid taimi tahab tavalisest rohkem valgust, nendega ma küll ei alustaks.
Väetisetablettide ja CO2 kasutamise mõttekuses sissetöötavas akvas olen ma Mariaga eri meelt (vedel väetis oleks muidugi veel hullem), aga eks igaüks võib ise järgi proovida. ;)
Muide, pildi alusel ma küll ei pabistaks, vanad lehed kipuvad taimedel peale kolimist ikka tükati ära minema, oluline et uued lehed oleksid OK.
Võiksid ma mõne üldpildi teha et saaks aimu palju Sul neid taimi seal üldse on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 10:33 
Guru
Kasutaja avatar

rein,mina seda meelt,et CO2te pole üksiku taime pärast mõtet akvasse lisada - mõte tekib siis,kui akva on taimedega sisustatud.mis puutub ferrotabsi lisamisse,siis alguses,kui akva alles käivitub,ei ole põhjakruusa vahele veel vajalikke toitaineid tekkinud ja tõenäoliselt ei teki ka enne,kui kalad on vähemalt nädala akvas elanud.seega on taim ca poolteist nädalat ilma toitaineteta ja minu mõistus ei noki,mida paha võiks üks ferrotabs käivituvas akvas teha.ise olen akvasid käivitades alati istutamise ajal lisanud sera florenetti ja siiani pole midagi eriskummalist juhtunud.võibolla pole ma millestki päris täpselt aru saanud aga äkki teed siis puust ja punaseks? :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mmõtekas on tõesti üks väetisetablett visata! Mina nii tegin alguses ja hakkasid kohe kasvama.
Võikisd ka nt vallisineeriat istudada, kasvad ka hästi (vabandan taime õigekirja).

akvaarium 200l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 11:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
mis puutub ferrotabsi lisamisse,siis alguses,kui akva alles käivitub,ei ole põhjakruusa vahele veel vajalikke toitaineid tekkinud ja tõenäoliselt ei teki ka enne,kui kalad on vähemalt nädala akvas elanud.seega on taim ca poolteist nädalat ilma toitaineteta ja minu mõistus ei noki,mida paha võiks üks ferrotabs käivituvas akvas teha.

Kui ta sealt põhjast välja ei roni siis ei teegi midagi, paraku enamasti kipub mingil määral ikka vette jõudma. Taimed pole aga peale istutamist veel kohanenud ega suuda kohe veest toitaineid omastada, seega risk luua eelised vetikatele. Kui panna veel korralik valgustus ka taha võib põnevamal juhul saada tublisti "rohelist vett". Väetisetablett pinnases on muidugi väiksem risk kui vedelväetist vette lisada, paremal juhul väetis ei jõua tabletist nii kiiresti vette. Sera Florenette juhendis on kirjas et neid tuleks iga kahe nädala tagant vahetada nii et nende puhul küll muretseksin. Azoo ja JBL pallid on sellises plönnis et sealt nii kiiresti kõik välja ei pääse, Ferropoli pole pruukinud kuid loodan et see ka vast veidi pikaajalisem. Ja kui veel pruukida kruusaalust filtrit jõuaks eriti nobedalt väetise tabletist vette pesta.
Et väidad et taim on ca poolteist nädalat ilma toitaineteta. Vähemalt minul on kraanivees omajagu nitraate, taimede kasvuks täiesti piisavalt. On edukalt toimivaid akvaariume kus on ainult taimed, kõik vajalikud toitained saadakse ainult automaatse veevahetusega lisanduvast kraaniveest.
kalakala kirjutas:
Mmõtekas on tõesti üks väetisetablett visata! Mina nii tegin alguses ja hakkasid kohe kasvama.

Asoo. Aga võib-olla kui ei oleks visanud oleks veel kiiremini kasvanud? :) Tegelikult muidugi mitte, aga ei saaks ka väita et ilma selle väetisetabletita taimed ei kasvaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 03:21 
Akvarist

Nojah, ise ka kahetsen praegu et kohe nõudlikuma taime sisse panin. Aga noh eks vigadest õpib :P
Rein, tahtsid täit pilti akvast.
http://www.zone.ee/screenshot/akv/akv300904.jpg
Hetkel sees: 5 oksa egeria densat, ~5 oksa Bacopa carolinianat, 5 Echinodorus tenellus/vallisneriat, 5 Lysimachia nummularia 'Aurea' ja echinodorus rose :)[/url]

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 04:28 
Moderator
Kasutaja avatar

uba kirjutas:
Rein, tahtsid täit pilti akvast.
http://www.zone.ee/screenshot/akv/akv300904.jpg

Taimed täitsa kenad, aga ega neid palju küll pole. Nädalavahetusel teen jälle puhastust, siis võid soovi korral juurde saada - ka Salviniat mis eelmisel korral ununes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 06:43 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas tead selle kala nime,mis pildilt paistab?Peaks olema mingi barbus vist,aga mis nimega.
Kui juhtub Tartu poodides seda olema,sooviks juurde saada.Poodnikud andke siis teada.Hetkel ainult üks ,kevadise hangitud haigusega surid ülejäänud ära :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 07:32 
Administraator
Kasutaja avatar

siuksi barbusi on praegu zoomaanias

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 07:55 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud.
Uurisin Hertsogi kodulehelt uue kasti pilte ja tekkis küsimus,kuidas kasvab selle juurika küljes taim?Või on ta kinnitatud kuidagi?Ja mis on taime nimi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 09:19 
Akvarist

mingi barbus ta on, täpselt ei tea

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis