foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: küsimus akva valgustusest
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 05:53 
Akvarist

....nimelt on mul 150 l kast, mida valgustab 25W Agua-Glo toru, lambikestaks on Resun SA-25. Foorumit lugedes, saan aru, et valgustugevus peaks olema 0,5W/liitrile. Kas keegi teab, et kas on müügil suurema võimsusega torusid, või pean juurde ostma täiskomplekte (koguhind 530.-). Ma eriti ei rabeleks selle valgusega, aga taimede kasv on nigel. Äkki peaks hoopis väetist lisama. Akva on töötanud ca 4 kuud. 2. kuul oli probleemiks roheline vesi, millest sain lahti lõpuks pimendamisega (2x) ja temp. alandamisega 26C - 24C. Nüüd on vesi kergelt hägune. Veeks kasutan sademete (lumi, vihm) ja kraanivee segu. Vahetan seda nagu kästud 20% nädalas. Ja lõpuks on mulle arusaamatu see, et sõbral on ka 150l kast, mida valustab 2 lihtsat päevavalguslampi kubki on 11W. Vesi on tal kristallselge ja taimed vohavad - jagab võsusid mullegi.
Mul oli nii palju küsimusi, aga kui saaks mõnelegi vastuse!
Ette tänades.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 10, 2006 12:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Valgustorude kohapealt - toru võimsus ja pikkus on omavahel üldjuhul seotud, niiet vaevalt Sul õnnestub palju võimsamat toru sama pikkusega kaane alla sobitada. Parema valguse saamiseks pead juurde panema 2-3 toru (mis tähendab muidugi mõningaid ümber-ehituslikke töid).

Taimede kasvu kohta - selleks, et taim kasvaks peab olema täidetud rohkem kui üks tingimus. Valgus on tarvilik. Väetist tahavad taimed kah ja CO2 -e. Peale seda tulevad igasugu muud asjad nagu vee karedus, - t* ja - liikumine.

Kui Sul oli probleeme rohelise veega, siis ma väetistega väga rabistada ei soovitaks. Mõõda vee Ph, NO3 ja PO4 tasemed, siis tead, millest puudus ja mida üleliia. Fe kogust tuleks kah mõõta, aga seda pole mõtet teha enne väetise (mikroelemendid) või raua lisamist, sest praegu on ta Sul tõenäoliselt 0,0.

Soovitaks sellist järjekorda - mõõda vee parameetrid, sealt ehk näha miks vesi läbi ei paista; proovi üleliigsetest vetikatest lahti saada ja siis alles lisa valgust ja väetisi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 11, 2006 03:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu kogemus on et kindlasti peab olema CO2 pudel või apraat. Kui mul pudel ära käib ja nats ilma on siis kipuvad taimed kohe kiratsema. Akva on mul käinud kevadest saadik ja väetanud pole siiamaale aga kõik taimed mis ilma CO2 ta olid peaaegu suremas on nüüdseks hoo sisse saanud ja egeria densat lihtsalt ei jõua maha lõigata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 13, 2006 02:07 
Akvarist

no nii, räägin järgmist. Nimelt Tartus Lõunakeskuses kurtsin samuti muret. Müüja oli tubli ja andis mulle ka nõu, Pakkus, et ostaksin mingit 100 ml pudeli hääd bakterit tekitavat lahust sera nitriveci. Seda panna algul 20 ml/100l vee kohta akvasse ja järgnevatel päevadel (7päeva) veel lisada 10ml/100l kohta, kusjuures vahetada vett ka iga päev enne protseduuri ca 10l. Nüüd on supperkraam otsas, 7 päeva möödas. Vesi nagu oleks selgem, aga päris kristallseks ma seda ei saanud. Kas peaks veel seda vahendit ostma? Müüja arvas, et oma akva vee panin p...sse sellega, et lisasin kaevuveele toorest vihma- ja lumevett. Nüüd panen ainult kaevuvett. Äkki tõesti peaks meisterdama CO2 pärmiaparaadi - see mull ju alandab pH-d, seega peaks veekaredust samuti alandama. Ja kui taimedel on tõesti CO2 puudus, siis nüüd hakkavad kasvama - peaks see roheluse eest toitained ära sööma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 13, 2006 02:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen oma akvaariumi veevahetuse käigus kogu aeg vihma ja lumesulamisvett lisanud ega ole täheldanud mingisugust hägusust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 13, 2006 06:26 
Moderator
Kasutaja avatar

murvi kirjutas:
Ja kui taimedel on tõesti CO2 puudus, siis nüüd hakkavad kasvama - peaks see roheluse eest toitained ära sööma.

Muud las kommenteerivad targemad kuid see on küll nii, et taimed söövad vetikate eest kõik puhtaks. Oma akvas sattusin kord liiga hoogu ja viskasin liiga palju taimi välja. Tulemus - vetikas hakkas vohama. Peale pikka võitlust sain taimed jälle kasvama ja - ei mingit vetikat. Puhastuse käigus tõmban oe pärast švammiga üle klaasi: peaasjalikult puhas!

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver