foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: muld ja kivid
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 15, 2005 11:35 
Akvarist

tahaks teha uue akva ja hakata ka ilusaid taimi kasvatama. kas kivide alla peaks mulda panema ja kuna mulle meeldiks jämedamate kividega põhi kui see 2-6 mm, siis kas sellises pinnases taimed kasvaksid? vanas akvas mul ainult see 2-6 mm kruus ja ei saa taimede kasvuga väga kiita.

Üles
 Teema pealkiri: Re: muld ja kivid
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 16, 2005 10:38 
Akvarist

Taimedele jämedam kruus enamasti ei meeldi. Mulla kasutamise kohta oskab üksikasju jagada Rein.

Ise arvan, et kruusa all lisanditeta turba, punase savi ja mulla kasutamine on taimede jaoks hea, kui seda läbimõeldult teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 17, 2005 09:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Jagan Devi arvamust et kivide vahel enamus taimi kasvada ei taha, see et nad kruusa sees varem nirult kasvasid polnud küll pelgalt kruusa süü. Nappida võib valgustust või toitaineid, vesi võib olla mingis suhtes ebasobiv jms. Kui on standardne Juweli akvaarium siis ilmselt valgustus pole piisav, infot kuidas sinna lisatoru panna saab ka siit foorumist otsinguga.
Mullaga on nüüdseks teisedki peale minu proovinud, mullapinnasel on nii häid kui halbu külgi. IMHO (minu arvates) mullapinnase põhihäda on see et taimed tuleb katsuda kohe paigutada õigesse kohta, hilisem ümbertõstmine on tülikas kuna keerutab muda üles; plussiks on aga see et toitaineid (eriti rauda) on seal piisavalt.
/taimed/2042/index.html
/tehnika/2915/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 21, 2005 08:32 
Akvarist

Millist mulda võib panna sinna kruusa alla,et taimed paremini kasvaks?
Tavalist?
Ega see vett ei reosta kuidagi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 22, 2005 08:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma küsisin aianduspoest mulda (mitte kasvuturvast), millele ei oleks mingeid täiendavaid väetiseid lisatud. prouad seal arvasid, et kõikidele on midagi lisatud aga pakkusid välja ühe mulla, mille kohta nad väitsid, et see on kõige vähem lisaaineid sisaldav muld. seni pole see mu akvale igatahes midagi kurja teinud :)
ja poest ostmisel võrreldes aiast kaevamisega on see eelis, et kui sa just eriline aiandusguru pole, siis sa vaevalt tead, mis su koduaia või lähima metsa mulla ph on jms :D . poest ostes on see paki peal kõik kenasti kirjas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 09, 2005 05:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Tavalisest aiandusepoest ostetud mullaga võib minna hästi, kuid võib minna ka halvasti. Kindluse mõttes ostaksin mina kasvupinnase siiski septsiaalsest akvapoest - akvataimedele mõeldud kasvupinnas on teistsuguse koostisega kui tavataimede muld.

P.S. mina panin oma taimed kasvama hariliku kruusa sisse, kuu aja pärast lisasin juuretableti ja praeguseks kasvavad kenasti. Muidugi - kasvupinnases kasvavad taimed ilmselt veelgi paremini.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver