foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Apr 20, 2012 06:22 
Akvarist

Pildid: 2
Tekkis küsimus kas akvasse võib panna mereäärest korjatud kive ikka ,kuna sai tehtud akva valmis juba ja tööle pandud ja nüüd alles hakkasin mõtlema kas ikka võib kuna merevesi on ju soolane. pesin ka kuumutasin kivid läbi ikka ennem .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 20, 2012 06:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ise olen ka mere äärest korjanud ja enne läbi keetnud, ei ole midagi juhtunud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 20, 2012 07:01 
Akvarist

Pildid: 2
tänan kohe hakkas kergem ,mõtlesin et äkki seos kuna vesi on väga häguseks muutunud aga algul võibki häguseks minna nagu aru sain .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 20, 2012 07:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kohe kindlasti ei soovita! Mul läks kunagi algajana mererannast korjatud ja läbikeedetud merekivide tõttu 10 kuldkala Looja karja :( Seega ütlen ausalt merekivid on endasse imanud naftat, mida isegi keetes ja kuumutades eemaldada pole võimalik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 20, 2012 09:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: olen ka mere äärest kive usinasti akvasse paigaldanud kui akvaga alustasin - keegi akva elanikest küll lusikat nurka ei visanud...Kuna mul tegemist rohkem nagu taime akvaga, siis ajapikku olen kivid välja visanud et taimedel rohkem kasvuruumi oleks :wink:

lihtsalt loputasin ja leotasin kive kuumas vees enne akvasse panemist.

Tegelikult oleneb kivide koostisest .... mõned kivimid näiteks muudavad vee koostist liiga karedaks - vist paekivi tükid kui ma nüüd õigesti mäletan :oops:
kontrollida sai vist nii, et tilgutad mõne tilga äädikat kivile ja kui mingit kihisevat reaktsiooni ei järgne siis on ok. Teadjamad las parandavad mui ma eksin :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 20, 2012 11:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Jannely kirjutas:
Kohe kindlasti ei soovita! Mul läks kunagi algajana mererannast korjatud ja läbikeedetud merekivide tõttu 10 kuldkala Looja karja :( Seega ütlen ausalt merekivid on endasse imanud naftat, mida isegi keetes ja kuumutades eemaldada pole võimalik.

Kohe nii hull lugu? Algajal võivad 10 kala loojakarja minna ka kümnel muul põhjusel. Puuront imab naftat, kui kivi imab, siis see küll õige kivi pole. Ja ega seda naftat meil merest koguaeg nii väga imenduda ka ei ole, võibolla mõne suurema sadama vahetust lähedusest või siis suhteliselt vahetuslt peale mõne naftaõnnetuse toimumist.
Kui kivi pestes, veele mingi õlikiht peale tuleb, on muidugi targem minna puhtamaid kive kusagilt mujalt otsima. Aga kui ei tule, siis mina küll ei usu, et kivist hiljem midagi õlitaolist erituma hakkaks.

Ettevaatlik peab muidugi olema ja keetmine väga soovitav, meie mere kalad on väga haiged ja parasiite täis. Ja iga kivi tõesti ei sobi, aga mingit paanikat ei maksa ka merekividega tekitada

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 23, 2012 01:07 
Akvarist

Minul on kõigis kolmes akvas mereäärest toodud kivid. Pesin voolava kuuma veega läbi ja panin akvasse, valged kivid korjasin välja.Siiani pole küll midagi juhtunud,

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver