foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 11, 2010 09:14 
Akvarist

aga igastahes kas nende tigude liiginimetus või ''tõug'' vms on üldiselt POMACEA?
mis siis saab, kui tigu enda koja hülgab?
kas nad seepialuud ikkagi söövad või eritab see lissalt mingit kaltsiumi vette?
kui kaua nad hapnikuta olla saaks?
kas neile peaks mingeid veetaimi sinna kasvama panema? ja kuidas neid sinna kasvama panna? mulda vist kuidagi ei saa ju panna..?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 11, 2010 11:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Lugesin selle alafoorumi läbi ja mõtlesin ka üht-teist omalt poolt lisada.
Mx mainis keedetud kapsast. Kapsas tuleks lasta ainult kergelt keema, mitte plödaks keeta! Pealegi täheldasin oma korteris pärast kapsa kasutamist pussuhaisu. Ma nagu haisu pärast ei soovitaks. Konservhernes sobib ka väga hästi. Koor võta maha!

Kaltsiumi puuduse vastu panin mina tooreid munakoori. Hea oleks kätte saada kile sealt seest. Seepialuud nad vast ikka lutsutavad. Eks ta laguneb ka vees. Igatahes otsa ta saab! Ühest tükist piisab küll. Kui otsa saab, paned uue.

Tigu ei kuku vees nagu rauakärakas pots põhja vaid liugleb. Nii et pole suurt oluline, mis kate põhjas on. Sifoonimise mõttes on peenema struktuuriga kruus mugavam. Ma kohe kuidagi ei suuda uskuda, et tigu oma kesta kivide vastu vigastab. Põhjus peaks ikka kusagil mujal olema. Pigemini on tigudel komme akvast jalga lasta ja põrandale kukkuda. Vot siis nad saavad küll surma, sest kuivavad ära, kui Sa neid õigel ajal üles ei leia ja kukkudes võib tõesti koorik viga saada. Kaas võiks akval peal olla. Mul on nii mõnigi jooksu pannud.

Ma pole veel näinud tigu, kes oma koda hülgaks. Ja kui hülgabki, siis ta sureb. Teol ei ole väga pikk eluiga. Vist mingi paar-kolm aastat. Üheks märgiks teo vananemisest ja peatsest suremisest on "kaane" ("ukse")lagunemine. See klapp, mille ta kinni paneb, kui oma koopasse puhkama läheb.

Teod ei tohiks kannatada hapniku puuduse all. Neil on olemas selline sifoon, millega nad hingavad. Kui vees hapnikku vähe, siis nad tulevad üles veepiirile ja ajavad oma sifooni välja. See on nagu elevandi lont uljalt püsti.

Veetaimi võid ikka panna. Endal ilus vaadata. Sulle siin ju soovitati ka mõningaid. Minu teod pole veel siiani ühtegi taime söönud, kuid foorumist on lugeda, et seda juhtub. Taimed paned juuri pidi kruusa sisse. Mulda pole vaja. Taimede "söögiks" müüakse poes igasugust väetist - küll vedelat, küll tablette, küll kuule. Vali sealt midagi.

Mulda võib ka panna, aga see tuleks laotada kruusa alla. See siis toimib mõnda aega väetisena. Osa sodi mullast kerkib kindlasti pinnale ja vee selgitamine ning puhastamine võtab aega. Mina pole seda meetodit kasutanud. Sul nii väike akva, et aitab kruusast ning väetisest. On veel võimalus taimed istutada väikestesse toataime pottidesse. Alla veidi mulda ja kruus peale. Ehk siis on sodi akvas vähem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 11, 2010 11:29 
Akvarist

Aga, kas munakoorte asemele aitaks panna ka rannas olevaid teokarpe?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 11, 2010 11:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma olen kuulnud, et vist ei soovitata - eritavad mingeid mineraale. Võin eksida. Äkki mõni targem avaldab arvamust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 12, 2010 03:16 
Akvarist

kas need taime toidutabletid tuleb panna kruusa alla taime juure juurde.. või kuhu, kuidas?
siis veel seda, et panin eileõhtul need teokesed akvaariumisse elama, akvaariumisse panin keeva veega üle kallatud suuremad kivid, klaaskuulid, ühe kurgiviilu, 2 tühja jõekarpi ja neli väikest,peenikest vihmaussi ja kaladeakvaariumist võetud vett. vesi oli täiesti selge ja puhas. ja täna hommikul veel oli ka. siis kell kaks päeval tulin koolist koju ja vesi pole enam nii selge, kui ta enne oli. häti natukene siuke kollakas ja pole selge ja korralikult läbipaistev.. peale selle oli veepinnal nagu selline õli moodi ollus, selline värviline , teate küll..
et millest see olla siis võib? kas ma peaksin vee ära vahetama?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 12, 2010 06:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

vica kirjutas:
kas need taime toidutabletid tuleb panna kruusa alla taime juure juurde.. või kuhu, kuidas?
siis veel seda, et panin eileõhtul need teokesed akvaariumisse elama, akvaariumisse panin keeva veega üle kallatud suuremad kivid, klaaskuulid, ühe kurgiviilu, 2 tühja jõekarpi ja neli väikest,peenikest vihmaussi ja kaladeakvaariumist võetud vett. vesi oli täiesti selge ja puhas. ja täna hommikul veel oli ka. siis kell kaks päeval tulin koolist koju ja vesi pole enam nii selge, kui ta enne oli. häti natukene siuke kollakas ja pole selge ja korralikult läbipaistev.. peale selle oli veepinnal nagu selline õli moodi ollus, selline värviline , teate küll..
et millest see olla siis võib? kas ma peaksin vee ära vahetama?

Kruusa alla taime juure juurde ikka.See õli moodi ollus oli see kile moodi või lihtsalt selline värviline kiht?Kui oli värviline(lihtsalt) siis võis see olla proteiinikiht mille vastu peaks paar kala aitama.Kui aga miski muu siis ei oska mina aidata.See võis tulla jõekarpidest.Vett ei pea täielikult ära vahetama aga ainult vb siis paar liitrit.Ja see kiht korja lihtsalt majapidamispaberiga ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 12, 2010 07:01 
Akvarist

võtsin paar liitrit vanat vett ära ja asendasi kraaniveega. nüüd on heledam, aga siiski hägune.
aga kas see on neile kahjulik, kui päike täpselt peale paistab neile? mul on laud suht akna all ja akvaarium selel laua peal, jasiis päike paistab täpselt peale nendele mingi aeg.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 12, 2010 07:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Tigudele ei ole kahjulik aga sul hakkab seal rohevetikas hästi kasvama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 12, 2010 07:22 
Akvarist

aaga teod peaksid rohevetikat just armastama ju vms? :)
sain teada, et kurk tekitaski seda hägusust ja te kurk ei tohi olla akvas kauem kui 1 ööpäev. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 12, 2010 07:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tegelikult mitte, õunateod pole suuremad asjad vetika sööjad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 12, 2010 07:30 
Akvarist

okei aga vahetan vee ära?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 12, 2010 09:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui Sa alles eile omad teod akvasse panid, siis tähendab see seda, et ka käivitasid allesakvaariumi alles eile. Siis on loomulik, et vesi läheb häguseks, sest vee parameetrid pole paigas?! Selleks kulub aega. See õli moodi ollus on järsku proteiini kiht, mis võis tulla vihmaussidest (mine tea), mida Su tillud teod veel pole võimelised sõõma. Vihmaka asemel pane pigem paar külmutatud ussikest sääsevastsetest. Sul ju teod nii väikesed, et ehk äkki pole võimelisedki vihmaussi sööma. Pane alguses pisuke kurgi- või suvikõrvitsviil või pool kuni üks tabletti, mis mõeldud põhjakoristajatele või paar konservhernest.

Kala ma ei soovitaks veel panna. Pigem hangi vähemalt esmaseks veekontrolliks test 5 in 1, kuigi see pole eriti täpne ja usaldusväärne. Tigude puhul peaks see ehk aitama.

Kui Su test näitab, et NO2 on liiast, siis aitab vaid kiire veevahetus. Akva käivitamisel on vaja veel lisada näiteks JBL-i Denitroli. Kasutusjuhend pudelil.

Vee hägusus võib tulla surnud bakteritest ja sellest, et vesi pole korralikult käivitunud. See, et akva akna all, pole ka vast hea. Soodustab liigset vetika teket. Tõsta võimalusel kuskile hämaramasse ja kasuta mingit laualampi, et saaksid valguse kestvust reguleerida.

Väidaksin, et kurk akvas peab kaks korda kauem vastu kui suvikõrvits. Viimane läheb kiiremini blödaks. Alati võid kärmemalt vana viilu uue vastu vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 13, 2010 09:28 
Akvarist

nii. vahetasin ikkagist vee ära. praegu on teod teises karbis koos akvaariumivee ja kurgiga. lasen uuel veel mingi ööpäeva võiumbes nii seista ja siis panen teod sinna ka uuesti. kuulsin, et see õlimoodi asi võis tekkida ka tolmust, sest mul pole akvaariumil kaant peal. kusjuures ma panin neile 4 vihmaussi, ja neist neljast olid alles 2 tükki, keda oldi ka näksitud :).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 13, 2010 11:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui sul töötav akvaarium juba olemas on kasuta akvaariumi vett.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 13, 2010 03:49 
Akvarist

õõh, jälle tulin koolist koju ja vesi on kollane ja hägune, tagumised kivid pasitavad välja, aga mitte niimodi korralikult, et oleks värvust näha ja mustreid jms. nagu täiesti hägune ja kollane, nagu kusi peaaegu.. mingit toitu ja tigusid seal ka pole, aint 2 tühja teokarpi ja kivid.
miks? mida teha?

Üles
 [ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver