foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: 150x60x50 (Jeff01)
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 06, 2006 06:41 
Akvarist

Pildid: 4
Õnnestus hankida uus akvaarium ja veel enne kui akvaariumi koju transportisin toodi mulle 2 oscarit, keda polnud mujal hoida kui mu eelmises akvas, kus nad ringigi pöörata ei saanud :( otsustasin, et ennem olgu värske vesi, kui purk, kus nad liigutada ei saa ja paningi nad juba teisel päeva uuda akvaariumisse :oops: (Vees polnud enam hapnikumulle ja temperatuur oli kah normaalne) Ehmunud nägudega vaadati mind vaid 10 minutit ja juba tuli eluvaim sisse ja uudistati uues kodus. Mingil teadmata põhjusel nad aga kaklevad veidi :roll: väristavad sabasid ja "suudlevad" kahjuks ei tea ma neil isegi sugu mitte.

2 videot: http://porsche-foorum.ee/kalad/
Pildid albumis

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 07, 2006 08:38 
Akvarist

Mis kalu võin sinna veel lisada, kas need on mõeldavad variandid:
http://www.cichlid-forum.com/articles/l_caeruleus.php
http://www.aquahobby.com/gallery/e_convict.php
:roll:

Üles
 Teema pealkiri: kalad sobivad?
PostitusPostitatud: Reede Dets 08, 2006 07:01 
Akvarist

convictid pidid olenemata sellest et nad 3x oskaritest väiksemad on, nendega siiski kaklema. Isiklikku kogemust ei oma, kuid netis olen sääraste vihjetega mõnelt poolt siiski kokku juhtunud. Caeruleus on reeglina erksavärviline ja erk(iseloomult nüüd siis) kala kes hoiab enda asjadesse ja ei kisu tülisi, iseasi kuidas oskarid suhtuvad endast 3x väiksemasse kalasse kuid kui caeruleus on piisavalt suur ning oskaritel kõht piisavalt täis, pole seal vist nagu eriti miskit karta.
järeldused:
convictid- :roll:
caeruleus- :)

Viimati muutis just_another_guy, Laupäev Dets 09, 2006 09:27, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 08, 2006 07:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul on olnud convictid ja oskarid koos. convictid ei teinud oskaritele liiga... :D küll aga paar korda juhtus nii et oskar pistis mõne väiksema convicti kinni. samas toitsingi oskareid elus kalaga ja ei saanud neile pahaks panna kui paari sentimeetri pikkune convict öösel pimedaga söögikala meenutas. üldiselt eelistasid nad ikka selliseid pehmemaid kalu ja ei puutunud convicte. veel olid mul koos oskaritega (oskarid olid ca 20 cm) skalaarid (ca 3 cm pikkused) ja üks coridoras (mingisugune). coridorast paar korda rabati (vähemalt mina sattusin paaril korral peale), aga see vilksas alati eest ära...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 21, 2007 10:16 
Akvarist

Vahepeal siis niipalju uut, et proovisin üle poole aasta taimi tulutult kasvama saada, no isegi mitte vallisneeria ei sirgunud sentimeetritki vaid muutus kollaseks ja lagunes ära. Paari kuu eest hakkasin kasutama CO2te ja lisatava veena kasutasin vaid vihmavett, tulemuseks KH 18->8 ja PH 8,4->7,0 kalad elasid kõik mu katsed üle ja näivad terved. Kui taimed veidi juba juurduma hakkasid tekkis uus probleem.....umbes 2-3 korda nädalas oli akvaarium oscarite poolt segi kaevatud ja taimed ujusid kõik veepeal. Lahendusena sai keset akvaariumit võrk pandud, mis oscareid oma poolel hoidis (umbes kuu aega) ja kaladel kujunesid mingid territooriumid välja ja kui võrgu eemaldasin käidi küll teisepool ära aga 1 väike kala pani asja paika ja oscarid kardavad teda piisavalt ja taimed lausa "KASVAVAD" mis minu akvas on esmakordne ;)
Kui varem eemaldasin akvast vaid surnud taimi ja pidin vähemalt samapalju uut asemele panema, siis nüüd nokin juba inetumaid välja kuni uusi tuleb peale ;) 2 kehvemat pilti kah siis põhisüüdlastest ja akvast
Piltide järgi kala suurust raske hinnata aga suuremad ja värvilisemad on nad küll kui pattaya oscarid ja 1 pildile jäänud synodontis on suurem kui pildil paistab :)
Pilt
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 22, 2007 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

mõnus akva!

ei saa ainult mainimata jätta, et oscarid ja mbunad ühes kastis on üks kõige ebasobivamaid kooslusi akvaristikas :)

drastiliselt erinevad nii menüü (liha vs taimetoit), nõuded veekeemiale (pH 7.0 vs 8.0, erinev üldkaredus), nõuded keskkonnale (aeglase vooluga vesi koos veealuste juurikatega ja muidu ka selline rahulik ja hämar keskkond vs kärestikuline kiire vooluga vesi, kivikuhilad ja ere päike) jne.

et kui luua ühele sobivad tingimused, siis teine tunneb ennast halvasti.
kuldse kesktee puhul on võrdselt ebamugav vast mõlemil.

mina soovitaksin seega sul aafriklastest loobuda, oscarid oleks ilmselt tänulikud.

p.s.
minu meelest sobiks sulle sinna üks suur mölakas pleco nagu rusikas silmaauku :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 22, 2007 03:15 
Akvarist

kes ned mbunad on? chicliidid? :roll: nad mul aastajagu koos olnud ja mingit suremist või kaklemist pole (vaid oscarid omavahel väristavad saba ja musitavad nii et kruusa lendab) Pole ilmselt ühtegi kontakti oscaritel teiste kaladega olnud ja hoitakse ikka pidevalt kerget vahet, kui siis vaid synodontistega, keda nad lihtsalt eemale lükkavad oma nurgast. Mingid täiesti erineva värvi ja kehakujuga chicliidid heitsid ka marja, millest mõni poeg tänaseks päevaks juba mitu cm pikk ja oscaritele huvi ei paku. Oma marja vaatasid oscarid kui s...a ja ujusid eemale :roll: toiduga on nüüd nii, et kõik söövad hea meelega mingeid tiigikalade graanuleid (pond sticks, See maitseb neile kõige rohkem. Nüüd ostsin ka suure JBLi poti kus erivärvilised graanulid mis pidid kalale ilusad värvid andma jne aga toda puhtalt nad ei taha, kui siis vaid koos värvitute tiigikalade toiduga) elusat motõlli söövad chicliidid oscarite eest ära, kuna nood uurivad ennem pikalt kui midagi neelavad aga vihmausse rabavad kõik jõudumööda alla kägistades. Synodontised on kah suht aeglased ja kohmakad (ilmselt nende suurusest tingituna) ja minu nähes jääb neile suht vähe aga juurde võtavad nad kenasti. Loomaliha, südant ja kopsu vms iganes seal poes müüdi ei taha mul keegi pmt....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 22, 2007 09:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

mbunad on jah, nagu ka oscarid, kirevahvenad.

ainult, et nemad on ida-aafrikast, täpsemalt Malawi järvest. kaugel-kaugel oscarite kodumaalt.
sellest ka erinevad nõudmised.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 01, 2007 11:39 
Akvarist

Kuna akvaariumis uus asukas tegin paar pilti (Minu seebikarbiga on kvaliteet muidugi... :x )

Uue paari meesisend:
Pilt
Lihtsalt mingi ilus ahvenaline:
Pilt
Keskmise suurusega synodontis (Võrrelda saab kookosega) :
Pilt
suhtkoht suur synodontis võrreldes oscaritega:
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 02, 2007 08:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sellist pirakat synodontist pole ma küll varem näinud. Mis liigiga tegu on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 02, 2007 09:42 
Akvarist

ei tea :)
mul neid tegelikult 4 tükki
2 peaaegu sama suurt ja samasugused
2 tükki sa ostetud koos ~2 aastat tagasi päris väikestena kelledest 1 kasvab, teine aga mitte (Nende suuruse vahe on praeguseks umbes nelja kordne)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 10, 2007 08:02 
Akvarist

Pilt
Pilt
Õnnestus suurimaid elukaid ka mõõta ja liialdamata on 25cm täis :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 10, 2007 09:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

mm, ärevalt suured oskarid.
Edu nende edasisel kasvatamisel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 01, 2009 07:01 
Akvarist

Leidsin vahepeal on vana teema üles ja ei uskunud oma silmi kui neid vanu pilte nägin, et mul akvaarium kunagi nii ilus oli :lol:
Lõpetasin taimedesse investeeringud ja nende tagasi toppimise kui olin selleks vast pea tuhatkond krooni ja palju tunde raisanud ja paari päevaga olid taimed viimseni üles kakutud ja nii nad prügikasti rändasidki....CO2 balloonigi viisin tagasi.
Põhjas on nüüd vaid täiesti segamini pööratud vallid ja mäed (Kujundatakse igapäevaselt ringi) ja 2 puunotti mis koduhoovis kusagilt välja tulnud (uppuda nad siiski ei oska ja nad suht vägisi sinna vahele surutud.)

Kaladest niipalju, et mu üksikult Green Terrorile sebisin nalja pärast isase juurde (Pingutas mu emane vaid marja panna ja üksi tal sest midagi välja ei tulnud) Isane on temast veidi suurem. Uus isane pandi kohe paika ja ta suruti kaheks päevaks kännu taha....ühelt poolt siis oscarid ja teiselt poolt mu enda green terror. Kolmandal päeval oli uustulnukjuba oluliselt julgem ja kolis teise greeni territooriumile ja ei lasknud end enam ära ajada. Neljandal päeval pani ta paika mu emase terroristi ja igasugune sõdimine kadus sellega ära. Nüüd on uusasuka sissetungist möödas nädalapäevad ja kusagilt pinnase alt on välja kaevatud 1 kivi (Mul polnud aimugi selle olemasolust) ja sinna peale on mari pandud mis kolme päevaga on väikes mustadtäpikesed nähtavale toonud. Hapuks on läinud uskumatult vähe (vaid 3 tera selle suure laari peale)

Tegelikult on akvaariumis ülerahvastatus ja katsun mõned üksikud kellelegi ära jagada.

Pilti teen siis kui terroristid lubavad käe akvasse pista et klaas ära puhastada :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 05, 2009 08:34 
Akvarist

njh nüüd on se siis käes...juba kolmas päev on akvaariumis paarsada kala :)

Üles
 [ 22 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver