Rein kirjutas:
Muhvini kirjutas:
Kui mõni pilt on mahult liiga suur, siis avada see Paintis ning lihtsalt salvestada see seal. Nii käitudes saab 2,2 megasest failist 5 korda väiksema mahuga pilt.
Paint teeb tontteabmis solgerdust mille tulemus on prognoosimatu, seda tõesti ei tasu kasutada - eriti veel kui selline tõhus asi nagu Irfanview kodukasutajale tasuta on, soovi korral saab isegi menüüd eestikeelseks. Painti soovitada on umbes sama mis soovitada tasuta antava mersu asemele sapakat - hea lihtne, pole liigseid nuppe ja sõidab ju küll.
Ivoonu on teinud veel hea juhendi kah Irfanview jaoks, peaks küll igaühele jõukohane olema kasutada.
Muhvini kirjutas:
Irfanview salvestatud piltidele seda efekti muidugi pole ja pilt muutub väiksemaks heal juhul mõned kilobaidid
See ei pea paika, Irfanview-ga saab salvestada mitut moodi, võib salvestada maksimumkvaliteediga nii et Paintil oleks järamist küllaga kuid tõenäoliselt õnnestub salvestada ka nii et Paint teeb pildi hoopis suuremaks.
Microsohi asjadest parim piltide vaatamiseks ja elementaarseks töötlemiseks on IMHO (minu arvates) (minu arvates) Office2003 komplektis olev Picture Manager, kuid ainuüksi selle nimel muidugi uut Officet ei tasu tahta. Seda enam et Irfanview-le jääb ka see alla.
Esiteks tuleb Irfan allalaadid, paint on vaikimisi olemas. Rääkimata juhtudest kus kasutajal puuduvad õigused installimiseks
Teiseks ma ei soovitanud eelistada Painti, vaid tutvustasin lisavõimalust.
Loomulikult saab paintiga ka pilte mõõtmetelt väga edukalt väiksemaks teha (image > stretch/skew ja 50% ntx)
Antud kontekstis hakata rääkima officest on jabur
Aga ütlen siis veel. Ma ei soovitanud kindlasti mitte Painti eelistada Irfanviewle, vaid lihtsalt on olemas ka äärmiselt kerge alternatiiv