uusim kirjutas:
Tänan väga soovituste ja nõuannete eest.
Üks küsimus on veel: Kaane küljes on kaks auku, üks on ventilaatori jaoks ja läbi teise tulevad juhtmed. Kumba pidi ma peaksin ventilaatori puhuma panema, kas sisse või välja?
Tänan.
Loll küsimus minu poolt ka aga miks sa selle ventilaatori sinna paned ja mida sa jahutada tahad ?
Ja siis veel et:
Et kui paned sisse puhuma, siis kust õhk välja saab või kui paned välja puhuma, siis kust õhk sisse saab?
Vent peaks tekitama õhu liikumise kaane all. kui imed välja siis peaks kuskilt õhk kerge vaevaga sisse saama et õhk liiguks. soovitavalt mitte vendi kõrvalt vaid teisest otsast kuskilt, et tekiks piisav õhu liikumine ka nende kuumemate kohtade juures.
Kui eesmärk on lisaks õhule ka jahutada vett, siis parem on lasta vendil puhuda vee peale, mis annab veele parema jahutus effekti aga mõtle ka sellele kuidas õhk sees peab liikuma ja kust soe õhk jälle välja poeb.
Ilma lisa ventilatsiooni aukudeta poleks nagu ventilaatoril suurt mõtet, või see kasutegur oleks suhteliselt väike.
Sa ikka plaanid mingit väga võimast süsteemi teha et ventilaatoreid sisse ehitad.
Mul on 120L akval 96W valgustust ilma ventilaatorita, aga on avad kust õhk liikuma saab. Õigemini taga kaks väiksemat ava kust põhiliselt torud ja juhtmed läbi on ja ees serv (5cm) on lahtikäiv, mis põhilise ajast on lahti.