foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 30 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Erki 200+ L
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 03, 2010 02:12 
Akvarist

Tervist!

Kuna eelmine akvaarium on veneaegne ja ei sobi tänapäevase arhidektuuriga on plaanis ehitada uus ja ilusam akvaarium.

Hiljem räägin lähemalt kuid alustuseks selline küsimus, et kas 8mm klaas sobib 129(laius)x370x500(kõrgus) akva tegemiseks ja kas sellisel juhul tuleb ka panna ülemised toed?
Teiseks kas on vahet, kas küljed on põhja peal või põhja ümber? (tugevuse vahet, ilu kohapealt on mul oma arvamus) :)

Pilt skeemist on albumis.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Erki 200+ L
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 03, 2010 08:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

erkz kirjutas:
Tervist!

Kuna eelmine akvaarium on veneaegne ja ei sobi tänapäevase arhidektuuriga on plaanis ehitada uus ja ilusam akvaarium.

Hiljem räägin lähemalt kuid alustuseks selline küsimus, et kas 8mm klaas sobib 129(laius)x370x500(kõrgus) akva tegemiseks ja kas sellisel juhul tuleb ka panna ülemised toed?
Teiseks kas on vahet, kas küljed on põhja peal või põhja ümber? (tugevuse vahet, ilu kohapealt on mul oma arvamus) :)

Pilt skeemist on albumis.

Kui tegemist on tavalise klaasiga siis arvan,et kast lendab laiali.Teisalt aga kui kasutad arvaariumi raami nii üleval kui ka all siis on 50/50. Ja mis puudutab küljeklaaside asetsemist põhjaklaasiga siis jäta ikka põhjaklaas põhja ja küljeklaasid aseta põhja peale.Mis aga puudutab sinu akva joonisesse siis viska se minema ja kasuta selleks mõeldud lollikindlat programmi.
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

Hardscape /pildid/26031/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 03, 2010 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

meedium kirjutas:
Kui tegemist on tavalise klaasiga siis arvan,et kast lendab laiali

huvitav miks selline arvamus?
tugevdusribad oleks vist sellise kasti suuruse juuers vajalikud jah..aga klaasikohapealt ma küll sõna ei võtaks (olgu siis kas tavaline, karastatud jne..) see vast rolli ei mängi. (endal oli kunagi ~200l kast 6mm klaasist, ülemiste tugevdusribadega...ja seisis niikui maasikas :wink: eemise omaniku käes mõni aasta ja minu käes ~1,5 aastat. ja ei läinud katki, maha müüsin..)

Tsiteeri:
Ja mis puudutab küljeklaaside asetsemist põhjaklaasiga siis jäta ikka põhjaklaas põhja ja küljeklaasid aseta põhja peale

sellest võiks kah tiba rääkida..
selle kasti juures, eriti sellise kõrguse juures ei ole oluline, kuhu põhi tuleb..kas külgede vahele või külgede alla.
Asi muutub olulisemaks kõrgemate kastide juures (noh näiteks 70cm)..ma ei tea kas ma oskan päris täpselt seletada, aga..

..kui teha kõrge kast, ja skeemiga, et põhi on külgede vahel, siis olenevalt põhjaklaasi paksusest sõltub ka silikooni pindala põhja ja külgede vahel...mida paksem põhi, seda suurem pindala ja seda kindlam konstrui :wink: edasi..
..Ok, teise skeemi kohaselt (põhi külgede all) saaks kah toda klaasipaksuse teooriat rakendada, aga seekord oleneb silikooni pindala küljeklaasi paksusest...suht jabur küljeküljeklaase paksemaks ajada, et kindlamat kasti saada, või mis..

..ja pealegi, niipalju kui ma nendest asjadest aru olen saanud, siis skeem: põhi külgede all tundub mulle väheke vedelam lahenus.. Sest vaat, seal all toimub see surve külgsuunas...selle lahendusega on külgsuunas silikooni paksus kordi suurem (just paksus, kui vaadata teise skeemi ehk põhi külgede vahel, vaatenurgast). ja kuna silikoon on suht pehme, siis jääb kogu konstruktsioon vedelam (külg jääb laia silikoonipadja peale ujuma)...mida õhemalt on silikooni (külgsuunas, kuhu mõjub surve), seda jäigem ja kindlam...külgsuunas saab minimaalselt õhukeseks asja ajada vaid skeemiga kus põhi on külgede vahel..ehk saate aru :wink:

üldiselt tee kuidas tahad, püsivad paigal mõlemad lahenudsed, aga natuke jääb arusaamatuks miks meeduim soovitas just küljed põhja peale skeemi..

aga kui ma millestki olen valesti aru saanud, minu teooriad ei pea paika, siis harige mind :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 11:05 
Akvarist

Tänud vastuste eest. Klaaside koha pealt nii palju, et plaan vähemalt esiklaas teha optiwhite klaasist ja teised tavalisest. Kui hinnavahe suur ei tule siis ka teised optiwhite klaasist ja 8mm paksusega just kindluse mõttes.

Kas nende ülemiste pikkade tugede laiuse arvutamiseks on ka mingi valem ja kas nad peavad olema täies pikkuses?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 05, 2010 12:26 
Akvarist

Väike edasiminek on toimunud. Alus on olemas. Tehtud ise melamiinplaadist. Neljapäeval peaks valguse saama ja homme/neljapäeval klaasid.
Pilt
(suure pildi jaoks klõpsa väiksel)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 05, 2010 09:24 
Akvarist

Kas see on 20'ne plaat? nõrgaks ei jää natuke?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 05, 2010 09:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Durin kirjutas:
Kas see on 20'ne plaat? nõrgaks ei jää natuke?

Ka 16-ne plaat peab kenasti vastu kui on täies ulatuses tagasein ,kuhu siis vastavalt vajadustele avad tehnika läbiviikudele

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 05, 2010 12:25 
Akvarist

Tegu 16-se plaadiga kuid ilmselt tuleb jah tagasein panna igale poole. Juweli originaalalused on ju ka tehtud samast plaadist ja kui külgepidi liikumine ära takistada ei tohiks midagi juhtuda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 16, 2010 05:14 
Akvarist

Täna sai siis lõpuks klaasid kokku liimitud. Kuna silikoon kuivas arvatust kiiremini siis sisemiste vuukide tõmbamisel tekkis probleeme kuna silikoon oli liialt tahke.
Samuti vajus paar klaasi alguses põhja pealt ära ning mökerdamist oli suhteliselt palju :D

Kokkuvõtteks on asi nüüd koos ja tuleb pakendil oleva info järgi 4 päeva oodata enne veepidavuse testimist. Paari päeva pärast saab vast üleliigsed silikoonijupid ka sisenurkadest ära lõigata.
Ilmselt aitaks tugevusele kaasa ka uue korraliku vuugi tegemine?

Lõpetuseks paar pilti ka.

Pilt
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 16, 2010 10:52 
Akvarist

Kas tugevdusribad ei ole pildil puudu...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 16, 2010 11:10 
Akvarist

On ja puudu, need peaks saabuma järgmisel nädalal ja siis saab ka tugevdused ära liimida. Kuna nagunii on suhteliselt kiired ajad (eksamisessioon) siis ilmselt läheb akvaariumi käivitamiseni tegelikult veel aega.

Üks jama, mis nüüd tekkinud on see, et üks küljeklaasidest on alt väljapoole nihkunud umbes 1mm. Ülevalt ilusti teistega samal joonel. Kas see mõjutab tugevust väga palju ja kas peaks selle külje lahti lõikama ja uuesti kokku kleepima? Visuaalselt pole vahet sest see külg läheks nagunii kapi vastu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 16, 2010 11:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Kandinski kirjutas:

näiteks minu 200-l tugevdusribasid pole - kaudselt täidab seda ülesannet kaas ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 17, 2010 11:23 
Akvarist

tommike kirjutas:
Kandinski kirjutas:

näiteks minu 200-l tugevdusribasid pole - kaudselt täidab seda ülesannet kaas ...

Kui paksust klaasist su akva on ja mis mõõtudega? Keskelt läbipainet üldse pole?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 17, 2010 12:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Minu Effect-Line akval 250 pole kah mingeid ribasid,arvatavasti siis raam täidab seda funktsiooni :)

Sry OT

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 17, 2010 12:28 
Moderator
Kasutaja avatar

erkz kirjutas:
tommike kirjutas:
Kandinski kirjutas:

Kui paksust klaasist su akva on ja mis mõõtudega? Keskelt läbipainet üldse pole?

klaasid 8 mm ,läbipaine ülalt kaaneäärelt mõlemalt poolt (esiklaas +tagaklaas) ca 2mm ehk siis kokku läbipainet 3-4 mm

Üles
 [ 30 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver