meedium kirjutas:
Kui tegemist on tavalise klaasiga siis arvan,et kast lendab laiali
huvitav miks selline arvamus?
tugevdusribad oleks vist sellise kasti suuruse juuers vajalikud jah..aga klaasikohapealt ma küll sõna ei võtaks (olgu siis kas tavaline, karastatud jne..) see vast rolli ei mängi. (endal oli kunagi ~200l kast 6mm klaasist, ülemiste tugevdusribadega...ja seisis niikui maasikas
eemise omaniku käes mõni aasta ja minu käes ~1,5 aastat. ja ei läinud katki, maha müüsin..)
Tsiteeri:
Ja mis puudutab küljeklaaside asetsemist põhjaklaasiga siis jäta ikka põhjaklaas põhja ja küljeklaasid aseta põhja peale
sellest võiks kah tiba rääkida..
selle kasti juures, eriti sellise kõrguse juures ei ole oluline, kuhu põhi tuleb..kas külgede vahele või külgede alla.
Asi muutub olulisemaks kõrgemate kastide juures (noh näiteks 70cm)..ma ei tea kas ma oskan päris täpselt seletada, aga..
..kui teha kõrge kast, ja skeemiga, et põhi on külgede vahel, siis olenevalt põhjaklaasi paksusest sõltub ka silikooni pindala põhja ja külgede vahel...mida paksem põhi, seda suurem pindala ja seda kindlam konstrui
edasi..
..Ok, teise skeemi kohaselt (põhi külgede all) saaks kah toda klaasipaksuse teooriat rakendada, aga seekord oleneb silikooni pindala küljeklaasi paksusest...suht jabur küljeküljeklaase paksemaks ajada, et kindlamat kasti saada, või mis..
..ja pealegi, niipalju kui ma nendest asjadest aru olen saanud, siis skeem: põhi külgede all tundub mulle väheke vedelam lahenus.. Sest vaat, seal all toimub see surve külgsuunas...selle lahendusega on külgsuunas silikooni paksus kordi suurem (just paksus, kui vaadata teise skeemi ehk põhi külgede vahel, vaatenurgast). ja kuna silikoon on suht pehme, siis jääb kogu konstruktsioon vedelam (külg jääb laia silikoonipadja peale ujuma)...mida õhemalt on silikooni (külgsuunas, kuhu mõjub surve), seda jäigem ja kindlam...külgsuunas saab minimaalselt õhukeseks asja ajada vaid skeemiga kus põhi on külgede vahel..ehk saate aru
üldiselt tee kuidas tahad, püsivad paigal mõlemad lahenudsed, aga natuke jääb arusaamatuks miks meeduim soovitas just küljed põhja peale skeemi..
aga kui ma millestki olen valesti aru saanud, minu teooriad ei pea paika, siis harige mind