foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Pisisella akvaarium
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 13, 2009 04:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hey!
Praegune akva ongi mu esimene, aga töötab juba mitmendat korda. Meie akva elu algatajaks oli mu ema juba oma 9-10 aastat tagasi. Vahepeal jäi asi seisma. Akvaarium seisis mitu aastat tühjana. Nüüd aga umbes aasta tagasi otsustasin, et "elustan" uuesti akvaariumi.
Ka minul on tulnud ette takerdusi. Nt alles hiljuti tegin akvale suurpuhastuse, temperatuuri liigse kõikumise töttu surid kõik kalad paugupealt ära(oma 4-5 kala). Siis seisis umbes kuu aega uue ilusa sisemusega akva täiesti tühjalt, kuna polnud raha kalade jaoks ja aega ka mitte. Selle tõttu tekkis liialt palju hapniku, mida keegi ära ei tarvitand ja hakkas vohama vetikas. Tegin jälle suurpuhastuse, sain ja Tartsuka käest 2 õunatigu(aitäh nende eest!) ja eile ostsin ka üle pika aja esimese kala, kelleks suur skalaar, umbes nädala pärast saan kalu juurde.
Jagan ka siis teiega oma akva pilte.
Mu akva muutub pidevalt, niiet üritan teemat ka pidevalt uuendada.

Suvi2009 oli siis selline:
Pilt
See valge seal on ehtne korall.

September2009
Pilt
Seda koralli praegu pole, kuna vetikad ei tule sealt nii kergesti maha, kui ma lootsin. Panen siis tagasi, kui jälle ilusaks valgeks saan.

Ja tagataust on ka nii vana, et varsti ostan uue tausta.

NB! Pildid halva kvaliteediga. Edaspidi proovin paremaid saada :roll: Avaldage siis oma arvamusi ikka ka!
:P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 14, 2009 10:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui suur akva on?
Ilma korallita on isegi ilusam, ;).
Mulle meeldib, väga ilus :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 14, 2009 04:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma täpselt ei teagi, kui suur, aga no umbes 100 l vms :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 14, 2009 04:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Okei, :)
Tahaks ka juba 100l akvaariumit..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 14, 2009 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ise tahaks küll ikka suuremat, aga jah, misteha :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 14, 2009 10:15 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
akvaariumi mahutavust saab arvestada pikkus x kõrgus x laius cm-tes jagatud 1000-ga = liitrite arv.
vetikate vastu aitab hulk elustaimi, esialgu lihtsamad ja vähenõudlikumad. need tarbivad vetikate eest ära toitained ja ei lase liigvalgust niipalju pindadele langeda. korall viska heaga välja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 14, 2009 10:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Mulle on nagu kusagilt kõrvu jäänud et scalared tahavad oma "kodupuud", mida valitseda. Sul on akvas nati vähe taimi ja scalare oleks ka nagu nurgas veidi hirmunud olemisega. Või tundub see vaid nii?
Mingi kõrgem puhmas, kasvõi vallisneria, võiks olla sobiv. Eks kalad taha ka ajuti enda veidi privaatsemalt tunda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 15, 2009 05:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
akvaariumi mahutavust saab arvestada pikkus x kõrgus x laius cm-tes jagatud 1000-ga = liitrite arv.
vetikate vastu aitab hulk elustaimi, esialgu lihtsamad ja vähenõudlikumad. need tarbivad vetikate eest ära toitained ja ei lase liigvalgust niipalju pindadele langeda. korall viska heaga välja.

Korrutasin 48 x 34 x 32 / 1000= 52 See nüüd küll tõsi ei saa olla. Viiekümne liitrised on ju ikka väga pisikesed. Arvan, et mul ikka ligemale 100 L.
Tean jah, et taimed aitavad vetikate vastu(nagu kaladki), kes hapniku tarbivad, aga kuna akva sisemus suht uus alles, siis pole veel jõudnud ja pole ka leidnud neid taimi mida tahaks, (tegelt ühe tellisin ka), siis neid alles panen sinna(2 on praegu veel väikesed akvas)
ja see korall-selle panen nii kiiresti tagasi, kui saan, kuna see on tegelt väga ilus valge ja väiksematel kaladel on hea selle seest/vahelt läbi ujuda
:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 15, 2009 05:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
Mulle on nagu kusagilt kõrvu jäänud et scalared tahavad oma "kodupuud", mida valitseda. Sul on akvas nati vähe taimi ja scalare oleks ka nagu nurgas veidi hirmunud olemisega. Või tundub see vaid nii?
Mingi kõrgem puhmas, kasvõi vallisneria, võiks olla sobiv. Eks kalad taha ka ajuti enda veidi privaatsemalt tunda.

Jah, sul on õigus-scalare on hirmunud küll, ei julge eriti ringi ujuda.Poes oli ta 100 teise endasugusega ja nüüd ainult 2 igava teoga :( Aga nagu ma ütlesin, siis varsti tulevad talle ka seltsilised(kuldkalad) + ühe scalare võtan veel talle seltsiks ning koos nendega vaatan poest ka taimi :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 15, 2009 05:34 
Akvarist

Ära kuldkalasid sinna küll juurde osta ,kuldkalad on külmaveekalad ja nemad armastavad jahedat vett. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 15, 2009 05:45 
Akvarist

Korall on merevee taim. Minumeelest pole see üleüldse õige korall, oled sa ikka kindel, et see plastmassist vms pole??? Korall kasvab ikka eluskivi peal ja soolases vees. Korall ei kuulu sinna akvaariumi. Pealegi ei ole magevetes mitte midagi valget, minu silmale on see nt ebaloomulik, see korall. Aga see on kõigest isiklik arvamus. Soovitaksin hoopiski vallisneeriat asemele- kiirekasvuline taim mille vahele meeldib kaladel end väga peita. Lisaks mõnda majakest vms, kuhu sisse/alla saavad kalad minna.

Ja lisaks.. Njah. Kas sa foorumit oled enne natuke uurinud, mis kellega kokku sobib, et hakkad kohe nii julgelt kalu kokku toppima??
Loe nt teemasid: /kylmaveekalad/5936/index.html
ja
/kalad/14147/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 15, 2009 06:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Carmenike kirjutas:
Korall on merevee taim. Minumeelest pole see üleüldse õige korall, oled sa ikka kindel, et see plastmassist vms pole??? Korall kasvab ikka eluskivi peal ja soolases vees. Korall ei kuulu sinna akvaariumi. Pealegi ei ole magevetes mitte midagi valget, minu silmale on see nt ebaloomulik, see korall. Aga see on kõigest isiklik arvamus. Soovitaksin hoopiski vallisneeriat asemele- kiirekasvuline taim mille vahele meeldib kaladel end väga peita. Lisaks mõnda majakest vms, kuhu sisse/alla saavad kalad minna.

Ja lisaks.. Njah. Kas sa foorumit oled enne natuke uurinud, mis kellega kokku sobib, et hakkad kohe nii julgelt kalu kokku toppima??
Loe nt teemasid: /kylmaveekalad/5936/index.html
ja
/kalad/14147/index.html

Nii kaua, kui meil kalad on olnud(oma 8 aastat tuleb ära), pole veel ükski kala kaduma kuhugi läind. Meil on olnud koos igasugu kalu ja mingit mittesallimatust küll märgand pole, kõik on elusaks ja terveks jäänud. Va üks mööksaba, kellel mari kõhus oli ning üks suur kuldkala ta siis nahka pani. Ma pigem tegutsen enda kogemuste järgi :)
Ja see korall, see on ehtne, toodud kaugete merede ja maade tagant ja üleüldse korall on kuivand, kivikõvaks, niiet sellepärast pole vaja muretseda, kas ta peab akva vees vastu või ei pea :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 15, 2009 06:18 
Akvarist

Ega kala ei pruugigi ju kaduma minna ,aga lihtsalt ,kuldkaladel pole küll hea olla koos skalaariga vms.Ja samamoodi skalaaril ka pole hea elada .Temperatuurivahe on lihtsalt suhteliselt suur . :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 15, 2009 07:18 
Akvarist

Vaata, asi on nüüd selles, et kalad ei räägi. Kõigepealt tuleks sellest aru saada.
Teiseks tuleks aru saada, et igasugused kalade kokkusobivustabelid pole mitte niisama välja mõeldud. Need on pandud kokku kalade territoriaalse vajaduse, pH-, temperatuuri-, vee kareduse- jne vajaduse põhjal kokku.
See, et Sinu kalad ei kakelnud, on ok, sest need kalad pole kuigi territoriaalsed teiste suhtes, kuldkala lihtsalt VÕIB tillemad endale ooteks põske pista. Kuid nendel kaladel on VÄGA erinev nõue temperatuurile. Ka see pole niisama kiusuks välja mõeldud, vaid see ongi nii, tuginedes siis peamiselt sellele, kust on kala liik pärit.

Ei ole mõtet hakata leiutama jalgratast, see on sinu eest juba tehtud! Ära hakka tegema isetegevust, kannatajaks on vaid kalad, kes PS!! EI oska rääkida ja sulle oma muret kurta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 15, 2009 07:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pisisella kirjutas:
Korrutasin 48 x 34 x 32 / 1000= 52 See nüüd küll tõsi ei saa olla. Viiekümne liitrised on ju ikka väga pisikesed. Arvan, et mul ikka ligemale 100 L.

No kui mõõdud on 48 x 34 x 32 siis see akvaarium on ikka 52L (vett läheb reaalselt veelvähem sisse (klaasi paksus, tehnika ruumala, pinnase ruumala, vesi ei ole ju ääreni jne). Ehk siis ära arvesta, et su akva on 100, vaid ikka 50L ;)

Üles
 [ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver