foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: 18l raamakvaarium
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 06:05 
võtsin kätte ja otsustasin keldrist üles otsida oma 18 liitrise raamakvaariumi. olin siiani pidevalt arvamusel, et vanu nõukaaegseid raamakvasid keldrist üles tooma ei hakka, makstu selle eest kasvõi peale. hetkel, oma 525l taimetühja akvaga tundsin aga puudust rohelusest(ei seisnud seal ka java moss põhi, mille sinna juba teinud olin).

lasin enda elukaaslasel akva ilusasti ära sisustada ja voilaa. tulemus oli vapustav: liiv põhjas, java moss tagataustal, 2 kändu(kivide all põhjusel, et ootavad vettimist), tükike java mossist maas ning üks pambus põhjas.

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 06:09 
Akvarist

Pildid: 3
Muhe retrokas, sinna peaks mingi vanakooli filtri hankima ja selle oranzi tuukri panema mullitajaga :)
Peaksin vist ka oma vana kontsu üles tuhnima, saaksid mütsi pähe, mul 25L.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 06:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

tahaks näha pärast ka , siis kui kõik roheline :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 08:26 
Akvarist

Kindlasti peaks seal olema ka paar guppyt... :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 09:26 
Kandinski, sinna tulevad tegelikult kirsikrevetid. Selle eesmärgiga sai see ka püsti pandud. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 09:55 
sain nüüdseks ka paigaldatud kunagi köögi seinal olnud valgustoru pikkusega 27cm. valgustab piisavalt, ma loodan.

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

krevetid juba sees? Või näen ma valesti :D?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 10:06 
need väikesed mõõksabad veel. krevetid tulekul varsti. :) igastahes on valguse lisamine end tunda andnud, väikesed java mossi võrsekesed juba paistavad :wink:

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 05:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vahva projekt! :)
(muide see pikutav ja mullitav nn. nõukaaegne tuuker - ma nägin sellist Kalakeses ühes akvas. Äkki raatsivad sulle ära jagada)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 06:00 
Akvarist

Oh, mul ka ju selline olemas, mingist x ajast on keegi sellise meie keldrisse jätnud. Mõtlesin juba ammu, et peaks vee sisse laskma ja mõned taimed kasvama sinna, pluss näiteks siiami tapluskala, kes mulle nii meeldib :). Pealegi silikoniga said juba ammu ääred üle käidud, kippus teine pisut lekkima kuskilt.
Aga küsimus, et kas selline akva vajaks mingid matti enda alla või võiks selle ka lihtsalt kapi peale panna seisma? Kapp peaks vastu pidama küll, vähemalt suur raske kineskoop teler oli seal kunagi ilusti.
Aga kena, sooviks ka pilte kui see üleni roheline.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 06:07 
Akvarist

ümeramees kirjutas:
Vahva projekt! :)
(muide see pikutav ja mullitav nn. nõukaaegne tuuker - ma nägin sellist Kalakeses ühes akvas. Äkki raatsivad sulle ära jagada)

Mul peaks isegi kuskil olema alles see nõuka aegne "tuuker". Oli punast värvi ja nö kiivri kõrvust tulid mullid. Andis laheda mõtte teha miski vana raam-akva nö retrostiilis, kus oleks kasutuses just see ennemuistne tehnika. :) Äkki on nii mõnelgi tolleaegseid asju kuskil niisama vedelemas.

Oma nüüdisaegset akvandust taaselustasin enam, kui 10. a tagasi just nende vanade nõuka raamakvadega (40 ja 60 l), mis asendusid kiirelt küll tänapäevaste suuremate akvade vastu.
Praegu tänan jätkuvalt aga üht oma head sõpra, kelle ema maja pööningult sain nõukaaegse 200 l raamkava, mis seal lihtsalt seisis. Kui mulle seda pakkus, ei kõhelnud hetkegi. Teine hea sõber lihvis rooste maha, värvis ahjuvärviga üle ning käis silikooniga seest läbi ning tänu sellele sain möödunud suvel ühe oma ammuse unistuse täide viia, ehk nüüd ujuvad ja kasvavad mul selles akvas Oscarid, kes sümpatiseerisid mulle juba pikki aastaid. Milleks lasta vana, aga toimivat akvat niisama seista.

Selles akvas on kasutuses ka nõuka-aegne kompressor ja 20 cm pikkune mullitoru - toimivad ideaalselt tänaselgi päeval. Lapsepõlves akva pidamisest nõuka ajast on veel muudki pudi-padi alles (peakski üles otsima). Mida ei mäleta ainult, et kas ja milline võis filter olla. Isegi soojenduspulgad on alles, aga pole proovinud, kas töötavad veel. Silme ees on Raekoja platsi ääres olevast Zoopoest vajaliku kraami ostmas käimisest :) Oh nostalgia ...

Edu Sulle Matten selle akva käivitamisel ning hoia meid ikka kursis toimuvaga ja tänud ka Ümeramehele väärt idee andmisest :) Lahe on seda väikest vana raamakvat siin piltidelt vaadata :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 01, 2009 12:17 
niih.. asi sealmaal, et sai õukonna aednikud akvasse lahti lastud. nüüd jääb vaid ootamisrõõm, kuniks valgus ning õukonna aednikud oma töö teevad. kindlasti saab see tulemus vahva olema.

ajjaa.. et ei oleks valesti arusaamisi siis õukonna aednike all mõtlesin krevette. tänud siinkohal lenny22'le.

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 01, 2009 11:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tee vahepeal pilte ka ja pane aga üles :)
Veelkord - väga lahe projekt :)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 04, 2009 10:26 
akvaarium sai täna restardi, kuna 2 akvas olnud kändu olid vee jubedaks teinud, samuti ei meeldinud põhjas olev liiv ning akva lasi ühest kohast natuke läbi(vanaduse haigused)

igastahes sai akvale tehtud uuesti silikoonravi ning bottox-süstidega eemaldatud ühtlasi kortsud, põhja sai 0-8 fraktsiooniga liiv ja kännud said soolvees läbi keedetud. lisaks sai põhjaliiva alla pandud põhjasubstraat.

tulemus sai kohe ka tunduvalt parem. homme lisan 2rtu'lt saadud kirsikrevetid ning teen uued pildid.

mis pani imestama oli Ferropoli ja mingite taimeväetistilkade kohene mõju taimedele. taimed hakkasid poole tunni möödudes kihama hapnikumullikestest - lausa rõõm oli vaadata.

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 04, 2009 10:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Raami oleks võinud kah uuesti ära värvida, oleks veel etem saanud. Hammerite kasutamisel suht lihtne tegevus.

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver