ümeramees kirjutas:
Vahva projekt!
(muide see pikutav ja mullitav nn. nõukaaegne tuuker - ma nägin sellist Kalakeses ühes akvas. Äkki raatsivad sulle ära jagada)
Mul peaks isegi kuskil olema alles see nõuka aegne "tuuker". Oli punast värvi ja nö kiivri kõrvust tulid mullid. Andis laheda mõtte teha miski vana raam-akva nö retrostiilis, kus oleks kasutuses just see ennemuistne tehnika.
Äkki on nii mõnelgi tolleaegseid asju kuskil niisama vedelemas.
Oma nüüdisaegset akvandust taaselustasin enam, kui 10. a tagasi just nende vanade nõuka raamakvadega (40 ja 60 l), mis asendusid kiirelt küll tänapäevaste suuremate akvade vastu.
Praegu tänan jätkuvalt aga üht oma head sõpra, kelle ema maja pööningult sain nõukaaegse 200 l raamkava, mis seal lihtsalt seisis. Kui mulle seda pakkus, ei kõhelnud hetkegi. Teine hea sõber lihvis rooste maha, värvis ahjuvärviga üle ning käis silikooniga seest läbi ning tänu sellele sain möödunud suvel ühe oma ammuse unistuse täide viia, ehk nüüd ujuvad ja kasvavad mul selles akvas Oscarid, kes sümpatiseerisid mulle juba pikki aastaid. Milleks lasta vana, aga toimivat akvat niisama seista.
Selles akvas on kasutuses ka nõuka-aegne kompressor ja 20 cm pikkune mullitoru - toimivad ideaalselt tänaselgi päeval. Lapsepõlves akva pidamisest nõuka ajast on veel muudki pudi-padi alles (peakski üles otsima). Mida ei mäleta ainult, et kas ja milline võis filter olla. Isegi soojenduspulgad on alles, aga pole proovinud, kas töötavad veel. Silme ees on Raekoja platsi ääres olevast Zoopoest vajaliku kraami ostmas käimisest
Oh nostalgia ...
Edu Sulle Matten selle akva käivitamisel ning hoia meid ikka kursis toimuvaga ja tänud ka Ümeramehele väärt idee andmisest
Lahe on seda väikest vana raamakvat siin piltidelt vaadata