foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 03, 2009 08:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
egelikult see kiire kasv ongi E. tenelluse põhipuuduseks minu puhul, pidev piiramine muutub lõpuks tüütavaks.

Selle puhul oleks üheks lahenduseks Lilaeopsis Brasiliensis. Räägivad et tahab palju valgust...minul on ta natuke pikaks veninud aga tundub sama madal kui teemaalgataja vallisneria, niiet vähese valgusega saab sama tulemuse.

minu lilaeopsisest pilt albumis.

Viimati muutis -Karl-, Kolmapäev Veebr 04, 2009 12:05, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 04, 2009 12:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Karl kuidas selle taime kasvu kiirusega muidu on, kui palju peab valgust umbes olema ja kas vajab ka väetamist, tulevikus võiks ju kannatlikum olla ja midagi samalaadset istutada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 04, 2009 12:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui istutada väikesed tutsakad umbes 2-3cm vahedega siis kuu aja pärast saab enamvähem ühtlase muruviba. valguse kohapealt on olnud mul 90 liitrise kasti pele 4x15w. Täna otsustasin panna 70w haliidi kah põlema...selle sättisin 4 tunni peale. Luminofoor on olnud ja jääb 8 tunni peale.
Vetistest olen lisanud nädalas korra makrod ja üle nädala mikrod...viimased kuu-poolteist igapäevaselt ka excel...loomulikult käib asja juurde co2. Kuna nüüd lisandus haliid siis peab tihedamini väetama.

peale exceli lisamist läks taimekasv väga kiireks ja veepind kasvas üsna ruttu täis...alumised taimed said valgust vähem ja ilmselt sellepärast on lilaeopsis ka rõvedalt pikaks läinud. Ei teagi mida ette võtta, võiks nagu madalam olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 22, 2009 10:52 
Akvarist

Pildid: 4
Mul oli kunagi kuldkalaga 30 liitrises vallisneria millest polnud enam võimalik lahti saada....ma ei tea mis talle meeldis täielikult väetamata ja kareda veega akva juures.....valgust andis 11w säästupirn aga paari kuuga polnud põhjakruusa enam näha ja pidi iga paari nädala tagant kääridega lageraiet tegema....vaid tagaseina ja filtri ette jätsin pikad. Eespool lõikasin pidevalt umbes 3 sentimeetriseks ja nädalaga võttis pea samapalju juurde.....kui vahepeal liiga hooletu olin oli kuldkalal raskusi ujumisega.

Üles
 [ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver