foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 25 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 31, 2011 06:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hei :)
nu vot, mõned päevad foorumit ei loe ja nii pikk arutelu juba tekkinud :D
Tore, tore ...

Selle teise inimese leidmisega mul tõesti raskusi.
Mõne akvaristi poolt silma peal hoidmine oleks ikka super küll, kuid jah ... :(
Omad sõbrad-tuttavad on ka nii ja naa. Mäletan veel hästi, kui sai mõned aastad tagasi ka ära mindud ja jätsin kassi üheks nädalaks sõprade toitmiseks. Nu see vaatepilt, mis tagasi koju uksest sisse tulles avanes, ei lähe kunagi meelest - kodus vaatas mulle vastu tühja söögi ja joogikausiga oma pissi sees istuv näuguv kass. Peale seda sai nagu loobutud nende teenustest. Kujutaks juba ette, mis pudru või supi nad mul akvas kokku keeraks.

Mis puutub akvaariumi, siis veenäidud püsivad kenasti ka kaks nädalat normaalsed. NO3 tõuseks heal juhul 50 peale, kuid see pole veel nii hull. Näitajate pärast ma ei põe üldse. Päev enne minekut korralikult sifoonida ja tagasi tuleku päeval samuti.
Olen nüüd kuu aja jooksul akvasse tassinud erinevaid taimi, mis on hetkeseisuga ka juba juurdunud. Ja maimu lõksus elab 1 kookon paari nädala vanuseid õunatigusid. Nii et vee kvaliteet peaks normaalsena säilima, säilib ta ju praegugi.

Nüüdseks on ostetud ka automaatsöötja ja mõned puhkuse söödatabletid.
Hakkan siis ikka oma ilusat kaant lõhkuma (auk vaja masina jaoks teha) ja katsetama, kuidas masin töötab.

Kas keegi kasutab mõnel oma suuremal akval automaatsöötjat?
Proovisin teda eile, et mida ta endast siis ka kujutab, kuid sealt tuli pöörlemise peale välja a la 3 helvest???? Sellega nagu ära ei ela. Ja see veel kõige suurema ava puhul. Täiega veider ...
Või tuleb sinna sisse ainult graanuleid panna (neid mul akvaariumis ei armastata eriti)? Tegemist siis Juweli automaatsöötjaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 31, 2011 08:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Osta peenikest graanulit. Ma ise kasutan Juweli söötjat aeg-ajalt ja üldjoontes toimib, kuid õige koguse välja timmimine nõuab tiba katsetamist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 31, 2011 08:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui graanulit ei armastata, hõõru helvest peenemaks ja kah töötab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 25, 2011 10:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma tõmbaks teema ka kokku. Kalad elusad, terved, said omapäi hakkama.
Automaatsöötjasse sai pandud graanulite ja helveste mix, kord päevas oli toitmine.
Kuid tundub, et palju sai neile seda toitu lastud, kuigi testitud sai.

Tagasi tulles oli šokk: akva täiesti roheline, rohevetikas möllas.
Kuid vesi lõhnas nagu hommikune värske aas ja veenäidud pole kunagi "paremad" olnud, NO3 oli sama hea kui 0 8)

Osa veest läks vahetusse, paariks päevaks valgus välja ja kate peale ja voa´la, elu taas ilus. Noored kalad olid ikka tunduvalt suuremaks saanud, ületoidetud. Nädalaga asjad taas korras, kõik näod üle loetud.

Järeldus: ei saa jätta valgustust kaheks nädalaks 24h tööle (programmkella vaja), automaati vaid üks toit, mis tuleb ühtlaselt välja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 07, 2011 12:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Laadi kirjutas:
Ma tõmbaks teema ka kokku. Kalad elusad, terved, said omapäi hakkama.
Automaatsöötjasse sai pandud graanulite ja helveste mix, kord päevas oli toitmine.
Kuid tundub, et palju sai neile seda toitu lastud, kuigi testitud sai.

Tagasi tulles oli šokk: akva täiesti roheline, rohevetikas möllas.
Kuid vesi lõhnas nagu hommikune värske aas ja veenäidud pole kunagi "paremad" olnud, NO3 oli sama hea kui 0 8)

Osa veest läks vahetusse, paariks päevaks valgus välja ja kate peale ja voa´la, elu taas ilus. Noored kalad olid ikka tunduvalt suuremaks saanud, ületoidetud. Nädalaga asjad taas korras, kõik näod üle loetud.

Järeldus: ei saa jätta valgustust kaheks nädalaks 24h tööle (programmkella vaja), automaati vaid üks toit, mis tuleb ühtlaselt välja.

Sul vedas ............Oleks võinud 10 asjad viltu minna järgmine kord ei pruugi nii palju vedada!

Hardscape /pildid/26031/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 19, 2013 12:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

algaja Piret kirjutas:
Kullake, must tsenaarium on see,et keegi võhik toidab kalad üle ja Sinu koju saabumiseks on akvas kissell mis haiseb.Vaevalt,et keegi võõras viitsib Sul põhja sifoonida ja vett vahetada.Kalad on võhiku jaoks kogu aeg väga näljased ja muidugi pannakse sinna rohkem kui vaja.
Minul oli põhjalik instruktsioon ja hoiatasin ka pidevalt näljaste kalade eest,aga lõpuks tehti ikka " head " ja toideti metsikult üle.Õnneks oli mul sel ajal akvas hunnik õunakaid ja vesi jäi peaaegu normi piiresse.Mina olin ainult nädala ära.

Mina kaalusin pudelikorkidesse täpsed kogused toitu valmis ja söötma käijal oli vaid vaja korgid akvasse tühjendada. Sellega ületoitmise mure murtud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 19, 2013 04:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Laadi, oot olid 2-nädalat akvast eemal ja jätsid akvavalgustuse 24/7 sisse? :roll:

Kas sa tegid seda teadmatusest või lihtsalt unustasid kogemata valguse välja lülitamata. Tegelikult antud puhkuse variandi puhul on akva valguseta parem kui valgusega. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 29, 2013 10:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tegelt jätsin teadmatusest ...

Vaatasin just teema uuesti üle, et mis näpunäiteid ma endale kirjutasin, kuna laupäevast alates taas puhkus tervitamas ja seekord 20 päeva eemal.

Tegin veevahetuse, loputasin akvavees filtrid, uus filtervatt sisse, automaatsöötja otsisin välja, uued patareid ja graanulid läksid sisse.

Seekord pole ühtegi taime ka sees, seega valguse mõtlesin jätta vaid 10 led lambikest, et kalad süüa näeksid. Esimene kord mõtlesingi pigem oma taimekeste peale ... kui sellele, mida see valgus seal veega teeb. Seekord on kalahoidja ka olemas, kes paaril-kolmel korral ehk käib ja vaatab sabad üle.

Ma arvan, et tuleviks vaatan endale veebikaamera, mis näitab mulle akva elu kui pikemalt eemal olen. Siis on rahulikum olla ...

Kui on veel nõuandeid, siis andke tulla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 30, 2013 11:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Laadi kirjutas:
Seekord pole ühtegi taime ka sees, seega valguse mõtlesin jätta vaid 10 led lambikest, et kalad süüa näeksid.

Nad näevad ilma selleta ka süüa, sellepärast pole küll mõtet sisse jätta. :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 30, 2013 10:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

:P blondid hetked, tegin triibud ka juba juustesse

Üles
 [ 25 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis