foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 21 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kalade püüdmine
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 27, 2004 11:34 
Akvarist

Nimelt tahtsin SAE-d tõsta ühest akvast teise kuid peale poole tunnist tõsist sõudmist kahe kahvaga oli tulemuseks ainult tühi pakk suitsu.
Siis tekkis selline idee ,et ootasin kuni akva valgustus kustub ja umbes tunnike peale seda lükkasin tuled jälle põlema ning püüdsin rahulikult kõik SAE-d kinni. Järgmisel hommikul igatahes näksisid SAE-d juba rõõmsalt vetikat ja ei paistnud midagi mäletavat öisest vahejuhtumist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 28, 2004 04:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen kaks mystust üle kavaldanud. Suunasin need vilkad tegelased kookosekoore alla ja siis tõstsin kogu komplekti kahvaga veest välja.
Kui vaja oleks, siis kaks minu teleskoopi saaks rahulikult käega kinni püüda, nad ise poevad pihku kui käe vette pistan :) .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 28, 2004 04:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu kaks põhjakat poevad pihupeale kui käe vette panen.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 28, 2004 09:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

kalakene kirjutas:
Minu kaks põhjakat poevad pihupeale kui käe vette panen.

Aga üldiselt peaks käepuudutus paraja šokina mõjuma, temperatuuri vahe küllaltki suur. Ses mõttes ,et ise ei maksaks neid näppima hakata ,aga kui mõnele kalale meeldib, palun väga :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 28, 2004 09:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Egas ta pihus isse ei uju, vaid kui ma hoian kätt sirgelt siis ta ujub mu käele ja toetab ennast kõhuuimedega, et üleni vastas ta ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2004 09:43 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
üldine nipp: mida suurem kahv,seda kergem on püüda

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2004 10:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

a äkki peaks õngega proovima ... :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2004 11:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
IvoOnu kirjutas:
Suure kahvaga suures akvas on selline viis õigustatud aga väiksemas akvas, kus on veel hästi tihe taimestik, on suure kahvaga liikumine ilma taimi vigastamata suhteliselt võimatu.

No ei saa ka suures akvas suure kahvaga mässata kui taimi palju. Mul kalade püüdmine ikka tõsiseks probleemiks, kui nad ta aru saavad et püüdmiseks läheb poevad puhmasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2004 12:01 
Akvarist

On lausa üllatav, kui hästi suudavad kalad ennast ära peita. Minu kamp pole siian õppimud koputuse peale sööma ronima aga kahva peale kaob viimane kui üks kuhugi ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2004 10:09 
Guru
Kasutaja avatar

IvoOnu kirjutas:
Suure kahvaga suures akvas on selline viis õigustatud aga väiksemas akvas, kus on veel hästi tihe taimestik, on suure kahvaga liikumine ilma taimi vigastamata suhteliselt võimatu.

mässama ei peagi.pistad kahva kala alla ja tõstad rahulikult üles - kala ei jõuagi minema lipsata.mul kõik taimed terved :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2004 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mhhh .... sul äkki väheliikuvad kalad ... :roll:
Kui me Ivonuga minu akvast kalu üritasime kätte saada (kolimiseks), siis pidime enne taimed maha lõikama ...
sest kalad nimelt liikusid taimede vahel veidi kiiremini kui meie suutsime kahva liigutada ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2004 10:31 
Guru
Kasutaja avatar

väheliikuvateks ei saa neid kindlasti nimetada - 2 ancistrust lendavad ringi nagu tõelised tornaadod,lisaks on pisemaid siblijaid pudinaid nagu daniod ja hemigrammus erythrozonused.viimased on väga vilkad aga ka nende puhul toimib vaikselt ligihiilimine palju paremini kui väikse kahvaga taimede vahel manööverdamine

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 20, 2004 09:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
väheliikuvateks ei saa neid kindlasti nimetada - 2 ancistrust lendavad ringi nagu tõelised tornaadod,lisaks on pisemaid siblijaid pudinaid nagu daniod ja hemigrammus erythrozonused.viimased on väga vilkad aga ka nende puhul toimib vaikselt ligihiilimine palju paremini kui väikse kahvaga taimede vahel manööverdamine

Ju Sul siis naiivsemad kalad. :) Mul piisab kahva vette viimisest kui enamus kalu kadunud nagu vits vette, ainult noored ja veel kogenematud mollid ronivad ise kahva. Mingist lühikesest "haugi mälust" küll rääkida ei saa sest tegelikult püüan neid haruharva (kui kellelegi kalu jagan) nii et eelmine kogemus ikka vähemalt nädalaid tagasi. Aga noh, seda ka teadus avastanud et kalad nutikad: http://ajaviide.delfi.ee/news/teadus/ar ... id=8739834
Mul ka kalad paistavad mind ära tundvat, kui akvaariumi ligi lähen hakkab eriline trallimine pihta. Teiste kodanike puhul tullakse lihtsalt uudistama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 20, 2004 11:03 
Guru
Kasutaja avatar

ju siis on mu kalad tõesti naiivsed.minu omad reageerivad kõikide inimeste peale ühtemoodi: jess,süüa toodi! :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 20, 2004 11:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
ju siis on mu kalad tõesti naiivsed.minu omad reageerivad kõikide inimeste peale ühtemoodi: jess,süüa toodi! :D

Tunnen siin pisukest irooniat ja eks ole ka põhjust. :) Tõesti-tõesti, ega ma tea kalade motiive nii et selles osas Sul õigus, lihtsalt tundub et nende reageerimine on sõltuvalt kodanikust kes akvaariumile läheneb veidi erinev. Aga ega sedagi mõõta saa.
Tegelikult minu viga, olen tahtmatult provotseerinud lobajutu mis ei mahu ei nipi ega nõuande kategooriasse. :(

Üles
 [ 21 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver