Ma ühes teises teemas oma kogemusest rääkisin aga pajatan siis siingi, et ma ostsin endale ka kasutatud akva, mis oli musta habevetikat üleni täis. Mitte eemaldatav tagataust, taimed, põhjakruus jne Koju jõudes lasin 240l akva servani kloorilahust täis. Muud dekoratsioonid, voolikud jne viskasin ka sinna sisse. Kalad ja taimed vaatasid seda loomulikult väiksest kõrvalt akvaariumist pealt. Hoidsin lahust seal lõunast - õhtul kuueni. Siis pesin, küürisin ja loputasin kogu akva mitu korda ära. Panin puhta kraanivee sisse, koos väga vähese kloori eemaldus ainega, lisasin biostarterit jne Kolme päeva pärast läksid sinna kalad juba järgi. Põhjakruusaga ei viitsinud/ ei riskinud ma mässata, oli liiga suur kogus ja töömaht - ostsin uue. Kruusa alla panin mingit poest soovitatud mulda taimede jaoks. Taimi hoidsin 30 sek selles kloorisegus nagu õpetatud. Mõned taimed seda siiski üle ei elanud ja hankisin siit foorumist jagamisnurgast uued taimed. Tänaseks on suurpuhastusest (akvaariumi ostust) möödunud mitu kuud. Akva tänaseni puhas ja kalad rõõmsad.