foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Mai 23, 2008 08:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Plaanin enda akva täiesti tühjaks teha, kuna habevetikast ma ilmselt muudmoodi lihtsalt lahti ei saa. Võin küll veeparameetrid korda seada, kuid vetikas jääb ikkagi sisse. Pole vist enam ühtegi kohta akvas kus seda ei oleks.
Tahaks siis teada kuidas peaksin toimima. Kas võin kasutada vana akvaariumi vett ja põhjakruusa (või filtri sisu) et akvaariumi uuesti alustada või tuleb sellega kaasa ka habevetikas. Uues akvas püüan vee parameetrid korras hoida siis ehk see seal kasvama ei lähe.
Plaanis on ka osta välisfilter, seega ilmselt vana filtri sisu kasutada ei saa...
Ootan teie nõuandeid ja kogemusi.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 24, 2008 04:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vahepeal mulle tundub nagu ma räägiks iseendada siin foorumis.

Ega siis muud üle ei jää - tuleb kasutada vana head katse-eksitus meetodit...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 24, 2008 04:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui sa mõtled seda musta koledat karvikut, siis see tahab jah igal võimalikul moel kaasa reisida. Kruusa ja akvaariuminurkadesse kipub teda alles jääma, aga keeva veega leotades sureb ikkagi ära. Ise sain selle mingi kahe vallisneeria oksakesega sugulase akvast kaasa. Teised taimed muudab nii koledaks ja...uhh, hirmus elukas ühesõnaga... :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 24, 2008 06:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Siis vist ei tohi ikkagi vana vett kasutada, et sissetöötamistsüklit kiirendada. Seal ilmselt kah need vetika spoorid või kes teab misasjad. Sama asi siis ilmselt ka filtri kohta.
Või kui ma äkki vähemalt filtri loputaks puhta vee all ära, siis vast säiliks piisaval hulgal baktereid...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 26, 2008 09:35 
Akvarist

Võid proovida uuesti alustamist aga ma kardan, et habevetikast sa sellega küll lahti ei saa. Küll aga tekitab see kaladele ebameeldivusi. Varem või hiljem tood Sa selle millegiga koos sisse. Kui juba põhja vahetama hakkad, siis pane sinna midagi tõhusamat, kui paljas kruus. Terved ja tugevad taimed pärsivad väga edukalt vetika kasvu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 26, 2008 10:21 
sõnnik ja siis kruus :P savi võiks kah olla

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 26, 2008 11:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ühes teises teemas oma kogemusest rääkisin aga pajatan siis siingi, et ma ostsin endale ka kasutatud akva, mis oli musta habevetikat üleni täis. Mitte eemaldatav tagataust, taimed, põhjakruus jne Koju jõudes lasin 240l akva servani kloorilahust täis. Muud dekoratsioonid, voolikud jne viskasin ka sinna sisse. Kalad ja taimed vaatasid seda loomulikult väiksest kõrvalt akvaariumist pealt. Hoidsin lahust seal lõunast - õhtul kuueni. Siis pesin, küürisin ja loputasin kogu akva mitu korda ära. Panin puhta kraanivee sisse, koos väga vähese kloori eemaldus ainega, lisasin biostarterit jne Kolme päeva pärast läksid sinna kalad juba järgi. Põhjakruusaga ei viitsinud/ ei riskinud ma mässata, oli liiga suur kogus ja töömaht - ostsin uue. Kruusa alla panin mingit poest soovitatud mulda taimede jaoks. Taimi hoidsin 30 sek selles kloorisegus nagu õpetatud. Mõned taimed seda siiski üle ei elanud ja hankisin siit foorumist jagamisnurgast uued taimed. Tänaseks on suurpuhastusest (akvaariumi ostust) möödunud mitu kuud. Akva tänaseni puhas ja kalad rõõmsad. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 26, 2008 03:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tuleb siis see suur töö millalgi ette võtta...
Peakski seda klooritamisega varianti proovima. Siis on vähemalt suurem võimalus vetikast lahti saada. Tuleb lihtsalt veel välja mõelda kuskohas kalu niikaua hoida.
Sellele ma mõtlesin juba tegelt ise kah et kui põhja vahetuseks läheb, siis võiks sinna juba panna midagi paremat, mis taimede kasvu soodustab. Samas ma kardan aga seda, et see muld võib mul akvas lendu minna, kuna mul on seal üks tore papagoikala kellele meeldib põhjas hirmsasti kaevata.
Võibolla siis aitaks see kui kruusale ja mullale võrk vahele panna? Või siis paksem kiht kruusa lihtsalt?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 10, 2008 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Meil oli ka aasta tagasi väga palju vetikaid akvas. Ja siis ühel päeval reisisid kalad ämbrisse ja vedasin oma akva vannituppa, panin põrandale ja küürisin hulult seda nuustikute ja asjadega. Katlakivi ei tulnud maha ja ema käskis chillitiga teha, ma siis natuke kasutasin, sain akva läikima, loputasin seda seal tohutult (kuuma veega). ja kuivatasin ära. Kivid pesin ja küürisin suht puhtaks (mitte chillitiga) ja siis pärast seda on akva nii puhas olnud. kartsin et chillit teeb halba, aga ju ei jäänud sellest sinna külge midagi, sest elu läks ilusasti puhtas akvas käima. Nüüd vaatan, et ühe taime külge on mingi pikk niitjas vetikas kasvanud, isegi ilus ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 11, 2008 10:30 
Akvarist

Chilliti asemel kasuta katlakivi vastu järgmine kord äädikat, on väheke ohutum (chilliti puhul ma pole väga kindel, et see on võimalik maha täielikult loputada). Kui juba desinfitseerimiseks ja vetika tapmiseks läheb, siis selleks sobib klooriga pesuvalgendi (harilik ACE, st. see ilma sidrunita mitte-õrn riiete vastu variant).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 11, 2008 11:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma tahaks kah kasutada ACE-i aga kui ma poes seda ostmas käisin siis ma ei teadnud milline see õige on. Foorumis räägitakse et see mis on sinise pudeli sees, kuid ma võtsin selle mis oli valge pudeli sees, sest seal oli kirjas et see sisaldab naatriohüpokloriiti (aktiivse kloorina) ja loomulikult oli mõlema pudeli peal, et sisaldab <5%kloori. Sinise pudeli sees seda naatriumhüpokloriiti ei olnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 26, 2008 05:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Paar aastat tagasi olin ka hädas mustvetikaga. Oma viga - ei saanud olude sunnil akvat korralikult hooldada. Mina alustasin ka otsast peale - panin uue kruusa, vetikavabad taimed ja vanast akvast ka vett. Akvat ei klooritanud, sest 200l ju vannituppa ei vea ja kas sellel suurel mässamisel ikka mõtet on, sest teistelgi, kellelt uusi taimi saad, võib ka ju habevetikat olla. Nüüd on akva 2 aastat kenasti toiminud, taimed kasvavad kenasti, vahel leian mõne musta tuustakaga kruusatükikese, selle nopin välja.
Huvitav, kui kaua võib olla põhjakruus vahetamata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 26, 2008 06:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Huvitav, kui kaua võib olla põhjakruus vahetamata?

põhjakruusa ei vahetata regulaarselt. Kui keegi omab sellist infot, et kruusa peab regulaarselt vahetama, siis on see info pärist ilmselt nõukaajast nagu ka see, et aastas 1-2 korda tuleb kasti täielikult puhtaks teha ja siis uuesti sisustada.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver