foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalatiik talvel
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 09, 2004 12:32 
Akvarist

Ehk on siin ka õuekalade pidajaid...
Olen kaks talve oma karpe edukalt elus hoidnud aeg-ajalt jää sisse auke lõhkudes, aga see talv võiks midagi kaasaegsemat välja mõelda. Seda enam, et hulka pisiperet ka talvitumas.
Kas keegi on mingit õhustamissüsteemi kasutanud või, näinud, mida saaks tiigis rakendada. Et vähem jalgrattaleiutamist oleks, on igasugu ideed teretulnud.
Ise mõtlesin mingi küttekeha keset tiiki panna, et see aeg-ajalt ühe laigu lahti sulataks ja sinna juurde mingi pump. Aga ei suuda veel välja mõelda, mida ja kuhu see pump seal täpselt pumpama hakkaks. Kõik see peaks ilmselt vee sees paiknema. Probleem veel selles, et kui ise ära olen, külmub pealt vahel ikka kinni, sest pidevalt pole elekter sees. St mingit õhuvõtutoru keeruline hoida lahti... Igasugu veepumpasid on endal olemas, aga kompressori moodi asju mitte.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 09, 2004 02:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

kõige kavalam oleks mingi oja l2bi tiigi panna voolama kui võimalik,sest see annaks oma vooluga piisavalt hapniku ja voolu kohta ei tuleks j22d kah peale

Valgus: 0,72w/l e. 4x18W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 09, 2004 02:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

eelmise efekti võib ka pumbaga saavutada aga see ajaks elektri arve kõvasti suuremaks

On olemas ka v2ljatöödatud tiigi õhutamise systeemid .kust neid saab või n2eb seda ma ei tea aga ise mingist raamatust leidsin mingeid skeeme .

Valgus: 0,72w/l e. 4x18W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 09, 2004 04:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Valmissüsteeme on igasuguseid, iseasi kas neid kohapeal on saadaval. Aga vaata ntx
http://store.aquaristic.net
http://www.aquaristikshop.com/
Seal alajaotise pond all kõikvõimalikku stuffi, kui on tahtmist saab tellida kah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 09, 2004 07:28 
Akvarist

Üks võimalus millest kuulnud olen on järgmine: oodatakse kuni tiik pealt kinni külmub, siis tehakse jää sisse auk ja lastakse natuke vett tiigist välja. Tulemuseks on õhupadi, mille all vesi enam kinni külmuda ei tohiks.

Soojendi variant on ka hea. Selleks pannakse vist tavaline akvaariumi soojendi (või siis ka spetsiaalne) mingi nõu (vett täis ämber näiteks) tiiki ja see hoiab jääaugu lahti. See on odavam analoog spetsiaalselt jääaugu lahtihoidmise vahenditele, mida ka tõesti akvaariumipoodides nn pond sektsioonis müüakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 10, 2004 12:47 
Akvarist

Tänan nõuannete eest taha ja ette! Need väljamaised lingid on enamasti ikka ärisuunitlusega, mul rohkem ideesid/lahendusi vaja. Eks püüan ise ka veidi antud teemal surfata, aga ega meie kliimale sobivaid võtteid naljalt laiast maailmast ei leia. Seega vihjed-ideed ikka ooodatud!

PS. on keegi juba talveunes karpe tiigist kuidagi kätte üritanud saada? Suvi nii lühike - vaevalt jõuavad eelmisest talvest kosuda, kui juba uuesti põõnamas...

Ja veel selline küsimus: Kas tiigis veetaimede hulga suurenemine mõjutab ka talvist hapnikusisaldust? St kuidas taimede kõdunemine elutingimusi muudab? Vaja neid äkki enne talve tiigist välja riisuda? Siiani oli floorat üsna vähe sees, kuna suht värske tiik.

tiik: 20x40x<3 m
kalad: ca 40 4-aastast peegel- ja muidukarpi (1,5-2 kg) + 1 juhuslik latikas; mustmiljon karbimaimu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 12, 2004 10:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

mull oleks kah tiigi kohta küsimusi asi selles et ma kolin varsti linnast minema et tahaks sellis suuremat tiiki kus saaks peale sauna supelda ja saaks sinna panna ka mõni sada kala kah aga kuida seda teah kui loodusliku tiiki pole on aint metsa kuivendus kraav kas sellst annaks teha ju läbi vooliga tiigi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 27, 2004 11:38 
Akvarist

taivar kirjutas:
metsa kuivendus kraav kas sellst annaks teha ju läbi vooliga tiigi
Niisama jutu põhjal ei oska keegi Sulle nõu anda, vaja ikka kohapeal ringi vaadata! Kas see kraav on nii veerohke, et aasta läbi tiigi ära toidab?
Mõni kogemus oma tiigi rajamisest:
1. Vaata pinnavorme ja taimestikku! Mul algas heinamaa all kerge astanguga madalam-niiskem osa, mis nagu veekoguks loodud. Veidi kaugemal, paralleelselt selle osaga eestiaegne kuivenduskraav - suurveega vett täis, aga kuivaga nire põhjas.
2. Uuri välja, kus veesooned. Kaevasin tulevase tiigi nurka umbes meetrise augu ja veendusin, et sinna tuli kiiresti vesi sisse. Hiljem käis kaevajamees platsi vitsaga üle ja leidis sealt piisavalt suuri ülaltpoolt lähtuvaid veesooni. Minu prooviauk oli sattunud ühe suurima peale :)
3. Kraav võib olla nii kasuks kui kahjuks. Naabrimehe soovitusel kaevasime tiigi veidi ülespoole kraavi ja õigesti tegime. Tiigis on enamasti kõrgem veetase ja läbi ca 10 meetrise maariba valgub vesi hoopis kraavi. Et nivood hoida, tegin kraavile allapoole mõningase tammi ette. Kuna naabrimehel on sama kraavi peal ülalpool tiik+tamm, muudab minu tamm ainult jupikese enda kraavi veidi märjemaks.

Et maaparandusseadusega (§17 lõik 1) vastuolu ei teki, usun et selle tiigiga ei tohiks probleeme tulla. Siiski oleks huvitav teada, kas igasuguse lombi kaevamiseks on mingit kooskõlastust vaja või puudutab see ainult oluliste maaparandusrajatiste torkimist?

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver