foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 320 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: diskuse akvaarium
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 05, 2015 09:27 
Moderator

Pildid: 10
MarekN kirjutas:
Osadel on diskuste akvaariumid täiesti ilma mingite pinnaste ja taimedeta, miks küll?
Võimalus teha akvaariumiga nii, et tagumine seina äär taimi täis ja keskelt tühi või siis madalad taimed lihtsalt.

See ilma taimede ja pinnaseta akva mõte on selles, et kalad saavad kõik toidu kätte ja kui miskit ikka üle jääb, siis hea kohe välja sifoonida, enne kui hapuks läheb. See rohkem nagu kasvatajate teema selline akva; marja panemiseks pannakse siis veel savist koonused akvasse.
Seega koduses akvas võivad vabalt taimed sees olla, aga peab arvestama et ega discus kuhugi põõsasse toidu järele ei pressi. Madalate tellenuste, marislea hirsuita ja murude vahelt veel otsivad, aga suuremate sisse ei lähe - sealt peab keegi teine selle söögi ära sööma.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 10, 2015 04:19 
Akvarist

Manus:
IMG_0184.jpg
IMG_0184.jpg [ 64.49 KB | Vaadatud 370 korda ]
Mis tähendab, et ei saa kasvatada taimi koos discustega. Asjatud hirmud. Saab küll ja väga hästi kui asjad õieti teha. Isegi kui vee temp. on stabiilselt ca. 32 kraadi. Mul on juba umbes 10 aastat pildiltnähtav kooslus söögitoas oma elu elamas. Tundub, et kõik asukad on rahul.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 10, 2015 05:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
#-o tekkis küsimus-kas lisaks signatuuris välja toodud automatiseerimisele toimub ka automaatne veevahetus
kui jah siis mis mahus ja kui suure intervalli tagant.....
500l on ikka väga suur(ja eriti pikk vast ca 2m kindlasti) akva. Selle kõrval tundub minu 180l nagu 3L purk

Viimati muutis bardatulus, Kolmapäev Juun 10, 2015 11:52, muudetud 2 korda kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 11, 2015 09:21 
Akvarist

Pildid: 1
Tahaks teada, palju kulub elektrit nende 16x 39w luminofoortorude peale :?:
Tahaks teada, et miks just 39w luminofoortorude lahendus tehtud,kuigi peaks ju suuremaid luminofoortorusid ka olema.
Igaljuhul on väga ilus akvaarium.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 12, 2015 11:45 
Akvarist

Veevahetus käib käsitsi. Ja siit lähtuvalt oma laiskusest-mugavusest olen kõik see aeg diskuste kasvatuses olnud vastuvoolu ujuja. Vett vahetan kahe, teinekord asjaolude tõttu ka kolme nädala tagant ja mitte kunagi rohkem kui 140 liitrit korraga. Rohkem pole lihtsalt kanistreid osmoosivee jaoks. Nii olen kogu aeg teinud ja ei kavatse midagi muuta ka, kuna ei viitsi tõesti tihedamini jännata ja ei näe ka põhjust. Minu meelest akvaristikas ja eriti suurte kastide puhul on kõige tähtsam reegel - "näpi vähem".
39 W torud on selle tõttu valitud, et kast on kaks meetrit pikk ja neid mahub täpselt kaks rivi ilusti kõrvuti. Tegelikult mahuks mõlemasse ritta 1-2 tk. juurde veel panna, aga probleem oleks kasti taga ballastide paigutamisega, seal niigi vähe ruumi juba. Teine teema on muidugi sellise valguse puhul temp. Suvel läheb teinekord isegi 34 kraadini ära. Selle kasti projekteerimisel ei tulnud sooja teema pähegi. Jahuteid on saada igasuguseid, aga ega ma ei saa ju seda keset põrandat panna. Akvaarium on ühtlasi ka kodukujunduse element, seega ainsatki juhtmejuppi ei tohi kuskilt paista.
Mis elektrisse puutub, siis seda ikka kulub, aga kui palju, seda ei tea täpselt öelda. Mul on otsekorraldus.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 09, 2015 05:03 
Moderator
Kasutaja avatar

niisiis ei jaksa eriti kauem oodata ja olen diskuste otsingul...Hind on karm ja seega tuleb valida...2 kuud on akva vesi olnud ca 30C, viimasel ajal isegi 31-32 ... tähelepanekud:kalad on vast veidi loiumad eriti daniod, sae-d ja antsud ikka endiselt tormavad ringi ja söövad ....
taimed: lõpuks on hakanud lopsakalt kasvama- nii nagu olen oodanud- aponogeton crispus - kuigi tuleb tunnistada et ei jatku
toitaineid - siit ka küsimus: kas peaks ka veidi väetama :?: (vanasti - ikka palju aega tagasi-väetasin ferropoli või sera vedelväetisega) #-o
laias laastus on tegelikult soe vesi teinud taimed lopsakamaks...
Kas on vajalik ka vee varustamine hapnikuga või piisab ka sellest et veepind liigub

Viimati muutis bardatulus, Kolmapäev Juun 10, 2015 11:52, muudetud 3 korda kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 09, 2015 11:53 
Moderator

Pildid: 10
Esialgu ära lisa hapnikku.
Sa näed kohe ära kui vaja lisa aereerimist - discused hoiavad siis ennast vee piiril.
Sul on piisavalt lopsaks taimestik, mis võib tagada vajaliku hapniku.
Kuni discuseid sees pole võid julgelt väetada, hiljem aga pead jälgima, sest nad ja nende toit tekitavad äkki piisvalt "väetist" taimedele.
Kui discused võtad, siis esimesed paar päeva pole mõtet toita, nad nagunii ei söö kuna stressis traspordist ja uuest keskkonnas.
Kuivtoiduga sa neid arvatavasti sööma ei meelita, ikka veisesüda või siis sääsevastsed; hiljem juba saad ka osaliselt kuiva anda.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 01, 2015 10:47 
Moderator
Kasutaja avatar

:shock: möödus kiirelt 4 kuud ideest teostuseni....mis kulgesid enese harimise kui ka akva etteavlmistamise tähe all...
niisiis soetasin 3 noort: 1.red checkerboard, 1.blue snakeskin, 1.red snakeskin
ca 6 cm pikkust discust(tänud tartu mnt/ kunderi 8a kauplusele), ostsin uue välisfiltri CP 700greenl, töös ka sisefilter AQ 400l/h...
refresh: käisin neid lõunal toitmas ja mida ma näen suurim ajab 2 väiksemat taga vahet pidamat - tunneb end eriti ylbelt....ei tea mis siis akvas nii valesti on , polnud neil õieti aega syyagi pidid tagaajamisega tegelema....toidan siis nagu sae-sid ja antse ja danioid kalli kylmutatud toiduga :?
refresh: kolmanda päeva hommmik: 2 punast söövad peost, aga sinine keeldub söögist-isegi külmutatud motõllist ja mingist spets kylm kraamist-kuivtoidust rääkimata, teised kaks söövad pika hambaga isegi kuivtoitu... muret tekitab Sinise tervislik seisund-miks keeldub söögist...
veevahetus planeeritud esialgu 2x nädalas ca 30%, vee temp stabiilselt 30C
refresh:4.päeva hommik- jätkuvalt ei toitu sinine discus-ka siis kui toit nina alt mööda libiseb - ta nagu ei näekski voi ei haistakski toitu teostasin eile ka väikese veevahetuse 10%, muidu üldmulje
rahuldav-ujuvad kolmekesi külg-külje kõrval
5.päeva hommik-sama jutt-sinine keeldub söögist kuigi keegi teda eriti taga ei aja ega söögist eemale ei torju, ujuvad kolmekesi koos enamasti 5.päeva lõuna-toimus murrang-sinine tundis huvi toidu vastu -ja kohe oli ka agressioon kahe teise discuse poolt kes teda söögi juurest ära nügisid... 6.päeva hommik- sinine jätkuvalt kehva isuga-kuigi ühe korra ikka ampsas toitu

Viimati muutis bardatulus, Teisipäev Juun 23, 2015 04:43, muudetud 15 korda kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 02, 2015 02:17 
Akvarist

Pildid: 7
Ära muretse sinise pärast. Ei tee nädal aega nälga ka talle midagi. Las ta rahulikult kohaneb ja küll ta peagi sööma hakkab.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 06, 2015 10:30 
Moderator
Kasutaja avatar

hetkel siis selline:
Pilt
kui moodustub paar siis olen sunnitud 1 ära müüma, hetke tähelepanekud: ei kujutaks ettegi ilma sae-de ja antsudeta seda diskuste pidamist sest discus ikka suht ülbe ja naljalt toidu järele põhja ei lähegi...söövad ikka aeglaselt ja nagu põrsad... eeskuju on nakkav-saed-kes suht arad kalad olnud söövad nüüd diskuste eeskujul peost...rääkimata daniotest...söögist:kõige paremini lähevad kaubaks punased sääsevastsed ehk motõll...muud külmutatud toitu söövad-aga mitte sellise agressiooni saatel nagu motõlli...varsti peaks tekkima ka vihmaveetünnidesesse sääsevastseid- #-o arvan et ka neid võib diskustele pakkuda
täna(11.06.15) on möödunud 10 päeva ja kalad on rahulolevad ja väga hea söögiisuga-ka sinine kes alguses pirtsutas

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 15, 2015 07:59 
Moderator
Kasutaja avatar

niisiis möödas on siis nagu 15 päeva ehk siis pool kuud, diskused(2) on muutunud eriti agressiivseks meenutatdes juba skalaare...
suurim jagab võrdselt hoope teistele, vastu on hakanud puksima ka nõrgim ehk sinine- kes muutub lausa nagu igapäevaga sinisemaks....yhesõnaga söögi ajal on põhiline üksteist ära ajada ja seda kasutavad ära sülekaladeks saanud sae-d, väljaspool söömist on vähem kisklemist
Pilt
sai siis täna- jaanipäeval - kohale paigaldatud viimane terrass vasakusse äärde. Nüüd nagu interjöör enam-vähem paigas-häirib veel tehnika mis jääb vaatevälja riivama...

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 27, 2015 11:20 
Moderator
Kasutaja avatar

niisiis monoloog:
#-o murran pead millistest kaladest peaks(kas peaks?) loobuma...diskused kasvavad jõudsalt ja ka akva vee reostus kasvab(veevahetust teostades märkasin ka suht massilist proteiinikihti-sellist pole minu akvas kunagi olnudki)...kylastasin esmakordselt ka algajatele mõeldud AqAdvisor...selle järgi mu akva tõeliselt ülerahvastatud ja alafiltreeritud-ok see suhteline, aga tundub et mingeid korrektiive pean lähiajal siiski tegema...esmajärjekorras on löögi all loomulikult 10 daniot(leopardi,zebra,taval-longfin)
..selge on see, et diskustel peavad olema koristajad :) sest söövad lohakalt ja raasukeste järgi ei lähe ja iga suutäis neile ei sobi ning võetakse peo pealt uus suutäis...alates 1 juunist kui ostsin diskused- ma enam tavalist kalatoitu ei kasutagi - ainult diskuste kylm. toit ja disk. graanulid...
ootaks siis arvamusi kollektiivi(3 discust,4 saed, 5 antsu, 10 danio rerio) suhtes...seda ma muidugi tean, et danio nii kõrget temp ei taha-akvas nimelt stabiilselt 30-31C, mõtlen ka lisada veel ühe sisefiltri aq. 400L/h - mis jõude sahtlis vedeleb

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 27, 2015 12:35 
Akvarist

Pildid: 6
ma ise kaaluks vast antsude ja saede loobumisest. antsud küll söövad toidujääke aga samas ka roojavad kõige rohkem. Sul on saed ka kes puhastustööd teevad. Ma jätaks 2 antsu ja 2 saed näiteks vms need peaks suutma su põhja toidust puhtana hoidma küll. Aga eks sellest vist ei piisa, pead daniote gruppi ka vähendama hakkama või siis lihtsalt teed tihedalt väikeseid 10-20% 2-3 korda nädalas veevahetusi ja jälgid veenäite.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 28, 2015 09:51 
Moderator
Kasutaja avatar

[-X sae-d on peale diskuseid absoluutsed lemmikud neid ei puutuks

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 28, 2015 01:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
No daaniod annaks Sinu asemel kindlasti ära. Ancistrused oleks järgmised - ühest küljest mulle ancistrused väga meeldivad, aga taimeakvas on nendega probleeme, sest suureks saades tekib neil mõnikord komme taimelehti läbipaistvaks lutsida ja sellest enam võõrutada ei õnnestu. Lisaks kui tekib sobiv ancistruste paar, siis seda titevabriku toodangut pole kuhugi panna, neid tuleb palju ja pidevalt. Pisikesed ancistrused on küll väga tublid rohevetika hävitajad ning lutsivad lehed rohevetikast puhtaks, aga suureks saades kaob see usinus. Nii et enda taimeakvades olen ancistrustest loobunud.

Üles
 [ 320 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver