niisiis on skalaarid ära antud, ja akvas juba mõnda aega 29-30,5 sooja...taimedele tundub meeldivat....kärbin
vähehaaval taimestikku miinimumini, et ei oleks kinni kasvanud taime-puhmaid-nn seisev vesi-jääkainete ladestumine...jne
REFRESH:TÄNA 20.02.15 üllatus- peale väikest pausi turritas akvast välja ilus suur vesiroosi õis...
olen palju lugenud ja suht raske on terasi sõkeldest eraldada, sest igal discuse foorumlasel(mitte siin) on oma nägemus
aga üldine soovitus on taimevaba ja PEAAEGU pinnasevaba akva... juurikate ja kunsttaimedega...
...kui taimedega siis soovitatakse CO2 süsteemiga...
aga I-le täpp on muidugi 50% igapäevane veevahetus-tundub mystika kui peaksin iga päev ca 80l vett vahetama
....... minu nägemus oleks 2x nädalas 20-30% .........ka selles küsimuses on palju erinevaid arvamusi....
kes kiitlevad kord nädalas 30% veevahetusega, kui ka neid kes vahetavad igapäevaselt 10%.....ühesõnaga arvamusi seinast seina
filtrit soovitatakse vähemalt 5xtunnis akva vee hulk st et mul peaks olema vähemalt 1000L/H
...hetkel filter 600l välisfilter ja kapis vedeleb 400l sisefilter-kokku nagu annaks numbrilises mõttes 1000 aga tegeliikkuses - ei tea
ei ole suutnud otsustada kas SAED-silgud jätta või mitte - need ujuvad ja sööstavad neljakesi mööda akvat tehes järske sööste - Discus aga rahulik ja aeglane- nagu räägitakse