foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 04, 2013 07:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Heips,
mõtlen uute kalade suunas ja sooviks teada ning teie kogemusi kuulda diskustega ning papagoidega.

1) kas nad koos läbi saavad? Eeldan, et peaksid ...
2) kumb kala on sõbralikum ja vähem arg? Enne pidasin mbunasid ja mind ajas juba pahaseks kui aasta aega olid nad ujunud akvas ringi ja ikka kui tulin selle lähedale, siis nad ei tulnud mind tervitama ja toitu lunima vaid läksid peitsid koopasse või kivi alla. Alati oli plats puhas.
3) kui raske neid diskuseid pidada on? Ma mõtlen just veevahetuse koha pealt. Kas saab ühe veevahetusega hakkama?
Lugesin artklit, kus soovitati vahetada vett natuke iga päev. See tundus mulle väga üle jõu käivana.
4) Kui kiiresti saavutab diskus ja red parrot oma täiskasvanu suuruse.

Kas sellist värvivalikut eestis ka on?
http://fishposh.tumblr.com/post/1265201 ... s-my-first
Mis diskuse ja papagoi tüüpisemad värvid eesti poodides on?

Eesmärk oleks pidada mõnda üksikut suuremat kala vs mitmed 10cm.
Ja veevahetuses sooviks jääda siiski 1 korra peale nädalas.
Või kui pakute veel mõne sõbralikuma suurema kala välja, keda saaks 320L pidada, oleks see teretulnud. Natuke värvi võiks ka liigil olla :)

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 04, 2013 01:35 
Akvarist

Pildid: 7
Mul on kodus nii parrotite akvaarium kui ka discuste oma. Mina neid küll kokku ei paneks. Kui parrotil ikka marja panemis aeg siis discused pekstakse kindlasti kusagile nurka ära.
Discuste kohta soovitaks vaadata seda linki. Päris hea ülevaade http://www.diskuszucht-stendker.de/gb/3 ... dex,0.html

Selliseid värvilisi parroteid ikka liigub Eestis aga mina ei soovitaks küll kellelegi neid osta. Need on tegelikult värvitud punased parrotid ja lõpuks pidi see värv ära kaduma. Need värvid on mürgised ja lühendavad kalade eluiga.
Diskuste värvivalik on praktilised lõputu . http://aquatica.ee/akvaariumi-kalad-tel ... /diskused/ võid ka Kalakese poodi minna vaatama tellitavaid kalasid. Suur valik peaks praegu olema ka Tartu mnt poes.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 04, 2013 01:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
1) Nad ei saa kokku elada sest papagoid ei saa elada 30 kraadi temp
2) Mõlemad on cichliidid aga mitte eriti agresiivsed
3) Raske sest vajavad väga pehmet vett, veevahetused tuleb teha miinimum 2 korda. Kui võtate noored discused peate neid 5 korda päevad toitma.
4) sõltub veest, toitmist ja kala kvaliteedist.

http://fishposh.tumblr.com/post/1265201 ... s-my-first
Mis diskuse ja papagoi tüüpisemad värvid eesti poodides on?

mõnikord olen rohilised, sinised, kollased näinud aga nad on kunstliku värvitud. ajaga need värvid lähevad ära ja nad saavad oranžiks, valgeks, või hele kollaseks. Põhi papagoi värv on oranž

Üles
PostitusPostitatud: Reede Dets 06, 2013 07:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ok, tänud.
Lugesin, et papagoid on arad kalad ja rahulikud tegelased - ilma iseloomuta nagu kuldkala :D. See oli sisuliselt arkikli tsitaat :D
Kas praktikas siis on ka? Jooksevad peitu kui näevad kedagi akvaariumile lähenemas?
Kui kiiresti nad saavutavad täiskasvanu suuruse?

Üles
PostitusPostitatud: Reede Dets 06, 2013 11:31 
Akvarist

Pildid: 7
Kui mina papagoid võtsin siis alguses mingi paar nädalat vast peitsid nad ennast. Nüüd aga kui näevad kedagi akvaariumile lähenemas siis on kohe platsis uudistamas või toitu nurumas.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 25, 2013 03:24 
Akvarist

Ostsin endale oranzid parrotid,väga kenad ja väga arad.Kui akva juurde lähen,poevad algselt kohe peitu,aga hiljem tulevad süüa otsima.Kui ruttu suureks kasvasid,seda ei mäleta kahjuks.Parrotid peitsid ennast ligi pool aastat,aga siis panin nende akvasse ühe skalaari kes teise akva skalaaripaarilt pidevalt peksa sai.
Parrotid unustasid hetkega ,et nad mind kartma peaksid.Nüüd läks akvas elu käima,suur skalaar uuris akvaariumi ja parrotid olid pidevalt sabas.Üks lükkas teist nö tanki,et mine näita koht kätte.Siiani jahmerdavad omavahel,aga mitte kurjalt.Igatahes on väga naljakad ja huvitavad tegelased.Kindlasti peaks neil olema selliseid koopaid kuhu nad suurest peast peitu mahuvad.Sain 2 korda koopaid osta,sest ei osanud täiskasvanud kala mõõtudega arvestada.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 28, 2013 08:39 
Akvarist

Pildid: 0
Manus:
DSC01079.JPG
DSC01079.JPG [ 137.6 KB | Vaadatud 157 korda ]

See huvitav ajakiri sattus kunagi täiesti juhuslikult minu kätte.
Tundus huvitav lähenemine Jaapani discusekasvatajate poolt.
Põhiideeks = discused ei vaja pehmet vett ega ulme filtreid. Piisab igapäevasest veevahetusest 50%. Soojus mitte alla 32C.
Jaapanlased tegid kõike seda vastava näitaja Kh 20 ! juures.
Mina päris nii hulluks ei läinud Kh oli 17. :lol:
Kogu selle zurnaali sisu on tõsi ,ja minu poolt kinnitust leidnud.
Mina discustest enam huvitatud ei ole, võin zurnaali edasi anda.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver