foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Akvaariumikiusamine
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 19, 2013 08:05 
Akvarist

Tere!
Olen akvaariumiomanik alates oktoobrist 2012.
Minu esimesed kalad olid 5 punakurk-kiriahvenat (Thorichthys meeki)ja siiami tapluskala (Betta splendens).
Selle koosluse peale ajavad kõik zoopoe töötajad silmad pärani ja ütlevad, et see kooslus pole võimalik. Et Betta peaks ammu olema ära söödud.
Aga ei ole - nad saavad nii ilusti toime. Betta ujub enamasti üleval ja ahvenad allpool. Ahvenatel on mingid oma mängud ja tantsud ja mitte keegi Bettat ei torgi. Pigem oli algul nii, et Betta ajas ise ahvenaid taga, sest küllap oli tal igav. Ma ei soetanud talle kaasat ka, mõtlesin, et küllap siis veidi hiljem.
Ja ometi oli selle seltskonna mulle üks zoo-poe töötaja soovitanud, pärast teine müüja ütles, et küllap oli lihtsalt rumal inimene ja on puhas õnneasi olnud, et kõik terved ja rõõmsad. See selleks.
Aga ma tahtsin akvaariumisse rohkem värvi. Kollaseid kalu. Valisin välja 2 Labidochromis caeruleust. Ja kuigi müüja hoiatas, et need mu Betta nahka panevad, ei tahtnud ma teda uskuda. Tõin nad eelmisel reedel koju. Lasin akvaariumisse ja jäin vahtima. No õhkkond läks muidugi ärevaks, kõik said omavahel tuttavaks ja paistis, et nii jääbki. Kollased sõbrustasid ahvenatega ja Betta oli endiselt omaette. Nädalavahetus läks mööda ja kõik oli rahulik. Sebimist ja sahmimist oli rohkem, kuid keegi kedagi ei kiusanud. Kuni tänaseni - tulin töölt ja nägin, et Betta on täiesti ära retsitud. Jälgisin, ja kurjajuured paistsid olema kollased. Võtsin nad praegu välja ja panin 3-liitrisesse purki (mul pole teist akvaariumi). Ja nüüd lõpuks mu küsimused:
1) kas Betta on nüüd surmale määratud? Ta küll sõi ja ujub ka, aga uimi on tal ma arvan kokkuvõttes alles u pool sellest, mis varem oli.
2) kas keegi tahab endale 2 kollast agressiivset kala? Mulle tundub nii õudne neid lumme matta või wc potti panna, aga ma ei taha neid enam enda akvaariumisse. See on mul suur - 140l akvaarium ja ma tegelikult ei taha teist väikest pidama hakata. Võiksin ju loobuda ka Bettast, kollased saaksid ilmselt ahvenatega edasi elada. Aga teen seda ainult siis kui ta tõesti ise ära sureb, sest nii ebaõiglane on ta oma harjumuspärasest kodust välja võtta paljalt seetõttu, et ilusad uustulnukad õelateks osutusid. See oli ju minu viga!
3) Mis kalad üldse tuleksid kõne alla minu ahvenate ja bettaga koos elama. zoo-poes ei oska nad mulle mitte midagi soovitada :(.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 19, 2013 11:35 
Akvarist

Pildid: 0
Teiste liikide suhtes on meekid väga rahumeelsed. Ise olen neid u. 8 aastat pidanud erinevate liikidega koos. Samuti gupiakvas koos paarisaja gupiga. Betta peaks paranema kui rappijad ära viid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 12:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

140 liitrit pole esiteks suur.

teiseks - kui sul on kass ja võtad rottweileri ja siis see retsib kassi ära, paned pärast rotika purki elama ?

omfg

Üles
 Teema pealkiri: k
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 09:43 
Akvarist

ei taha kedagi materdada ,aga vahel tundub tõesti imelik kui sellist jama panevad 34a inimesed kirja....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 11:54 
Akvarist

Õppida saab väga mitut moodi ning ka õpetada saab väga mitut moodi.
Aitäh inimestele, kes siin foorumis algajaid akvaariumipidajaid tasakaalukalt suunata ja abistada mõistavad.
Rahu akvaariumis on taastunud, Betta uimed näivad ilusti paranevat.
Aitäh ka neile, kelle kaudu kollased Labidochromised uue kodu said.

Kirjeldasin juba algul, et küsimusele, kas Betta punakurk-kiriahvenaga kokku sobib, sain jaatava vastuse loodusepoest. No kust sa algul ikka küsima oskad minna?
No ja ma julgen tegelikult kinnitada, et nad tõesti klapivad koos elama küll... Ainult et Labidochromiste juurdetoomine oli viga.

Aga kui ma olen juba kassi ja rotweileri võtnud ning kriis on ilmnenud, siis ma tõesti olen valmis ühe neist purki elama panema. Ajutiselt, kuniks ühele poolele on uus kodu leitud. Mitte ei jää kahjurõõmsalt vaatama, kuidas loodus oma töö teeb... Konfliktsituatsiooni põhjustaja olin ma ju ise!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2013 11:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
OMG jälle ..... kuigi müüja ütles ei sobi ei uskunud..... AGA MA TAHAN .....

Ma tõstaks alguses betta Purki kuna ta hingab pinnalt õhku
ning samuti kala ravimine, turgutamine seal lihtsam (pane nt aclimoli)

kollased las olla akvas kuni sa otsustad kumba alles jätta.

Mina soovitaks bettast loobuda
Enne kalade juurdetoomist vaata, et sul ei tekkiks üleasustust ja et kaladele kooslus sobiks

Üles
 Teema pealkiri: Re: Akvaariumikiusamine
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 02, 2014 07:23 
Akvarist

Red Parrot, the food made me a pink albino cichilidi though .. like the other food began to get brighter then pulled back?

http://www.princeton.edu/main/
http://en.wikipedia.org/wiki/EMC_Corporation

Viimati muutis faris, Neljapäev Okt 30, 2014 10:56, muudetud 3 korda kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 02, 2014 02:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Arvan minagi et tuleks loobuda bettast sest varem või hiljem oleks olnud suur võimalus et sellise kooslusega midagi nihu läheb. Väljamaa portaalides on seda betta vs cichlid kooslust palju küsitud ja enamus akvariste on jäänud eitavale seisukohale. Kui soovid kedagi lisaks võtta siis pigem soovitatakse mõnda pleco't. Võid võtta mõne väiksema kasvulise isendi, suur pleco sinu akvasse ei sobiks ega mahuks.

Pigem ikka sobivad omavahel Firemouth Cichlid (Thorichthys meeki) ja Electric Yellow Cichlid (Labidochromis caeruleus). Nii olekski sul kena cichlid akvakooslus. :)

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 02, 2014 05:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
ertserts teema aasta vana. Täna lihtsalt mingi pot kirjutas teksti sinna. Pidin ise ka hakkama kirjutama aga siis nägin, et veb.2013 viimane asjalik postitus :lol: :lol:

PS! moded võiks selle Farise bannida kui see lihtsalt sõnu "toodab" ja foorumit solgib.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Jaan 03, 2014 12:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Assa jumal...:roll:...aga noh vähemalt nüüd on asi värskendatud 2014 seisu ja ehk on tulevikus kellelgi antud infoga midagi peale hakata.

Vanarahvas ütleks selle peale (nt. minu eelviimane komm): "Usin aga kahjuks loll!" :lol:

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver