kui see minu "pudru ja kapsad" on üllatuseks, siis tasuks proovida ja mitte müüte uskuda - üllatused ei ole alati ebameeldivad.
teema algataja akvasse ma siiski kõiki neid elukaid kokku ei laseks, aga 450 on kahele-kolmele
omavahel sobivale oscarile + midagi veel üsna ok. see kasvu pidurdumise jutt siin-seal hoiatatud, aga tegelikult ei kehti - omast kogemusest (üllatusena?) kindlasti mitte oscarite, piraajade ja pacude puhul. akvaristikas on üldse igasuguseid müüte ja dogmasid üsna palju - nagu ses vanas india mõistujutus, kus kamp pimedaid elevandi kehaosi kompas ja siis igaüks isemoodi kirjelduse andis
hobiga tegeledes võiks olla julgust ja soovi ise katsetada. mis see akva-hobi siis veel peaks olema - vaid kalade söötmine ja sodi koristamine? pigem võiks ju lillevaasiga leppida, vähem jama...
katsetades avastatakse üsna pea, et kehtivad vaid vähesed põhireeglid (see-eest raudselt), ülejäänud tõdedeni jõutakse ise.
kunagi oli mul 200-liitrises akvas (algaja asi) kolm oscarit, kes ei olnud kuidagi nõus kööbakaks jääma ja organismi hääbumise üle ei kurtnud. loomulikult leidsid õige pea avarama kodu.