foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Skalaaridel mari ....sabaga
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 02, 2009 12:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere , kas kellegil on kogemust -või äkki lihtsalt oskab soovitusi jagada .,....Nii siis minu noored jälle panid marja lehele ja sellel korral ei olegi veel ära söödud - nüüd siis avastasin et marjal sabad taga ....jubbe äge !!!olen korra enne seda näinud liffadega kes olid mul nn külas :lol: ,kuid nüüd tahaks teada mida teha kas peaks sekkuma ?jubbe kahju kui jälle ära süüakse.
Nagu ikka on noored vanemad närvilised -kõik on vaenlased ...isegi toitja käsi :roll: Mõtlesin et äkki paneks maimu lõksu .Aga millega neid toidetakse???
Liffadel oli jubbe palju poegi ja alles jäid vaid 3 tk. :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 03, 2009 12:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõni sai enne õhtusööki ära päästetud ja eraldatud.Peale seda korjasid nad kõik marja korralikult kokku lehele ...mul kohe tekkis paha tunne ,et torkisin.tundus et nad kukuvad seal kõik alla ja ei midagi jälle.Siis tuli hiline õhtu söögi aeg-ja plats puhas..... ei tea küll kes see näljane oli :cry: :cry:
Hetkel siis 2 minut jooksul leiutatud ja teostatud maimu lõksus umbes 8-10 tiba tillukest skalaari hakatist.
Vaatan-ootan suure huviga mis saab edasi :-k :lol: jubbe põnev on ...millised nad tulevad . Emane-isane ju täiesti erinevad. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 03, 2009 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Kadestan, et saad seda vaatepilti nautida ;) :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 11:41 
Akvarist

Mul kuu aega tagasi tegid marja. Kui sagimine käis juba, korjati kokku ja tassiti tagaseinale. Aga ega nad ei jõua neid nii palju valvata, et kõik kes pesast välja kukuvad, need ka kinni püütakse vanemate poolt. Otsustasin siis, et panen pooled maimu akvasse ja osa jätan vanemate hoolitseda. Järgmisel päeval olid nad juba keset akvat ennast parkind ja kui töölt koju jõudsin, oligi juba rahu majas, ei kedagi enam. Panin siis rõhku oma maimu akvale , mille olin ise kokku meisterdanud foorumi abil. Kiivi karbi külgedele tegin auke juurde ja tõmbasin õhukese naiste suka ümber. Traadi konksud läbi ülaserva ja painutasin üle akva serva, nii ilusti paigal. Hakkasid aina vähemaks jääma, algul arvasin, et loomulikku surma.Aga lõpuks viimasega sain aru, et vanema näljased läbi imeväikse põhja augu ja suka tõmbasid nad lõhki. Vot. Nüüd nädal tagasi panid uue marja ja see tassiti veel varem tagaseinele. Mõtlesin, et tuhka ma seekord neile neid jätan. Panin maimu akvasse õhukese kihi kruusa, nüüd alt poolt kaitstud,kaitsen poegi nende endi eest. Küsimus tekkis kuidas neid tagaseina kumerustelt kätte saada :idea: Bingo! Võtsin peelikese mullitaja toru ja imesin nad sealt kõik purki ja kallasin ettevaatlikult maimu akvasse. Nad olid alles nii väiksed, rebukotikesega ja siblisid kruusa peal. Mõtlesin küll, et kas käitusin õigesti, aga nüüd mõni päev hiljem kõik ujuvad parves.Ostsin juba eelmisel korral maimu söögi ja hakkan seda neile vähehaaval andma. Eks aeg näitab, mis neist tuleb. Aga edu sulle ja ehk oli veidi abi, kasvõi edaspidiseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 07, 2009 08:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

...olen mega õnnetu :cry: :cry: :cry: Pidin kiiresti oma pisikese pojaga haiglasse minema ja ei jõudnud kõiki korraldusi edasi anda... ....oh ja vot seda maimu lõksu ei olnud võimalik kaitsta oma vanema poja eest ...ta nimelt ei näinud hästi neid poegi ja :( kiskus lõksu akvast välja ... nüüdseks jäigi järgi ainult 1 pojuke ...aga silmad on punased ja kenad nii nagu papal(vist).
Hoian teda nüüd nagu silmatera -ta mul ju ainus .... :wink:
Aga nüüd jälle üks kogemus juures....oma lastele ka lõksu tarvis!!!!!! :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 07, 2009 08:26 
Akvarist

pillepan, ära ole kurb. Kui hästi läeb, siis tuleb veel uusi ja uusi maimukesi ja oled siis juba kogemuse võrra rikkam.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 17, 2009 11:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Omast kogemusest rääkides, siis olen ka kolm skalaari suureks kasvatanud. See oli toona, kui marja vanemad olid suutnud mingi nipi läbi oma marja ühe ööpäeva säilitada ja marjadele olid tekkinud mustad täpid ehk mis näitas et mari on igati elujõuline.. ja minu otsus langes siis kui nägin antsusid marja ründamas, ega nad heast sõnast ja noomimisest ei hoolinud. Väikse puuvardaga udjades, sain ma nad oma mõttest loobuma. Käivitasin päästeoperatsiooniks kiirelt teise väikse akva ja lõin sinna looduslähedase elukeskonna - mis oli viga! Pean silmas eriti seda kruusa seal akva põhjas, kuhu vahele see mari hiljem lehel pudenes ja kadus.. Alles jäi ainult viis maimu. Kasvatasin neid mõned päevad, kuni leidsin Lauteri tänava poest maimulõksu. Õismäe Roccalmare poes ja mööblimaja juures asuvas poes polnud keegi midagi maimulõksust kuulnudki. Selleks hetkeks kui lõksu leidsin ja selle suurde akvasse panin oli suureks kasvada otsustanud 3 väiksest sabakesega "muna" :-)
Omast kogemusest tulenevalt tundus - et esialgu pole neid ka sööta vaja. Neil pole vist suudki ja kõik toitained saavad justkui veest. Hiljem puistasin sinna vette mingit poes müüdavat pulbrit/pigem oli see tolm. Need kolm rõõmsat selli kasvasid maimulõksus nii kaua kuni tundus, et nad teistele enam suhu ei mahu.. Lõks peaks asetsema akvaariumis kohas kus välisfiltrist sissetulev vesi neid tuulutaks, sest lõksu oma tsirkulatsiooni avad on nii peeniksed, et seal võib vesi kiirelt hapuks minna ja vetikas kippus seal vohama ja regulaarset avade ja plastiku puhastust ta tahtis.
Rohkem pole viitsinud jamada, aga juhul kui tahaks, siis Skalaari kasvatamine tundub lihtne :-) Et kui tahad kala :-), siis eemalda kohe leht, kuhu mari on pandud marja vanematest ja teistest kalades (tean.. see on raske võtta lapsed nende vanematelt ära :) ja pane see lõksu ja siis jääb üle vaid ainult oodata..

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver