Omast kogemusest rääkides, siis olen ka kolm skalaari suureks kasvatanud. See oli toona, kui marja vanemad olid suutnud mingi nipi läbi oma marja ühe ööpäeva säilitada ja marjadele olid tekkinud mustad täpid ehk mis näitas et mari on igati elujõuline.. ja minu otsus langes siis kui nägin antsusid marja ründamas, ega nad heast sõnast ja noomimisest ei hoolinud. Väikse puuvardaga udjades, sain ma nad oma mõttest loobuma. Käivitasin päästeoperatsiooniks kiirelt teise väikse akva ja lõin sinna looduslähedase elukeskonna - mis oli viga! Pean silmas eriti seda kruusa seal akva põhjas, kuhu vahele see mari hiljem lehel pudenes ja kadus.. Alles jäi ainult viis maimu. Kasvatasin neid mõned päevad, kuni leidsin Lauteri tänava poest maimulõksu. Õismäe Roccalmare poes ja mööblimaja juures asuvas poes polnud keegi midagi maimulõksust kuulnudki. Selleks hetkeks kui lõksu leidsin ja selle suurde akvasse panin oli suureks kasvada otsustanud 3 väiksest sabakesega "muna"
Omast kogemusest tulenevalt tundus - et esialgu pole neid ka sööta vaja. Neil pole vist suudki ja kõik toitained saavad justkui veest. Hiljem puistasin sinna vette mingit poes müüdavat pulbrit/pigem oli see tolm. Need kolm rõõmsat selli kasvasid maimulõksus nii kaua kuni tundus, et nad teistele enam suhu ei mahu.. Lõks peaks asetsema akvaariumis kohas kus välisfiltrist sissetulev vesi neid tuulutaks, sest lõksu oma tsirkulatsiooni avad on nii peeniksed, et seal võib vesi kiirelt hapuks minna ja vetikas kippus seal vohama ja regulaarset avade ja plastiku puhastust ta tahtis.
Rohkem pole viitsinud jamada, aga juhul kui tahaks, siis Skalaari kasvatamine tundub lihtne
Et kui tahad kala
, siis eemalda kohe leht, kuhu mari on pandud marja vanematest ja teistest kalades (tean.. see on raske võtta lapsed nende vanematelt ära
ja pane see lõksu ja siis jääb üle vaid ainult oodata..