foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Tige kirevahven
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 25, 2008 07:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 4
Mure selline, et akvaariumis on üks (kõige suurem) ahven teiste suhtes kuri, seda mitte ainult söögi ajal vaid kogu aeg. Teised kalad istuvad nurgas enamuse ajast (kolm). Sel nädalal tõin juurde paar kala, üks oli juba esimesel hommikul surnud, nüüd on ka näha, et teist uut on näritud uimedest jne.
Eile tõstsin paariks tunniks kala akvaariumist välja ja kohe oli märgatav vahe, teised kalad julgesid ka akvas ringi ujuda. Kas peaks tigedast ahvenast loobuma, et teistel stressi ei tekiks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 25, 2008 08:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Omal nahal olen kogenud sellist asja.Solgutasin kah kala(u) ühest akvast teise.Lõpuks olin ikka sunnitud kala(d) ära andma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 25, 2008 08:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul kah 2 Red Parrotit, kes on kirevahvenlased, said toomise ajal väga hästi läbi kuid üleöö hakkas üks parrot teist järsku kiusama.
Ju need kirevahvenlased ongi sellise väga muutliku tujuga...

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 26, 2008 12:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

enne elusolendi kojutassimist võiks süveneda kasvõi 5 minutit tema nõudmistesse ja iseärasustesse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 26, 2008 02:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

rene kirjutas:
enne elusolendi kojutassimist võiks süveneda kasvõi 5 minutit tema nõudmistesse ja iseärasustesse.

...??? Mida sa nüüd silmas pead?

Ma ligi pool aastat mõtlesin ja uurisin nende kohta, enne kui hakkasin akvat neile kohandama ja teisi kalu ära jagama jne, ja tõesti ühestki artiklist ei lugenud välja, kuidas eristada poes sõbralikke ja mittesõbralikke kalu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 26, 2008 11:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

kalad ei ole tigedad, sõbralikud, halva iseloomuga, kadedad jne.

igal liigil on endale iseloomulikud käitumismallid ja instinktid.
kui akvaariumis kannatavad ühed tegelased teiste terrori all, siis pole viga kalades vaid akvaristis.

mitte, et ma tahaks halvasti öelda, aga alles hiljuti kuulasin põnevat jutustust sellest, kuidas kontori akvasse võeti "paha" kala.
kes seal siis teisi loojakarja saatma asus ja kontorirahvas otsustas ta kättemaksuks vetsupotist alla tõmmata.

kui kodutöö oleks tehtud, siis selliseid asju ei juhtuks.

Üles
 Teema pealkiri: TEKKIS HUVI
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 27, 2008 02:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

et mis see kodutöö peax sisaldama? endal m6ned karpkalalised, s2galised &ms t6eliselt head kalad, aga nt kas eesti keeles on kalade iseloomu kohta qskil kohe p2ris t2pselt kirjas? Olen k2tte saanud 2 p6hjaliqmat & m6ned suht sisutud pildiraamatud (kahjux ahvenate kohta ei m2leta midagi :lol: )

Üles
 Teema pealkiri: Re: TEKKIS HUVI
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 27, 2008 06:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
kaaren kirjutas:
et mis see kodutöö peax sisaldama? endal m6ned karpkalalised, s2galised &ms t6eliselt head kalad, aga nt kas eesti keeles on kalade iseloomu kohta qskil kohe p2ris t2pselt kirjas? Olen k2tte saanud 2 p6hjaliqmat & m6ned suht sisutud pildiraamatud (kahjux ahvenate kohta ei m2leta midagi :lol: )

Kas on väga raske end eesti keeles väljendada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 27, 2008 01:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

rene kirjutas:
igal liigil on endale iseloomulikud käitumismallid ja instinktid.
kui akvaariumis kannatavad ühed tegelased teiste terrori all, siis pole viga kalades vaid akvaristis.

Aga ehk annaksid veidi nõu, ning selgitaks mulle väheke, mida olen antud juhul valesti teinud või mida saaksin teha, et asja paremkas muuta?
Kas siis kaks täpselt samast liigist ahvenat ei sobi ühte akvaariumisse? Momendil on peamiseks tagakiusatavaks just oma väiksemat kasvu liigikaaslane.

Oleks vägagi tänulik, kui keegi annaks nõu, mida ette võtta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 27, 2008 09:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Palju Sul akvas kalu on? Kui see ahven on veel teistest suurem siis usu ta ei lõpeta teiste kiusamist enne kui on kellegi ära tapnud.Meil sama situatsioon mõnda aega tagasi,kus samast liigist veidi suurem kala muutus ükspäev väga agresiivseks teise samasuguse suhtes.See terror jõudis nii kaugele,et teine kala oli juba akva põhjas kummuli.Kala päästis vaid meie sekkumine.
Edu.

Üles
 Teema pealkiri: Re: TEKKIS HUVI
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 28, 2008 12:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

tommike kirjutas:
kaaren kirjutas:

Kas on väga raske end eesti keeles väljendada?

lugupeetaw, Sul oli au peale k2ratada inimesele, kes on palju kirjutanud & mh ka avaldanud 22rmiselt korrexes eesti keeles proosat ning luulet. antud foorum aga pole grammatika-teemaline :D tervitan & soovin head keelevaistu :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 28, 2008 08:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Asi pole selles, mis teemaline foorumiga tegemist on. Su ekstravagantne kirjastiil on lihtsalt väsitav ja ülimalt tüütu lugeda. Kui tahad suhelda, siis võiksid enda arusaadavaks tegemisel ka teiste lugejatega arvestada, kes ilmtingimata ei pruugi soovida mõistatada, mida su värdsõnad tähendavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 28, 2008 09:11 
minul ple mingist probleemi selle lugemisega. vb lihtsalt m6ned meist ajast ja arust ning ei tea lyhenditest ning kirjastiilist mis on internetis juba v2gagi tavaliseks saanud.
Ja korrektne eesti keel oli 100 aastat hoopis teine. nii et las see keel areneb. kui inimesed hakkavad teisiti rääkima siis vb peakski keelt uuendama ka grammatiliselt?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 28, 2008 11:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ka minul pole probleemi loetust arusaamisega, aga ausalt öeldes väheke häirib selline kirjastiil mindki. Loomulikult aegade jooksul keel täiustub ja muutub ning see on täiesti normaalne protsess - ei vaidle vastu - kuid tekstist lugeda täpitähtede asemel numbreid... ma ei tea, pole ju tegemist telefonis sms-ide kirjutamisega, et neid kasutama peaks (kui välismaal arvuti taga kirjutamine välja arvata)?!? Oli ka minul periood, kus kasutasin x, q, y tekstis aga teismeliseiga sai õnneks ühel hetkel läbi :P Pooldan siiski keele risustamise vältimist
Palun minu sõnavõtu peale mitte solvuda, avaldasin vaid oma arvamust.
Kena kevadet ja vähem teravust :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 28, 2008 11:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahe käega Silja poolt.
Kena kevadet ja vähem teravust :)

Üles
 [ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]