foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Palun abi
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 20, 2007 03:42 
Nimelt kavatsen endale osta varsti suure akvaariumi(180l-250l) ning tahaksin kindlalt sinna sisse panna skalaarid, kuid ka neoonid. Kuid olen siin nüüd natukene foorumis ringi tuhlanud ja järeldanud, et enamus skalaarid pistavad sinised neoonid nahka. Niisiis vaatasin raamatust järele ja nägin, et on olemas ka punaseid neoone, kes on 2cm suuremad kui sinised neoonid. Tekkis siis 2 küsimust! Kas skalaarid söövad ka 6cm suuruseid punaseid neoone? Kas punaseid neoone ültse Eestis müüakse?
Tänan kõiki vastajaid :!:

Viimati muutis malhern, Kolmapäev Juun 20, 2007 03:47, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 20, 2007 03:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu emal oli akvaariumis kaks skalaari ja parv neid kõige tavalisemaid (siniseid) neoone.......ja ei täheldanud küll, et kedagi oleks nahka pistetud. Samuti on mul endal koos skalaaridega neoonisuuruseid kalu....ja ei ole kunagi midagi sellist juhtunud. Kui see skalaar mingi paarikümne cm suurune just ei ole.....siis ma ei usu, et ta teisi kalu sööma hakkab. :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 20, 2007 10:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Kinnitaks tähelepanekut: minu purkides pole scalared kunagi neoone (par. innesi) puudutanud. Igasugu pisikesi maimusid pistetakse küll pintslisse (teised kalad ka) aga neooni suurusi küll mitte.
Neoonid ja scalared on koos väga ilusad. Neooniparv võiks olla suurem, nii 20 -sabaline või nii. Kuidas akva suurus lubab. Scalaredega on keerukam - isased lähevad territooriumi jagamisel tülli.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 21, 2007 12:25 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
yldiselt on selline kooslus (mistahes neoonid ja skalaarid) yhes akvaariumis mujal maailmas, eriti just saksamaal v2ga levinud aga sellist kooslust saab pidada ainult yhel tingimusel - neoonidega kokku saab panna ainult v2ikesed, noored skalaarid (ca 7-8cm-sed) ja skalaarid kasvavad yles koos neoonidega. sellisel juhul nad yldjuhul neoone terroriseerima ei hakka. paraku, kui peaks tekkima situatsioon, et skalaaripaarist 1 l2heb kalataevasse, peab arvestama seda, et t2ism66dus uue paarilise toomisel akvaariumisse v6ivad neoonid kaduma hakata. loomulikult on oluline roll ka akvaariumi mahul, sest skalaaridel peab olema piisavalt suur territoorium, et nad endast pisemaid v2lja ei t6rjuks. mida v2iksem akvaarium, seda suurem risk, et mingil ajahetkel hakkavad skalaarid neoone nottima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 21, 2007 03:17 
No meil tuleb umbes 180-liitrine või suurem akvaarium. Kas sellest piisab? Muidugi tahaks võtta ka veel F-saed/Otod ja paar ancistrust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 21, 2007 11:17 
Akvarist

Mina panin endale pool aastat tagasi 325 liitrise ülesse,praegu tundub,et oleks võinud vähemalt 500 olla. 180 tundub selle kõrval imetilluke. Kui rahakott kannatab võta veel suurem, kui see, jääb igast tegelaste jaoks ruumi.

700 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 22, 2007 12:02 
Akvarist

mul 180l akvaarium, kaks skalaari ja 9 neooni - saavad omavahel väga sõbralikult läbi. Ei ole siiani ühtegi nahka pistetud. Samas Ancistruse mari ning maimu lähevad pidevalt skalaarieineks. Viimasel korral tõstsin 4-5 ancistruse poega üsna varakult teise akvaariumisse, nüüd kasvavad õnnelikult seal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 22, 2007 08:12 
No ma mõtlesin siis veel võtta Papiliochromis ramirezi-d. Kuid kas neid eestis müüdakse?

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver