foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2005 09:18 
Mul on siis 70L akv ja präägu elavad seal 3 mõõksaba ja 5 neooni. Varem on olnud ka paar teleskoopi aga need on kõik ära surnud. Peale viimase teledkoobi surma olen mõelnud mingi uue liigi võtmisele, sest teleskoobid on natuke yle juba visand ja neile ei sobind eriti need tingimused ka. Et siis millist liiki kalu soovitate mulle? -Nad võiksid olla ilusad :) ja PEAKSID olema suhteliselt vastupidavad. Aitäh.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2005 10:07 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tekkis väike huvi, mida sa nende tingimuste all silmas pead, kus sinu teleskoobid hukka on saanud. Minu teada on teleskoobid sama vähenõudlikud, kui mõõksabad või gupid. Oled sa põhjusi ka uurinud! Sest muidu võidki lõputult omale kalu võtma jääda :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2005 10:21 
lihtsalt kunagi ma tegin selle vea et panin teleskoobid mõõksabade ja neoonidega samasse akvaariumisse. hiljem sain teada et nad ei sobigi kokku, põhjusteks erinev vee temperatuur jms..(rohkem ei tule meelde :oops: ). teleskoopide surma olen uurinud loomapoest ja seal on myyjad arvand et lihtsalt vanadusse on surnud. yks myyja on öelnud, et mõõksabad on agressiivsed ja võivad rynnatateleskoope ja nende suuri sabasid näksata. sellist asja pole just otseselt märgand :roll: .igatahes see on ju tõsi et kuldkalad ja troopikakalad ei sobi kokku ja kuna ma ei taha varem tehtud viga korrata siis sellepärast kysingi nõu millist liiki kala võtta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2005 10:27 
Administraator
Kasutaja avatar

Soovitaks sulle vastupidavaid kalu: gupid, molly'd. Värvikirevuse poolest ei jää mõõksabad, gupid ja mollyd alla teistele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2005 10:53 
mulle on hakanud meeldima tiigerbootsiad ja mingid sellised hai moodi väikesed kalad. kas need sobiksid minu tingimustega?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2005 11:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui Sa "hai moodi väikesed kalade" mõtled haibarbuseid, Siis Sulle on juba öeldud, et need ei sobi Sinu akvaariumisse :roll:
Lisan väikse viite, juhuks kui meelde ei tule :lol:
/404.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2005 11:33 
Timo kirjutas:
Kui Sa "hai moodi väikesed kalade" mõtled haibarbuseid, Siis Sulle on juba öeldud, et need ei sobi Sinu akvaariumisse :roll:
Lisan väikse viite, juhuks kui meelde ei tule :lol:
/404.html

haahaa:P.....oled kõva naljatilk...kui vaadata postituste kellaaegu siis peaks mainima et ega mul päris haugi mälu pole...niiet suht mõttetu oli see link..ok, vahet pole. kedagi ei koti see enivei.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2005 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

enivei,kui sulle ei meeldi vastuseid lugeda,siis ära esita küsimusi kah :evil:

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2005 11:58 
ocean kirjutas:
enivei,kui sulle ei meeldi vastuseid lugeda,siis ära esita küsimusi kah :evil:

ei, meeldib kyll vastuseid lugeda aga selliseid mõttetuid naq Timo postitus pole vaja..see oli naq suht pointless imo.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2005 12:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ise oled suht pointless, kui ei oska kalade tingimusi otsida :evil: :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2005 12:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja tiiger botiad ka sulle ei sobiks eriti, sest need kasvavad 30cm pikkuseks..

http://www.aquahobby.com/e_gallery.php - Siit võid vaadata erinevaid kalu, mis sinu tingimustega sobiksid :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2005 08:25 
Administraator
Kasutaja avatar

Ma arvan, et kõigepealt oleks vaja sul kindlaks teha oma akva vee näitajad - PH, KH ja GH ja siis, vastavalt sellele hakata otsima omale kalu, mis sobivad sinu akva veega. Vastupidises järjekorras on seda üsna raske teha, tundub rohkem katsetamisena. Vee viimine sellisesse seisu, et sinna sobiks sinu poolt valitud kalad nõuab küllalt palju teadmisi ja kogemusi :!: Kalade kohta infot saad eelmises postituses olevalt lingilt. Neid on teisigi - http://www.liveaquaria.com/product/categ.cfm?pcatid=830 Siin on antud põhilised ühisakvaariumide kalad ja nende vajadused. Sind peaks siis huvitama eelkõige vee PH, GH, kalade pikkus, vee temperatuur. Ja hakkadki neid võrdlema oma akva vee tingimustega. Arvan, et see teema on ennast ammendanud :!:

P.S. Ära ole teiste suhtes nii kärsitu, muidu võid infost üldse ilma jääda :idea:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2005 12:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

No ma arvan, et nt elussünnitajatel ja sellistel algaja kaladel (nt bettad) seda keemiat ei pea nii palju jälgima. St. piisab sellest, kui näidud on normide piires.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2005 06:59 
vee temperatuur on mul siis nii 25-26kraadi C, KH ja pH teste pole teind. ja muide sry sest see kala keda ma nimetasin tiiger botia all on tegelikult hoopis ingliskeelse nimetusega "Clown Loach" ja Petsi antud lingil on sellised andmed, et minimaalne akva suurus 50L, suurim suurus akvas on kuni 1'(kas see tähendab 1 toll? link ka igaks juhux: http://www.liveaquaria.com/product/prod_Display.cfm?pCatId=873

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2005 07:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
1`=1 jalg ehk siis ligikaudu 30 cm ja akvasuurus 50 gallonit=220 liitriga

hea konvertimisleht aga siin ... http://www.hot.ee/elmut/konverter.html

Üles
 [ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis