foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: neoonid kadunud
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 16, 2005 10:13 
Akvarist

Lugu selline, et eelmine nädal oli veel 12 neooni. Üleeile märkasin, et 11 on ja täna on neid ainult 10 järgi. :( Huvitav küll, keda peaks kahtlustama selles jubedas töös. Kuldkalad on väikesed, ilma sabata umbes 4 cm. Neile vist küll ei tohiks suhu mahtuda. Kas guraamid siis või? Laipu kuskil näha küll ei ole.... Õudsalt kahju. Kui teaks, et kindlalt guraamid, siis annaks neid paar tükki ära, ehk võtab teistelt ülbust vähemaks. Kellel rohkem kogemusi ehk oskavad nõu anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 17, 2005 12:26 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui kõrge sul akvaariumis temperatuur on? millega toidad? kas neoonid kõhnunud ei ole? aplad kuldkalad toitu eest ära ei ahmi? mis liiki põhjakoristajatega tegemist on? kas akvaarimis on piisavalt taimi, mis väikestele parvekaladele vajaduse korral varju pakuvad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 17, 2005 01:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere,

Mul sama jama. Aastaga on 50 neooni asemele järele jänud umbes 25. No mitte ei saa aru kuhu nad kaovad (laipu pole näha) või kes neid söövad (Hiina vetikasööjad, SAE's, Skalaarid ja viimased paar kuud ka Botiad).

Agur

4 x 80W T5 valget valgust, Õhk RenaAir 300
Kaks filtrit (EHEIM 2329 ja 2028)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 17, 2005 10:47 
Akvarist

temperatuur on 24C. toidan helvestega ja lisaks värsket kurki lehtsalatit jne. + põhjakatele 2 tabletti. taimi on ehk tõesti pisut vähe. Et panen siis taimi juurde et oleks rohkem kuhu peituda? kui pärast seda ka veel mõned neoonid kaduma lähevad, siis annan kaks guraamit ära. või mis tundub mõistlik teha olevat?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 17, 2005 11:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oled kindel, et need kadunud neoonid vanaks polnud jäänud ja lihtsalt ära surnud? Sel juhul oleks võimalik, et põhjakoristajad ja teod laibad ära koristasid enne kui sa neid näha jõudsid. Ma ise juhtusin kunagi pealt nägema kuidas ancistus mu akvas gupi laipa "koristas" :roll:

Ma ise pidasin gupisid koos guraamidega ja mingeid probleeme küll polnud, kuigi üldiselt öeldakse, et nad ei sobi kokku kuna gupid pidavat guraamide uimi näksima (mitte vastupidi, et guraamid gupisid söövad) :roll: . Aga kui sul neoonid veel noored ja väikesed siis võib küll kahtlustada, et guraamid või põhjakoristajad endale värsket toitu otsisid - siis pole muud teed kui rohkem taimi panna või omavahel mitte sobivad liigid eraldada

Üles
 Teema pealkiri: neoon
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 17, 2005 01:14 
Akvarist

mude mul oli sama lugu.. neonid kadusid.. aga ühel päeval avastasin et kuldkalad söövad neid.. nii nad sõidki mul 21 neooni ära. jäi ainult 1 alles..

aga nüüd on mul veel üka akva ja 1 neoon on nüüd seal ja ostsin talle nõned kaaslased ka seltsi.. :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 17, 2005 02:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Agur, Sul on süüdlased ilmselt skalaarid. Sul on neid piisavalt palju ja neoonid piisavalt väikesed. Mida suuremaks saavad skalaarid, seda suuremad kalakesed neile mokkamööda on. Kui mul skalaarid väikesed olid, jäid ancistruse maimud alles ja gupid ka. Kui skalaarid kasvasid, nägin neid tihti külili põhja uudistamas ja siis taimede vahelt midagi ampsamas. Vahel harva tuli sama maimu kaks korda ampsata. Üksikutel maimudel õnnestus nii suureks saada, et enam söögiks ei kõlvanud.
Kui teises akvaariumis gupi ja mõõksaba maimud suuremaks kasvatasin ja suurde akvasse lasin, siis tugevamad ujusid eest ära ja järgmisel päeval skalaarid neid enam ei jahtinud, aga nõrgemad pisteti nahka. Looduslik valik. Neid ellujääjaid tüüpe sai siis juba kellegi akvasse anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 17, 2005 05:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Minu teada looduses elavate skalaaride põhitoidu hulka kuuluvadki teiste kalade maimud...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 17, 2005 10:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sama siin, minu 15 neoonist jäi alles kahjuks 4.

Ostsin teisi juurde vist nii 10 tükki. Ning nädal hiljem avastasin, et
ainult 2. Ei tea mis häda =(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 19, 2005 01:56 
Akvarist

ja mina leidsin oma neoonid filtrist. kuidas nad sinna sattusid, mõistatan siiani...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 19, 2005 06:07 
Moderator
Kasutaja avatar

See on tõesti hämmastav kui kiiresti surnud kalad kaovad. Omal on ka juhtunud et mõni veidi haiglasema olekuga kala õhtul veel oli ja hommikul ei ole. Ka pingsa otsimise peale ei leia. Nii on haihtunud 2 neooni ja 1 pisike Ancupoeg.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 19, 2005 09:03 
Moderator
Kasutaja avatar

täna minagi avastasin, et on järjekordselt üks neoon kadunud, kuigi eile oli neid veel neli, siis täna järel ainult kolm ja ei mingit märki, täiesti puhas töö tehtud.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver