foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 13, 2016 10:24 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Sept 10, 2016 06:26
Postitusi: 24
Tere

Esmalt mainin, et akvaarium on 81x46x65(kõrgus) cm suur, ehk 240l suur

Küsimus siis selline, kas on võimalik panna kokku kaht skalaar (emane ja isane) bettaga? Mõlemad suhteliselt "kuninga(nna)" tüüpi kalad ja väga vist endast värvilisemaid ei talu.. Lugedes, uurides ja vaadeldes sobivustabeleid leidsin, et on öeldud, et nad sobivad kokku kindlates olukordades, kuid täpsustusi selle kohta ei leidnud. Kas keegi oskaks sel teemal aidata? Kas siis on tegu mingisuguse kindla akvaariumi sisekujunduse (taimede rohkus, kindlate kaitsvate dekoratsioonide olemasolu või hoopis midagi kolmandat) või millega muuga?
Ning teine küsimus on skalaaride kokkusobivus neoonikatega. Nimelt on tihti mainitud, et neoonid on tihti skalaaride "lemmik ampsuks" ja kipuvad neid sööma... :( Kas on võimalik kuidagipidi mõjutada kalade käitumist, et nad saaksid koos elada?

Kõik kalad meeldivad välimuse poolest väga, kuid kas nende kokkupanek on ikkagi võimalik?

Ette tänades
Kaarel

_________________
240L segaakavaarium


Üles
PostitusPostitatud: Reede Okt 14, 2016 09:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 05, 2008 11:44
Postitusi: 1359
Pildid: 20
Asukoht: Keila
Kui noored skalaarid kasvatada koos üles neoonide ja bettadega(neile kindlasti vaja taimerohkeid peidukohti) saavad ehk hakkama-isiklik kogemus on skalaarid koos neoonide ja koos pisidaniotega(danio rerio)-toimis, aga loomulikult ostsin kõik korraga ehk siis noorkaladena.
Kui aga on täiskasvanud suured sklaarid(paar), siis loomulikult ostes väikesed sinised neoonid-osutuvad need elustoiduks...
PS Noorkaladena suht võimatu skalaaride,,paari,, saada...neid peaks ostma siis ikka min 5tk

_________________
400L akva/CP-suurim,valgus4x39w,sooj-200w +30L nano


Üles
PostitusPostitatud: Reede Okt 14, 2016 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Nov 27, 2004 01:36
Postitusi: 879
Pildid: 5
Asukoht: Tartu
Minul elavad 240 liitrises sees skalaarid, punased neoonid ja bettad (isane ja emased).
Neoonid olid ennem skalaare ees juba kui sai toodud skalaarid sisse. Bettad tulid hiljem, kuid siis oli akvaariumis mul palju taimi, mis just veepiiril olid, bettad tahavad veepiiril olevat taimestikku kus sees oleskleda ja mis kaitset ka ühtlasi pakuvad. Neoonide puhul oleks pigem reegel see, et neoonid peavad olema akvaariumis ennem skalaare või siis tood nad koos skalaaridega koos akvaariumisse sisse ning neoonid peaksid olema suured ehk siis täiskasvanud mõõdus juba. Neoonid ei tohiks olla nii väiksed et nad skalaarile enam vähem suhu mahuksid. Punased neeonid (Paracheirodon axelrodi) kasvavad suuremateks kui need sinised neoonid (Paracheirodon innesi). Betta puhul oleks sama, et hea oleks siis kas betta ennem või koos skalaaridega ning taimestikku peaks olema, eriti mis veepiiril oleks, minul tookord oli akvaariumis vallisneeria, mis vohas niiet pikad lehed olid veepiiril segamini üksteisega, praegu ajab asja ära ka vesikuusk (Ceratophyllum demersum). Praegu muidugi kalad harjunud sellise kooslusega. Ühesõnaga selline koosluse tekitamine on võimalik, kuid paremini õnnestub see siis väiksemad kalad on ennem skalaare juba antud keskkonnas ja piisavalt suured, et skalaarile ei tekiks tunnet, et võib selle kala ära ampsata ja alla neelata (eks ära tappa võivad ka pisut suurema kala, kui neile tundub,et mahub suust alla aga tegelikult päris ei mahu ikka). Kindlasti on lihtsam see väikeste ehk noorte skalaaridega. Kui skalaarid on juba suured siis see kindlasti raskem ja oleneb skalaaridest ka vahel võimatu. Kui skalaarid on täiskasvanud, siis võib proovida, et terve akvaarium ümber teha kujunduselt, palju taimi istutada ning võimalikult suured neoonid koos bettaga sisse panna kilekotiga algul (mis on vajalik nagunii aklimatiseerumiseks), et skalaarid neid juba näeksid aga ei ründa, skalaaridel ka kõht täis sööta ja kalad sisse lasta kui akvaariumi lambid ei põle ehk siis parem õhtul, aga muidugi õhtul ja homnmikul tuleks jälgida kuidas skalaarid käituvad, kasvõi süüa anda ka hommikul skalaaridele ja muidugi olema valmis leppima kaotustega...

Pildil minu akvaarium pärast kolimist (kui sai kõik tühjaks tehtud ja uuesti nullist ülespandud):


Attachments:
suur_akva.jpg
suur_akva.jpg [ 72.7 KB | Vaadatud 125 korda ]

_________________
450, 240, 110, 2*54, 3*30 ja 20 liitrit.
Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 16, 2016 11:28 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Sept 22, 2015 11:43
Postitusi: 15
Pildid: 1
Asukoht: Tallinn
Minul üks skalaar koos Isase ja emase bettaga ühes akvaariumis juba kaua aega ja ei mingeid probleeme kõigil uimed terved.
Emane ja isane betta koos on muidugi räige hea akvaristika tava rikkumine aga nad on koos nii lahedad kudrutavad ja poevad korda mööda üksteisele külje alla. Mingit riidu pole märganud ainult flirt. Aga ilmselt iseloomud peavad sobima ja akvaariumis piisavalt privaatsust.

_________________
375l: 3xMolly,5xCorydoras,1xAngelfish,3xOto,4xAmano,5xSAE,Betta


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver