foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Lalia ehitas vahupesa ...
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 25, 2004 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nonii ... Laliad on nüüd siis juba teist päeva uues kodus (2 emast ja 2 isast) ...
Juba esimesel õhtul vaatasin, et üks isane kükitab kuidagi kahtlaselt pinnal ujuvate taimede juurte vahel. Nüüd siis kui otsustasin mõned taimed pinnalt ätra koristada, et valgus ka põhja jõuaks, avastasin päris ilusa vahupesa .... :lol: Seda see isane seal valvas.
Nüüd aga olen nõutu - kui tahan maime suureks kasvatada .... Kellel kogemust? Kuidas kontrollida, et seal vahupesas mari sees? äkki isane lihtsalt harjutab pesa ehitamist?

Ja kui seal peakski mari olema - mis siis teha?
Akvas nimelt ka ancistrus ning teine paarike Laliad - Kardan, et ise need maimud seal küll kaua vastu ei pea .... Kui sealt üldse tulevad maimud ...
Ei tia kas mingi 15-20L "mull" akva päästaks? Või kuidas ja kuna peaks maimud eraldi tõstma?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 25, 2004 11:08 
Akvarist

Pildid: 0
Mina nägin terasel vaatlemisel lisaks vahule ikka ka marjaterasid, mis pinnal ujusid. Vaht rohkem varjamiseks ja jälgede segamiseks ja vähemalt sinu puhul paistab hästi töötavat :wink:
Ma korjasin veeklaasiga (veevoolu abil) mõnede kaupa kokku sõela sisse. Sõela jätsin akvaariumi pinnale. Eks sa loe minu kodukalt täpsemalt edasi. Kalad sealt igatahes said lõpuks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 26, 2004 08:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lugesin siis selle kalade paljundamise projekti läbi .... Esialgu veidi hirmutas :) ... kuid huvi on kah veidi .... Seega vist tuleb asi ikka ette võtta :roll:
Kui kiiresti lalia maimud kooruvad?
Nagu ma aru sain, siis peaks kohe (siis kui avastan) marja teistest kaladest isoleerima - mite ei pea ootama koorumist? Kas maimud peaksid niikaua, kuni nad suudavad maimu-toitu sööma hakata, ikkagi suurde akvasse jääma? Uues akvas ei oleks neil ju veest miskit toiduks filtreerida ... Iseasi kui muidugi iga päev vett vahetada (suurest akvast võtta) ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 26, 2004 10:04 
Akvarist

Korja kokku kohe kui võimalik, aga et nad ruumi ju or´tseselt ei vaja, siis pole neil ka mingit häda mingis topsikus asuda suures akvas - endal sul vähem jamamist vee kvaliteedi suhtes.
Maimud saavad alguses oma rebukotist toitu ja ei vaja mingit lisatoitmist. Mitmepäevastena alles vaja maimudele mõeldud toitu anda vähe korraga 4x päevas.
Kooruvad erivalt liigiti (Skalaar vist oli 48h, Guraam oli kiirem), aga sellele järgnev erineb samuti liigiti - guraami maimud olid kohe suht liikuvad ja kiired ja ujusid, Skalaari maimud seevastu vingerdasid abitult küllili põhjas mitmeid päevi enne kui ujuma hakkasid jne.
Koorumist oodata ei tule enne eraldamist, aga teise akvasse võid tõsta marja ilmselt juhul, kui pole tegemist väga tundliku liigiga?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 27, 2004 08:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nonii .... võtsin siis asja õhtul ette ja uurisin seda vahupesa lähemalt ....
Kuidas ma ka ei vaatand - marja mina kuskilt ei leidnud ... :cry:
Kas võib olla, et Lalia alles harjutab pesa ehitamist või ei olnud see tal veel päris valmis ... ?

Või on mari nii väike, et võisin lihtsalt kahe silma vahele jätta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 27, 2004 09:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

alger kirjutas:
Kas võib olla, et Lalia alles harjutab pesa ehitamist või ei olnud see tal veel päris valmis ... ?

Papa harjutab alles. Anna talle aega. Mul isane Lalia pidevalt ehitab, emane ei võta vist vedu veel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 27, 2004 02:02 
Akvarist

Äkki nende kaladega sama nagu Guraamidega... Need ka mul ajasid pinnale vahtu ja muud ei midagi, nii kui Phyllanthus fluitans ja Riccia pinnale ujuma panin suuremas koguses, niikohe ka mari majja sai. Hiljem ujuvaid taimi vaheldumisi omades ja mitte omades oli ka marjaga sama lugu :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 27, 2004 02:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegelt ujuvaid taimi piisavalt. Pool pinnast oli juba kaetud .. sellepärast avastasingi, et hakkasin alumiste taimede pärast muretsedes pinnapealseid välja viskama. Esialgi vaatasin, et kuidas küll see vatiin filtrist välja on saanud :lol: aga oh seda imet .... hoopis 'pesakast' oli ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 27, 2004 03:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

alger kirjutas:
Esialgi vaatasin, et kuidas küll see vatiin filtrist välja on saanud :lol: aga oh seda imet .... hoopis 'pesakast' oli ...

Mul Lalia veab igasugu träna sinna mullipesa kindlustamiseks: vetikatuustid, murdunud taimelehed-varred ja kõik muu, mis kätte saab. Iseenesest on väga jabur vaatepilt, kuidas kala asjatab ringi, mingi jupp "hambus" ja ehitab pesa 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 27, 2004 04:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
See veel kerge variant kui taimetükkidega piirdutakse - mul Ancistrused nühkisid regulaarselt Lilaeopsist põhjast lahti ja Lalia tassis kõik millest jõud üle käis oma mullipessa mädanema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2004 08:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nonii ... Istusin nüüd õhtul (peale valguse kustumist) päris pikalt akva ees ja jälgisin lalia pesaehitus-mängu. Öösel põlevad akva kaane alla 8 punast LED'i. Kalu see ei paista häirivat .. ja pimedas toas ei märka nad kah miskit liikumist, seega tegutsevad päris vabalt.

Pesaehitus käis ikke päris usinalt. Kedagi juurde ei lubatud. Ja siis hakkas üks emane ligi tikkuma. Algas see marja pigistamise värk. Isane keeras ennast ümber emase ja pigistas ... Kuigi seda tehti 20 minuti jooksul kuskil 4 korda, mingit marja mina ei näinud. Hommikul oli isane hoopis teises akva otsas ja ei valvanudki pesa (esimest korda 4 päeva jooksul oli ta mujal)... :?:
Ei tea kas isu sai otsa? Või arvas, et nüüd oskab küll ja jäi õiget aega ootama ... ??

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver