foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: myxocyprinus asiaticus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 15, 2004 08:23 
Akvarist

:?:

Üles
 Teema pealkiri: myxocyprinus asiaticus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 15, 2004 08:24 
Akvarist

Kas kellegil on neid kaunitare müügiks lihtsalt imeilusad kalad ehk keegi kasvatab neid??? ma väga palun andke mulle teada!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 15, 2004 08:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen näinud neid Keskturu juures loomapoes Tartu mnt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 15, 2004 10:15 
Akvarist

Lõunakeskuse Bettas ootab üks isend veel omanikku :)

Üles
 Teema pealkiri: jah tean küll
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 16, 2004 01:01 
Akvarist

ostsin lõuna keskusest kaks kalakest ära kõik oli korras kalad rõõmsad ja õnnelikud kuid hommikul ärgates mõlemad surnud milles võis olla asi vesi puhas temp oli ka paras happnikku ka piisavalt ehk oli mingi tundmatu aine akvaariumis?? a kas oskate öelda palju nad sääl tallinnna pool maksavad tartus olid hirmus kallid??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 16, 2004 02:29 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
need konkreetsed kalad on kallid igal pool,sest nad on vähelevinud ja teadaolevalt ei ole neid siiani suudetud baltimaades paljundada.
kas viisid need kalad tartust tallinnasse?
kas transpori ajal ei saanud nad kÃŧlma/ei kuumenenud Ãŧle?
kui kaua lasid kaladel eelnevalt kilekotiga akvaariumis hulpida?
kas segasid kilekotis ja enda akvaariumis oleva vee?
milline on sinu akvaariumi temperatuur/ph/kh?

Üles
 Teema pealkiri: oeh
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 16, 2004 07:59 
Akvarist

olen akvaariumi pidanud kümme aastat tean kuidas tuleb kaladega käituda ei toonud neid tallinnast tartust ostsin mul pole sellist asja enne olnud kurb a ehk uuriks keegi palju nad tallinnas maksavad ???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 16, 2004 10:14 
Administraator
Kasutaja avatar

no seda kümne aasta juttu oleme varemgi kuulnud. aga see et sa oskasid kalad maha suretada jääb küll müstiliseks, juhul kui nad ennem polnud just haiged...

minu soovitus oleks, et sa katsu seda "kümmet aastat" vähem mainida ning katsu ennast rohkem harida. loomulikult juhtub igasugu jamasid aga kõiki neid on võimalik ennetada.vigadest õpitakse ja keegi pole täiuslik, ka endal on kurvad kogemused eksootiliste liikidega, aga need ei piirdunud 24 tunniga.

muide, tallinnas tartu mnt. poes maksid need loomad mingi 700-800 krooni tükk

mi escusa

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 16, 2004 10:20 
Akvarist

Aga kui suurde akvasse sa nad panid? Ja kes seal veel elab?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 16, 2004 10:23 
Guru
Kasutaja avatar

kalaxe,ma siiski analüüsiksin su 10 aasta kogemusi,kui sa pahaks ei pane,niisiis,kui tahad TÕESTI abi saada,siis võiksid mu küsimustele ka vastata,sest ei mina ega keegi teine pole selgeltnägija,et teaksime,mis konkreetselt sinu akvaariumis toimub/toimus või kuidas sa kaladega ümber käisid

pardon,kui su emotsioonid üles kütsin

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 12:02 
Akvarist

et mis sääls enam käitusin õieti aga jah ilmselt see vetika vohamine nad tappisgi lasen vee uuringud ära teha elan maal ja mul on kaevuvesi ! a ümberringi on igasugu põlde mida mürgitatakse ja väetatakse arvan et see või sattuda ka minu vee süsteemi lasen asja uurida! kunagi tahaks neid kaunitare tagasi aga enne pään asja korda seadma ! Kas neid kaunitare veel tartusse tuuakse??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 01:39 
Akvarist

Kirjanduse andmetel on see kala tundlik nitraatide suhtes (musta vetika vohamise üheks põhjuseks võib olla nitraatide ja/või fosfaatide küllus). Lisaks on kala tundlik keskkonna muutuste suhtes. Seega kui poe akvaariumis oli teistsugne vesi kui kodus (näiteks palju pehmem või happelisem), võis ka see olla kiire surma põhjuseks.

Sõltumata sellest, mis eelmised kalad tappis (vetikas reeglina ei tapa, eriti see must), ei soovitaks nende kaladega enam tegemist teha. .

http://www.csupomona.edu/~jskoga/Aquariums/myxocyprinus/myxocyprinus.html
1. Tegemist on hiina jõekaladega, kes kasvavad kuni meetriseks ja kaaluvad üle 10 kilo. Ka 350l akvaarium jääb neile kiiresti väikseks. Lisaks on tegemist parvekalaga. Sageli esitatav teooria, et väikeses purgis kala suureks ei kasva võib osalt tõene olla (lämmastikuühendid pidavat kasvu pidurdama), aga sisuliselt on tegemist loomapiinamisaga.
2. Tegemist on mitte troopilise vaid jaheda vee kalaga, mis vajab jahedat voolavat hapnikurikast vett, mida on kodustes tingimustes raske tagada.
3. Pildilt on näha, et vanas eas ei näe need kalad sugugi nii ilusad välja, nii et isegi kui nende pidamine õnnestub, ei ole tulemus vist seda vaeva väärt. Pannikala saab ka odavamalt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 08:11 
Guru
Kasutaja avatar

to AK,väidetavalt olla kalaxe antud liigiga interneti vahendusel tutvunud, samuti ei ole kauplused minuteada kunagi saladuses hoidnud oma vee ph-d,karedust või muid parameetreid.tõsi ta on,et akvaariumis jääb antud liik oluliselt väiksemaks kui ta seda vabas looduses võib olla. mis puutub kodustes tingimustes pidamises,siis väide,et jahedat ja hapnikurikast vett ei ole võimalik koduses akvaariumis tekitada ei ole tõene.nagu lisatult lingilt isegi lugeda võisid on temperatuuri jm. tingimused sarnased kuldkalade omaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 10:57 
Akvarist

et kuldkalad elavad sigivad ja on õnnelikud ! kahju et myxodega nii läx nüüd olen teadlikum tänud!:):):)

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver