foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 31 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2005 12:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
vabandan kirjavigade pärast 8-[

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2005 01:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Eesti kaladest olen järvedes särgi samamoodi rippumas näinud. Kalamehed ütlevad, et magavad niimoodi..

Yep

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 24, 2005 06:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

seesamune, kellest rääkisin, et värvid kuidagi pole need, mis peaks...on nüüd eilsest saati ikkagi imelik, st ei rallita sedasi ringi nagu tavaliselt, hoiab omaette. Teised barbused käivad teda vaatamas, kuid nö vaatamisega asi piirdub, täitsa ligi millegipärast ei lähe ega nokkima ka ei hakka :? See olukord pole ikka päris normaalne mu meelest :roll: Ma ei saa aru, kas mu barbuseid on tabanud mingi taud või mis..eile andis üks otsad, sest õgis end ussikestest nii täis, et ei suutnud õieti ujudagi..( hakka või kahtlema tema surmapõhjuses, äkki ikka miski muu jama) #-o
Teised kalad paistavad ok olema

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 24, 2005 07:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Millal sa viimati akvaariumis veevahetust ja põhja puhastust tegid? Lugesin, et tiigerbarbused pidid veekvaliteedi ja nitraatide suhtes iseäranis tundlikud olema :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 24, 2005 08:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

üks kord nädalas sifoonin põhja ja vahetan miski 25-30% veest, nii algusest peale, st tähendab siis 2,5 kuud. Teste pole teinud :?
Ei tea, kas soolavanni oleks mõtet sellele barbusele teha :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 25, 2005 02:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Kui miskit teha soovid (mingit ravi), siis baktopur directiga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 25, 2005 04:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

selline asi, ma pole sellest veel aru saanud...kui seda bactopur directi kasutada, siis üldakvas jah? aga mis selle filtriga siis tegema peab, et need kasulikud bakterid ei häviks, kas svammi välja võtma või? ](*,)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 25, 2005 04:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
kalasabake kirjutas:
selline asi, ma pole sellest veel aru saanud...kui seda bactopur directi kasutada, siis üldakvas jah? aga mis selle filtriga siis tegema peab, et need kasulikud bakterid ei häviks, kas svammi välja võtma või? ](*,)

Et siis nakkus koos svammiga pärast tagasi tuua? Baktopur directi korral on kasulike bakterite häving minu meelest paratamatus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 25, 2005 04:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

vot eksju :? seda minagi, aga olen lugenud seda ja teist, seepärast küsisingi, aitäh, Rein. Et kui juba seda ravimit kasutada, siis koos kogu kupatusega, midagi eemaldamata :idea: No mul praegu niikuinii seda preparaati pole, nii, et vaatan veel paar päeva, kuda kalake on :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 25, 2005 04:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

see ka veel, et kas soolavannist võiks kasu olla :?: Ikka konutab üksi ja värvid pole kirkad nagu mu meelest peaks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 25, 2005 05:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sool mõjub välispidiselt ainult, kuid baktopur direct seespidiselt. Soola võib kasutada raviks siis, kui on kala kehapinnal mingid haigustekitajad.
Kui kala kahvatu siis on arvatavasti tegemist sisemise infektsiooniga.
Kusjuures vene keelses brosüürides (sera), mida võib saada zoopoodides, on näidatud, et baktopur directiga ravides, on filter pandud tööle pangi, ühesõnaga akvaariumist eemaldatud, et mitte hävitada nn. kasulikke baktereid ja hiljem pannakse tagasi kui ravi lõpetatud. Ise olen sisse jätnud ja pole hiljem mingeid kahjulikke tagajärgi olnud kasulike bakterite hävinemise tõttu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 25, 2005 05:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

niisiis, olen mina ikka taipamatu ](*,), kui ma võtangi ette selle ravikuuri, siis teevad selle läbi kõik kalad, eks :roll: et see siis tervetele kuidagi halvasti ei mõju?
vabandust, kui küsimused ikka täitsa imelikud tunduvad :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 25, 2005 05:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei mõju tervetele kaladele halvasti. Tavaliselt kui tegemist on sisemise infektsiooniga, siis võivad olla nakatunud ka välimuselt terved kalad kuigi välja see ei paista ning kunagi hiljem neil välja lüüa või jäävad ainult haiguskandjateks nakatades teisi kalu. Soovitatav ongi teha ravikuur läbi terves akvas. Kuid väga tihti seda ei ole soovitatav teha, sest siis võivad haigustekitajad immuunseks muutuda ravimi suhtes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 25, 2005 05:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

oi, berta, mis ma küll ilma sinuta teeksin :) aga ega mul pole aimugi, kus ja kuidas, et siis rohu peal peaks juhend olema, eksju :P
Aga kõige hullem on see, et ma ei saa sotti, mis tal ju tegelikult viga on, äkki polegi miskit hullu :? siit ka selline küsimus, et kui pole asjas kindel, kas siis nö ennetuseks oleks ülse mõtet selline bakteritasakaal paigast lüüa :shock:
Ma vist võtan seda akvavärki liiga tõsiselt äkki :shock: aga jah, olen juba selline nati muretseja tüüp 8-[

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 25, 2005 06:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii see ongi, ega ei saa eriti kindel olla kas kalal midagi taolist viga ongi.
Paljudel juhtudel võib ainult oletada. Näiteks eelmise kala surma põhjuseks panid, et sõi üle. Peaksid järele mõtlema kas nii see ikka oli. Kas kal ennem ei olnud paksema võitu. Sooleinfektsiooni peamisteks märkideks võibki olla paisunud kõht ning kahvatu värv. Võid ju oodata ja jälgida. Võib olla tõesti ei ole tal midagi viga.

Üles
 [ 31 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver