foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkalal haigus?
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 17, 2007 09:49 
Akvarist

Tere,
sain umbes kuu aega tagasi ühtedelt inimestelt võetud kuldkala, kuna nende kaks kuldkala kaklesid kogu aeg ja üks sõi selle saba, kes nüüd minul on. Teine kuldkala suri ära. Minule saanud kala on tõsiselt paksuks söödetud...
Panin ta siis nii öelda dieedile, et vähem süüa ja ka paar puhkepäeva nädalas.
Kala on pisikeses akvaariums(ca 6l, muid kalu seal pole, vee temp on umb 20 C).
Kalal on hakanud ilmnema selliseid asjad, et see muhuline pea ei ole enam oranzikas vaid muutunud valgeks. Ja samamoodi ka saba otsad...
Mul oli aastaid tagasi teleskoop, kes muutus ennem oma elupäevade lõpetamist värvituks(ennem siis tume ju), siis vastas mulle kalapood, et ilmselt oli asi ühekülgses toidus(ja sealt ka tema surm).
Pragusele kalale annan nii helbeid kui terakesi vaheldumisi.
Tõsiselt muret tekitab, millegipärast võtan ma kalasid liiga südamesse, võibolla ei tohiks... Kurvaks teeb, ei oska midagi teha ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 17, 2007 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Kuulujutud räägivad, et kuldkala vajab vähemalt 25L akvaariumit ühe kala kohta. 6L on selle kõrval pisike purgike ja stress võib kala ka surmale viia.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 17, 2007 10:17 
Akvarist

esimene ja kõige olulisem asi, kuidas sa oma kala aidata saad, on see, et lähed ja ostad suurema, vähemalt 30-liitrise akvaariumi. ausalt öeldes ei kujutagi ette suurt kuldkala 6-liitrises nõus. sa küll ei kirjuta, kas ja kui palju sa vett vahetad, aga ilmselt ei ole ka vee kvaliteet hea ja kala ujub oma solgi sees, kuivõrd ta seal üldse ujuda saab :(
külmaveekalade alajaotuses on palju lugemist kuldkalade pidamise kohta.

elustaimed

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 17, 2007 10:19 
Akvarist

6l akvaariumis???????? :shock:
Ei tahaks ebaviisakas olla, aga see millega te tegelete on kala piinamine.
Siin on piisavalt räägitud kui suur peaks olema akvaarium, et pidada kuldkalu.KASUTA OTSINGUT.Sinu probleem on kindlasti tingitud sellest, et su kala on haige.Loe haiguste ja parasiitide alamfoorumist ja kindlasti muretse endale akvaarium, mitte purk.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 18, 2007 07:28 
Akvarist

Okei, ma tahtsin veel öelda seda, et mispärast siis üldse inimestele kes asjast midagi veel ei tea nt kalapoest esimest korda lähevad kuldkala ostma, müüjad vastavad, et jah see akvaarium on kõige pisem, kus kuldkala hästi hakkama saab???? Täpselt sellised sõnad olid oma 3 aastat tagasi kui ma esimese kala ostsin. Kuidas peab inimene teadma, et tema kala vajaks suuremat akvaariumit(4-5x suuremat)? Kui ma lähen kalapoodi siis ma usaldan ikkagi müüat, see pole ju päris tavaline pood, kust saja leiba osta...
(Ja vett vahetan ikka korda nädalas).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 18, 2007 10:07 
Akvarist

Jah tihtipeale osutuvad müüjad võhikuteks.Müügikäive osutub tähtsamaks kalade heaolust.Noh ei saa nüüd kõiki müüjaid maha teha on ka asjalikke ja oma ala tundvaid müüjaid.Samas oleksid pidanud sa ise enne asja uurima.Tänapäeva IT ajastul ei tohiks see probllem olla ja asi see mõni raamat raamatukogust laenutada.Põhiline algaja viga ongi see, et võetakse kalad, kuid samas ei tea mis kalaga on tegemist või mis tingimustel ta elab, mida sööb , akva hooldusest jne.Soovitan kiiremas korras suurem akva muretseda.Jõudu ja jaksu sulle.Vabandan kui esimene postitus oli liiga ründav, kuid see 6l akva ajas harja punaseks.Sorry. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 18, 2007 11:08 
Akvarist

Ma saan ju aru, ma ei kirjutaks siia ilmselt, kui mind ei huvitaks mis sellest kalast saab.
Küll aga kui aastaid tagasi sai esimene ostetud, siis sai müüjat küll usaldatud, ta rääkis pikalt ja laialt muidu, tundus et polnud suupeale kukkunud ja mõnda raamatutki sai loetud, kas jäi siis kahe silma vahele see osa või mismoodi, põhirõhk oli ilmselt toiduosal.
Aga tänud abi eest teile!

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver