foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalasaba ribadeks
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 30, 2007 06:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on kaks kuldkal , üks on komeet ja teine punamütsike . Punamütsikesel on selline häda , et ta saba on katki , narmendab , täiesti ribadeks ja ta ei saa enam ujuda , vaid on koguaeg põhjas . Mis tal juhtus ? Ja mida ma teha saan ? Kas ta on vana , haige või on teine kala teda rünnanud ? Teravaid asju mu akvaariumis ei ole , niiet selles ei saaks asi olla . Kas ta sureb nüüd ära ? :cry: Aidake mind , :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 08:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Miks keegi ei aita ? :( Ta seisund läheb koguaeg aina hullemaks :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 31, 2007 09:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

/haigused/5520/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 01, 2007 05:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

See kala ei liiguta enam üldse , ta on külili maas , kas ta on surnud ? või on surnud aint siis kui veepeale ulpima tuleb ? ma tegin soolavanni , aga see teda enam ei päästa :cry: tablette ma veel niipea kuskilt hankida ei saa , :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 01, 2007 08:03 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
tegu siis tõenäoliselt uimemädanikuga (ilmselt jõudsid selleni isegi, kui haiguste artiklit lugesid). kui tablette ei saa, siis kahjuks polegi suurt midagi peale hakata. sellepärast ongi oluline esmavajalikud ravimid kodus käepärast hoida, eriti kui läheduses poodi ei ole, kust neid osta saab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 01, 2007 10:24 
Akvarist

Sabade ja uimede lõhenemine saab tavaliselt alguse kehvast veest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 02, 2007 01:56 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
devi jutt on selle kohta õige, et alguse saab see ebapiisavast veehügieenist. paraku on nii, et kui mädanik juba kohal, saab sellest jagu vaid ravimitega. teiste kalade huvides võiks siiski akvaariumipidamise ABC üle korrata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 02, 2007 05:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ta oligi tänahommikuks surnud :cry: , aga kas see haigus võib ka nakkata teisele kalale ? vesi ei saa eriti ebahügieeniline olla , sest ma vahetan seda piisavalt tihti ja mul seal ka mingisugune vee puhastaja , selline valge merikarbikujuline , mis lahustub seal , ma kasutan allikavett , mitte tavalist kraanivett

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 02, 2007 05:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

muzirulll92 kirjutas:
vesi ei saa eriti ebahügieeniline olla , sest ma vahetan seda piisavalt tihti

kui tihti on 'piisavalt tihti' ja mitu % ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 02, 2007 06:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

kord nädalas , vahest kahenädalatagant , ja enamasti 20 kuni 40 % oleneb milline vesi on , kui väga must siis ikka rohkem

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 02, 2007 06:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga mida ma selle surnud kalaga peale hakkan ? ei tahaks eriti vetsupotist alla laasta või nii , kas ma ta lillepotti võin ära matta ? Või mida teie oma surnud kaladega teete ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2007 11:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei hakka uut teemat tegema aga selline probleem, et ühel kuldkalal on ainult saba tsut rääbakil, teisel pole häda kedagi. olemuselt mõlemad samasugused aktiivsed nagu alati on olnud. antsudel pole ka midagi viga
et kas peaks alustama koheselt ravikuuri sera baktopuriga(ja pole ilmselt mõtet teise akvasse teda tõsta, kuna teistele kaladele võis see ka nakatuda?)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 23, 2007 11:22 
Akvarist

Tere
Kuna ei tahkaks eriti läbustada jätkaks siin teemas:
Akvaarium 75l, 3 kuldkala (2 vuaalsaba ca 4,5 aastat vanad, 1 teleskoop ca 0,5 aastat vana), 4 õunatigu ja paar taime, filter-mullitaja (söega), toatemperaatur ca 20, vesi vahetub ca 20% nädalas.

Probleem sama: äkitselt (ca 24 h) jooksul on ühe kuldkala saba täiesti ribadeks muutunud (praktiliselt kadunud) ja ka uimed pragunevad, tegemist siis vuaalsabaga kellel on ammusest ajast ka väike ujupõieprobleem ja teisega võrreldes natuke kängu jäänud, eks see tähendab et ta vast ka nõrgema tervisega ja võib esimesena infektsioon välja lüüa. Teistel kaladel pole häda nagu midagi. Teleskoop sai toodud ca 1,5 kuud tagasi, koos temaga võis ka bakter sisse kolida.

Nüüd siis küsimused:
Kas peaks ravikuuri tervele akvaariumile tegema või oleks mõtekas haige kala eraldada (olemas üks 20l tühi akvaarium) ja seal teda ravida?
Millist ravimit ja vitamiine anda, kuidas manustada, on juhised ravimitega kaasas, kimaks siis homme hommiku kohe poodi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 01:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Maria diagnoosis siin minu kala: /haigused/8531/index.html Pole küll kuldkala aga ehk on viitest siiski abi, haigus ju sama.
Kiirusta! Kahjuks jäin mina hiljaks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 09, 2007 04:51 
Akvarist

Tundub et seekord läks õnneks.
Kuna teised kalad hakkasid ebatervet huvi haige kala saba ja uimede vastu tundma sai ta eraldatud teisse akvaariumi. Ravimiseks kasutasin TetraMedica GoldOomed nimelist ravimit ja sai tehtud raviannusega (5 ml 10 l kohta) kaks 5 päevast ravikuuri, lisaks siis veel ka muidugi vitamiinidega immutatud toitu. Igaks juhuks panin põhiakvaariumile ka ühe 5 päevase garantiinitsükli (5 ml 20 l kohta) sama ravimiga.

Eilsest sai patsientkala tagasi oma kolleegide juurde kolitud ja vähemalt esialgu tundub kõik okei olema ja ka saba hakkab juba vaikselt taastuma.

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver