foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: colisa lalia on haige
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 17, 2006 10:41 
Akvarist

eile märkasin, et ühel lalial on kõht punnis ja ta hoiab omaette. muid haigustunnuseid ei paista olevat. teised kalad on terved. lugesin siit, et võivad olla seedimisprobleemid ja täna kalad üldse süüa ei saanud. kõht hullemaks ei ole vist läinud, aga kala on ikka hästi passiivne. kas ma peaksin ta eraldi tõstma, soolavanne tegema vmt.?

vesi on mul ka halb tegelt, kare (täpset näitu küll ei tea) ja Sera NO3 test näitas täna 40. tegin kohe osalise veevahetuse, kuigi ma niigi vahetan vett 20% igal nädalal, viimati neljapäeval. ilmselt on mul nitraadid kogu aeg üsna kõrge näiduga, alla 20 pole kunagi näit olnud.

üle enda meelest ei toida, aeg-ajalt saavad spirulina-tablette, elustoitu, kurki.

akvaariumi näitajad on joone all kirjas.

haige lalia on umbes natuke üle aasta vana.

elustaimed

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 18, 2006 10:42 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
soolavanne võid tõesti proovida. kui need paari päeva jooksul mingit positiivset mõju ei avalda, siis tuleks muretseda sera bactotabs tabletid. no3 kohta kaldun ikkagi arvama, et söödad kalad üle. mitu korda päevas ja kui suure koguse toitu sa kaladele annad? kui kiiresti see toit täielikult ära süüakse ja ega põhja midagi vedelema ei jää?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 18, 2006 11:23 
Akvarist

söödan ühe korra päevas, umbes näputäie võtan purgist helbeid ja paari minutiga on kõik otsas. kui midagi põhja kukubki, siis leiavad põhjaelanikud või gupid selle kohe üles. spirulina tableti kinnitan klaasi külge ja rohkem sel päeval süüa ei anna. põhjakaladele paar pisikest tabletti, aga mitte igal öösel.
päriselt ma muidugi teiste söötjate eest ei vastuta, aga olen neile ka sõnad peale lugenud.

proovin siis soolavanne. aitäh!

elustaimed

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 18, 2006 10:15 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Merle kirjutas:
söödan ühe korra päevas, umbes näputäie võtan purgist helbeid ja paari minutiga on kõik otsas. kui midagi põhja kukubki, siis leiavad põhjaelanikud või gupid selle kohe üles. spirulina tableti kinnitan klaasi külge ja rohkem sel päeval süüa ei anna. põhjakaladele paar pisikest tabletti, aga mitte igal öösel.
päriselt ma muidugi teiste söötjate eest ei vastuta, aga olen neile ka sõnad peale lugenud.

proovin siis soolavanne. aitäh!

üldine reegel on, et toit peab olema söödud minuti jooksul ja põhja ei tohiks midagi langeda. kui annad põhjakatele tablette öösel pimedas, siis on olemas oht, et üks osa nendest tablettidest laguneb ja jääb vette roiskuma. tablette võiksid anda helvestoiduga samal ajal, siis on teistel kaladel helvestega tegemist ja põhjakad saavad rahulikult süüa. siin on siiski tegu ületoitmisega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 22, 2006 12:13 
Akvarist

tegin mitmel päeval soolavanne, lalial tundus vahepeal nagu parem olevat, kuigi kõht oli ikka paistes ja toit teda üldse ei huvitanud. täna konutab ta ainult põõsastes, vahepeal pea alaspidi ja teised kalad käivad teda nokkimas. et tülitajatest pääseda, ujub ta aegajalt pisut ringi ja otsib uue redutamiskoha.
saaksin täna vajaduse korral Tartus ära käia ja bactopuri osta, aga järsku on nüüd juba niikuinii hilja ja traumeerin kalu ilmaasjata ravimikuuriga?

elustaimed

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 22, 2006 07:44 
Akvarist

kurb küll, aga lalia läkski meie juurest ära :(

elustaimed

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis