foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Aktiivsöe kohta
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 09, 2006 09:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaariumi maht 200l
Kalu 9-ancistrusi 2 ja kuldkalu 7
Veetemperatuur 21 kraadi
Viimane veevahetus 2 nädalat tagasi 40 liitrit
Töös antud hetkel FAN-3 filter

Asi siis selles, et peale kahenädalast eemalviibimist avastasin kodus akvaariumist täieliku kaose: Kaladel sabad narmendasid ning silmadel on hägusad laigud, diagnoosisin bakteriaalse uimemädaniku. Ostsin juba ära ka bactopur direct tabletid ning panin vette. Kui nüüd aga see 3 päeva mööda saab, siis kui palju ma seda aktiivsütt pean laskma akvaariumisse panna (pole kodus kedagi, kes saaks vett vahetada) ja kui kauaks see sinna jääma peab (pakendil eestikeelse tõlke asemel lätikeelne :lol: )
Ja kui see ravikuur ei mõju, kas võin siis kohe uue järgi teha või peaks
midagi muud katsetama?

Peale selle olid kõik taimed kaetud tumeda vetikaga, aga ma mõtlesin, et vetika tõrjumisvahendeid ma samal ajal kalade ravimisega ei kasutaks. Keemia ikkagi :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 09, 2006 10:29 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
uimemädanikku 3 päevaga ei ravi. las ravim on vees 7 päeva ja peale seda teed söega filtreerimise (200l kohta 400g sütt) ja ideaalis võiks see olla paigutatud filtrisse, selle võimaluse puudumisel filtri väljavoolu lähedale. kui peale 7-päevast kuuri pole asi paranenud, siis kohe peale söega filtreerimist veel üks 7-päevane kuur. süsi peab jääma vette minimaalselt 24 tunniks, parem, kui 48 tunniks. vetikatega tegele hiljem, kui kalad on terved ja taastunud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 09, 2006 10:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mu sõber hoidis ravimit sees ka 7 päeva ja tegi sama mis Mariagi ütles. :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 17, 2006 11:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, täna sai siis nädal bactopuriga täis ja ma panin filtrisse selle aktiivsöe koti (hoian 48h)
aga paistab et ainult osadel kaladel on paremaks läinud :?
ühel punamütsikesel on hakanud selja pealt uime juurest soomused kuluma ning pärlsoomustega kuldlalal on saba ning uimede otsad tumedaks tõmbunud :( samuti üks teleskoop on hakanud punaseks muutuma musta asemel (tulevad kah soomused ära)
samuti on osadel silmade peal alles ikka hägusad laigud.
nii nüüd siis uuesti bactopuriga nädal või mida ma tegema peaks?

Mure aina suureneb :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 17, 2006 10:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
jap - teine kuur otsa kindlasti. Aga kas just directiga - vahest piisaks vedelikust - seda peaks Maria kommenteerima. Söega filtreerimise ajaks pakuks 24 h - et mitte vahepeal ravimivabal ajal haigus liigselt võhma ei jõuaks koguda...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 21, 2006 06:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

nii vaatasin siis täna kriitilise pilguga oma akvaariumit uuesti. paistab, et on veel 2 kala kellel on mingid haigussümptomid, aga ma ei tahaks vist küll rohkem kõiki kalu selle bactopuriga piinata.
ühel kalal on silmadel nagu hägusad laigud ja teisesel on nii saba kui uimede nins silmade juures mustad randid, nagu hakkas minema kuldsest mustaks (see kala on mul üldse selline kummaline. Peaks olema pärlsoomustega kuldkala. Nende 3 aasta jooksul, mis ta mul olnud on, pole ta mitte mm kasvanud. Ongi selline pisike ning ma kardan et see haigus ta murrab :( )
filtreerisin söega ning panin täna natuke värsket vett juurde selle jagu, mis oli ära aurustunud. andsin ka kaladele sera fishtamini 34 tilka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 23, 2006 11:37 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kuna mul käisid kodus kaablikratid, siis sain alles täna neti tagasi. loodetavasti pole vastamiseks liiga hilja.

see, et mõned soomused peale bakterhaigust ära tulevad võib olla täiesti normaalne. sellisel juhul on soomuseplaadid, mis ära tulevad, haigusest kahjustada saanud ja nende asemele kasvavad uued. värvimuutus, mida kalade juures kirjeldad on samuti normaalne - tea, et kuldkalad võivad elu jooksul värvi vahetada 3-5 korda ja seda mitte ainult üle kere. värvimuutuseks annavad tõuke harilikult keskkonnamuutused (enamasti paremuse suunas).

kala kohta, kes sul 3 aasta jooksul kasvanud ei ole, võin öelda, et see on tingitud 100% liiga pikast ebapiisava suurusega akvaariumis elamisest (kas siis poes või eelmise omaniku juures). kängunud kalade eluiga on tõepoolest lühem, kui normaalselt arenenud kaladel ja neil on suurem oht nakatuda sooleinfektsioonidesse.

hetkel oskan öelda ainult soovituseks, et tee veel 1 3-päevane kuur direct tablettidega. selle ajaga peaksid hägused laigud taanduma. igal juhul tuleb peale seda ravimisse paus teha. muus osas nägid ilmselt kolli seal, kus poleks pidanud.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver