foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 28 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: botiad ja ravimid
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 23, 2006 06:50 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere.
Seoses kahe SAE ostuga läks akvaariumis lahti ilmselt mannaterahaigus. Leidsin riiulilt sellele haigusele kirjade järgi sobiva ravimi, Tetra Contralck'i( http://www.tetra.de/index.cfm?uuid=BCE1 ... ukt_list=1 ), kuid olen kuulnud, et Botiad pidavat ravimite suhtes tundlikud olema. On see tõsi? Kuid samas olen ka Botiatel täpikesi näinud. Kas peaksin nemad siis välja tõstma ja neile väiksema ravimiannuse andma, või lisan ettenähtud annuse akvasse? Ei tahaks teisi päris ära kah mürgitada sellega. Täpid on muidu veel neoonidel. SAE-d eraldasin kiiresti, üks sooritas enesetapu ja teine paistab väliselt ise terveks saanud olevat.
Oleksin tänulik abi eest !! :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 23, 2006 07:21 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
contraick ei tohiks botiatele midagi teha, jälgi ainult, et akvaariumis oleks tagatud korralik õhustus. allesjäänud sae tõsta ravimise ajaks üldakvaariumisse tagasi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 23, 2006 09:08 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge.
Aga äkki oskab keegi mulle öelda ka selle ravimi doseerimist? Tetra kodulehelt ei suuda ma midagi leida. :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 23, 2006 09:26 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tekst kopitud Tetra lehe pealt küsimuste foorumist

1) We recommend as dosage for ContraIck for
- Set-up aquaria:
Normal dosage ( 5 ml per 65 l)
with severe clinical picture (10 ml per 65 l)
- Quarantine tanks (without biologically active filter and settings):
Normal dosage ( 5 ml per 65 l)
for sensitive species of fish (e.g. Red Neon) ( 5 ml per 130 l)

2) The parasites at the swimming stage of development cannot be seen with the normal eye. They will be visible with a microscope in the aquarium water.

3) To safely destroy the fish parasites in each development stage and to disinfect the aquarium you should carry out 2-3 treatment cycles, carrying out partial water changes and filtering through active carbon at the end of each cycle. We would like to advise you to adjust the temperature of your tank to approx. 26 °C.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 23, 2006 09:50 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 23, 2006 10:08 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

ahhaa, üks küsimus veel. Kui kaua ma ootama peaks enne kui vett vahetama hakkan ? ja kui palju ma korraga vahetama peaks?
On kellelgi kogemusi?

Ja mismoodi se söega töötlemine täpselt välja näeb? lihtsalt panen söetabletid filtrisse või? :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 23, 2006 10:23 
Guru
Kasutaja avatar

vett võib vahetada tavapärases koguses (10-30%) 3.-4. päeval peale ravikuuri lõpetamist ja söega filtreerimist.

granuleeritud aktiivsütt ravimijääkide neutraliseerimiseks saad osta igast normaalsest akvaariumipoest. keskmiselt peaks arvestama u 300g 100 liitri vee kohta. süsi paigutatakse koos kapronkotiga, millesse see pakitud on filtrisse svammide asemele või selle võimaluse puudumisel filtri väljavoolu ette. sütt peaks akvaariumis hoidma vähemalt 24h

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 28, 2006 03:49 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Asi kisub nutuseks :(
Botiad on täpikestega tihedalt kaetud ning koopas nad enam ei püsi.. peksavad ennast vastu põhja kah.
Eelmine pühapäev sai 20 ml 128 l vee kohta pandud, kuid ma ei tea kas seda on nüüd palju või vähe sest et nii palju kui ma saksa keelt jagan loen ma siit purgi pealt nüüd välja Dosierung'i alt et normaal doos oleks 5ml 20 liitri vee kohta, erinevalt sellest 65-st mis tetra foorumis kirjas oli :?
Eile vahetati ligi 50% veest ja täna panin ravimit umbes 25 ml
Ja selle söe koha pealt on kah väike segadus. Sai teine täna ära ostetud ning niipalju kui poemüüja jutust aru sain pean mitu ravikuuri ära tegema ja siis söe kuuks ajaks filtrisse panema.. on ikka nii?

A.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 28, 2006 05:37 
Guru
Kasutaja avatar

ansmile kirjutas:
Ja selle söe koha pealt on kah väike segadus. Sai teine täna ära ostetud ning niipalju kui poemüüja jutust aru sain pean mitu ravikuuri ära tegema ja siis söe kuuks ajaks filtrisse panema.. on ikka nii?

ei ole nii, söe kohta kirjutasin juba, et ca 300g sütt 100l akvaariumivee kohta neutraliseerib ravimijäägid umbes 24h-ga. huvi pärast küsiks, et millisest poest sulle sellist infot anti, et toime on kuu aega?

ühes osas tekkis mul kahtlus - kirjutad, et botiad on tihedalt täppe täis läinud. kui suured need täpid on (suhkruterast pisut väiksemad ja selgepiirilised või pigem nagu oleks kala tuhksuhkruga üle raputatud) ja kui tihedalt need asetsevad ja millistes kehaosades rohkem (uimed, pea vm.)? võibolla ravid valet haigust

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 28, 2006 08:16 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Söe kohta infot anti mulle Tartus Turu tänava poes (Statoili vastas).. ma poe nime ei oska küll kahjuks öelda, kuna minu keelekasutuses ta just Turu tänava pood ongi
Botiad ei ole nagu üleni valged vaid .. noh.. nagu peensoolaga oleks üle puistatud .. täpid on ikka nagu selgesti eristatavad aga pisikesed. ja neid on minumeelest üle keha täitsa ühtlaselt, nii kõigil uimedel kui ka kehal ja pea peal
imelikul kombel ei ole aga skalaaridel ja pisidaaniotel väliselt midagi viga

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 28, 2006 08:39 
Guru
Kasutaja avatar

kui täpid ikka selgepiirilised, siis on tegu siiski sellesama mannaterahaigusega. katseta teha siiski kuur pakendile märgitud doosiga ja kui see ei aita, võiksid mõelda ehk teise firma ravimile.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 29, 2006 07:07 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

:( :( :( Mure üha suureneb. Äkki siiski panin diagnoosiga mööda. Üritasin botiaid pildile saada ning tulemused on minu albumis. Neoone vaatasin kah lähemalt ning neil paistavad täpid olevad suuremas osas uimedel. On ikka mannaterahaigus?. Ravim ei paista aitavat. Kui kiiresti ta üldse mõjuma peaks? :( mitte ei taha neist ilma jääda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 29, 2006 10:16 
Guru
Kasutaja avatar

ei pannud mööda, pildil on klassikaline ichthyophthirius ehk mannaterahaigus. võibolla on tõesti mõistlik teha söega filtreerimine ja katsetada teise firma ravimit nt. sera costapuri (NB! sera ravimi puhul kontrolli eestikeelse tõlke vastavust pakendis oleva originaaliga!!!). õigesti doseeritud ravimi korral peaksid täpid hakkama kaduma teisel või kolmandal päeval.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 01, 2006 06:53 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

tundub et Botiad hakkavada vaikselt otsi andma. Nad on täppe juba nii täis et saba peal moodustaad täpid juba justkui kolooniaid.. ja õiget nahavärvi vaevu näeb. Üks ujub juba pea alaspidi. Asi millest ma aru ei saa on see, et kuidas see Tetra ravim siis kohe mitte absoluutselt ei aidanud. täna panin söe sisse ning homme soetan Sera costapuri ravimi. Vast nad veel peavad nii kaua vastu. :cry: :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 01, 2006 07:30 
Guru
Kasutaja avatar

nagu Rein juba kusagil oma postituses märkis, on igasuguste ravimitega see häda, et kui neid doseerida puudulikult, siis ei ole nad haigustekitajale surmavad ja haigustekitajal areneb antud ravimi vastu välja immuunsus. ichthyophthiriuse paljunemistsükkel kestab vaid 3 päeva ja noortel parasiitidel on juba ravimiimmuunsus tekkinud. sellisel juhul ongi ainuvõimalik variant ravimi vahetus.

Üles
 [ 28 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver