foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 03, 2006 07:43 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

:cry: Botiad läinud, kolm neooni kah, tänahommikuse söögikoguse vastu ei tundnud enam keegi huvi :cry: :cry: :cry:

Üles
 Teema pealkiri: Haigused
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 04, 2006 02:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Tunnen kaasa! :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 04, 2006 11:42 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Jah, Kaks suurt skalaari on ilmselt samuti homikuks surnud. praegu piinlevad nad põhjas, kuid mul ei jätku piisavalt julgust kah et neid sealt välja võtta ja nende piinad lõpetada.
Ei aitand kumbki ravim. Tuleb akvaarium tühjaks teha ja kõik otsast pihta alustada.
Skalaaridel täppe ei ole .. nemad oleks nagu sellise limaga üle kaetud, uimed on ribadeks ja otstest punased.. suremas :cry: neoonid on kõik surnud .. pisidaaniotest on ujumisvõimeline veel üks, Ancistrus istub ühe koha peal, uimed kokku tõmmatult
tornteod on kõik kruusa vahelt välja tulnud, ausalt ma ei kujutanud ettegi et mul neid seal Niiii palju on :S

:cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 05, 2006 11:51 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Hommikuks ajas üks skalaaridest end püsti (teine kahjuks suri).. ja kolm pisidaaniot on jälle ujuma hakkand :shock:
Kas ma nende olemist mingite soolavannidega või kaaliumpermanganaadi lahustega paremaks teha ei saa? :roll:
skalaaril on lisaks uime otstele ka küljeuime kinnituskoht punane :(

okei, andeksi.. lugesin teisi teemasid ja leidsin et vist soolalahus oleks hea. neil ripuvad samamoodi sellised niidikesed taga.

nüüd tekkis aga uus küsimus. Kaladele tegin soolavanni, kuid akvaariumis näen endiselt hõljumas neid samu niidikesi mis kalade küljes. Kuidas ma nondest seal lahti saada võiks? :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 21, 2006 04:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul ka sama mure :(
kust saan seda rohtu osta???
mis ravimi nimi on??

ettetänades

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 23, 2006 11:19 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
paruir kirjutas:
mul ka sama mure :(
kust saan seda rohtu osta???
mis ravimi nimi on??

ettetänades

ravimi nimi on Sera costapur
või Tetra ContraIck
või mõne teise tootja parasiithaiguste vastane ravim

ravimit saad osta enamikust akvaariumikalade tarvetega kauplevatest kauplustest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 18, 2007 12:18 
Akvarist

oli sama mure botiad olid esimesed kes täpiliseks läksid ja siis lõpuks surid loomulikult tegin selle sera costapuriga kuuri 7-päeva ja siis vahetasin vee aga ei aidanud samuti suri ära mu vana põhjakas kes juba 3a.vana oli siis läks üks skalaar ja siis sai mõõt täis läksin uuesti poodi ja sealt anti uus ravim mille nimi JBL-punktol.nüüdseks olen seda kasutanud 4-päeva skalaar on oma täppidest lahti saanud aga üks kala kahjuks ma ei tea mis ta nimi sellel aga muutkui tuleb neid täppe juurde saba uimed kehal küll veel mitte.tõstsin ta välja ja tegin siis soolavanni hoidsin 10 minti nüüd ei teagi kas olen sellest jamast lõpuks pääsenud või ...pean seda soolavanni edasi tegema????muidugi barbused on väga naljakad neil küll täpid puuduvad aga seisavad vees pea alaspidi kas sellest suurest mürgitamisest või milles see küll olla võiks .ah jaa rohebarbused 5tk surid ka ära täppe otseselt ei märganud kuid kaotasid täiesti värvi.ja lõpetuseks ütlen ka kust selle viiruse sain see oli lõunakeskus ja ostsin sealt kala nimega oskar.tänu oskarile sain kogu akvaarjumi kaladest lahti +jamamist terve kuu ja pole ikka veel selge kas on puhas või mitte.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 20, 2007 12:25 
Guru
Kasutaja avatar

kõigepealt sera costapurist: kas sa doseerisid seda originaal või eestikeelse juhendi järgi? eestikeelsel juhendil on maaletooja omalooming ja doseering jääb liiga nõrgaks.
kui punktol aitab, siis on hästi, ravi edasi. see kala, kellel täpid ei taha taanduda, sellele tee soolavanne edasi. ravimit ära rohkem vaheta, isegi kui sulle seda kuskilt soovitatakse, sest vastasel juhul mürgitad tõesti oma kalu üleliia. kindlasti lisa toidule vitamiine! see aitab kalade immuunsüsteemil haigusest taastuda.
kuna sa jätkuvalt ei kirjuta ei oma akvaariumi temperatuurist ega vee parameetritest, siis esialgu barbuste kohta ma midagi kosta ei oska. 1 võimalus on, et vee temperatuur on liiga madal.

nüüd üks võibolla sinu jaoks mitte eriti meeldiv lause - oskar on kala, kes sinu akvaariumi kooslusesse ei sobi. seda esiteks seetõttu, et ta kasvab sinu akvaariumi jaoks liiga suureks ja teiseks agressiivse käitumise tõttu. oskareid ei peeta ka üldjuhul ühekaupa, vaid alati paaris. nii, et kui su oskar on elus, siis ilmselt tekib sul mõne aja pärast probleeme juurde.

mis puutub haigete kalade ostmisse kauplustest, siis loe läbi see teema, et sa järgmine kord enam ämbrisse ei astuks: /kalad/6114/index.html

kui kaupluses olevas akvaariumis, kust sa kala ostsid, on teised kalad ilma haigussümptomiteta, siis pole ka kellegi peale peale enda tige olla. kala võib olla küll haiguse kandja aga ichthyophthirius on selline kaval eluk, kes haagib ennast külge ainult siis, kui tingimused on selleks sobivad, st. halb veehügieen, liiga madal temperatuur, akvaariumi üleasustus, kalade mikrovigastused nt. kakluse tagajärjel jne jne. kui kaupluses (vähemalt Bettas on nii) olevatel kaladel on ilmnenud haigusnähud, siis selle avastamisel pannakse haigete kaladega akvaarium karantiini. seega eksisteerib võimalus, et sa ostsid kalad enne seda, kui haigus akvaariumis avastati. tahtlikult vaevalt, et keegi oma ärile halba reklaami tahab ja nimme haigeid kalu müüb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 22, 2007 03:59 
Akvarist

jah doseerisin ikka eesti keelse juhendi järgi.ilmselt oligi see viga nüüd siis akvaarjumist vesi on stabiilne 24-25c ja praeguseks on siis elus 3 barbust kes on ka suht veidra olemisega pea-alaspidi küll aga värv on taastunud.akvaarjumi maht on 80l 6 sorti on taimi ellu jäi ka skalaar ostsin akva poest söekoti teie nõuannete järgi hoian siis seda 24 tundi ja siis eemaldan,kas seda saab korduvkasutusse ka jätta või läheb äraviskamiseks.siis soetasin ka JBL veetesti mõõtmise tagajärg oli 7,5 peal kas peaks ostma mingit pehmendajat?siis jah ostsin ka fishtamin sera oma hakkan homsest söögi peale panema äkki on vesi ikka veel seda mürki täis.kuna akvaarium on kaladest nii tühi siis ostsin ühe põhjakoristaja et näha kas olen sellest viirusest lahti saanud.muide soolavann parim mis olla sai seda ma ei teadnud aga see tundmatu kala on tipp topp ei ühtki täppi enam.Ja oskar läks meil taevariiki kohe kui mu tiigrid haigestusid.vaatasin akvapoes neid kuldkalu tunduvad olema hästi armsad aga kas nad üldse sobivad minu akvaarjumi.2skalaari 1tundmatu 3barbust.1põhjakoristaja.2mollit.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 22, 2007 04:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

anabelli kirjutas:
vaatasin akvapoes neid kuldkalu tunduvad olema hästi armsad aga kas nad üldse sobivad minu akvaarjumi.2skalaari 1tundmatu 3barbust.1põhjakoristaja.2mollit.

kindlasti mitte kuna kuldkala külmavee kala

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 22, 2007 06:47 
Guru
Kasutaja avatar

soovitaks tõsta temperatuuri 26-27Cni, JBL veetesti ostsid sa millise? pH oletan näidu järgi? 7,5 on sellisel juhul hea tulemus, mida pole vaja muutma hakata kuskile suunas. kui tegid söega filtreerimise, siis ravim on veest neutraliseeritud ja nn "mürki" seal enam ei ole, või on tühises koguses. kalu ei soovita juurde osta enne, kui haiguspuhangust on möödas vähemalt 4 nädalat, tegelikult ei soovitaks üldse rohkem kalu osta kuna 80 liitris pole olemasolevatele skalaaridele juba praegu eriti kasvuruumi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 22, 2007 07:45 
Akvarist

tänud võtan teadmiseks.ei osta ühtki juurde jah vee ph mõõtmiseks ostsin kuna enne seda haigust kalad hakkasid naljakalt nühkima end.nüüdseks tean et see oli see mannahaigusest tingitud.söekoti võib siis minema visata?24h möödudes.kas veevahetust võin siis korrapäraselt edasi teha tavaliselt tegin seda iga 7-päeva tagant.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 23, 2007 02:25 
Guru
Kasutaja avatar

söe võid jah, ära visata. vett ära vaheta, enne kui söega filtreerimisest on 4-5 päeva möödas, edasi nii nagu tavaliselt.

Üles
 [ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver